Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Gabovs par sezonu Polijā, Fertovu, Toresu, "Euro2016"

Gabovs par sezonu Polijā, Fertovu, Toresu, "Euro2016"
Vladislavs Gabovs
Foto: Slavomirs Stahura

Saskrējāmies ar Vladislavu Gabovu Jelgavā pēc "Synottip" futbola Virslīgas spēles starp "Jelgavu" un "Riga". Latvijas izlases malējais aizsargs pastāstīja par aizvadīto sezonu Polijā, par komandas biedru Aleksandru Fertovu, nokomentēja Kristiana Toresa iespējamo kļūšanu par Latvijas izlases dalībnieku, kā arī atklāja, ko sagaida no "Euro2016".

Gabovs par sezonu Polijā: „Sākumā bija mērķis tikt labāko astotniekā [pēc diviem apļiem jeb 30 kārtām komandas tiek sadalītas divos astotniekos, un turpinājumā pirmās grupas komandas cīnās par titulu un Eirokausiem, bet otrās grupas komandas par neizkrišanu – aut.] un patiešām par to arī cīnījāmies, taču beigās pavisam mazliet pietrūka [viena punkta – aut.]. Nācās cīnīties par to, lai neizkristu, un šo mērķi izpildījām. Domāju, aizvadījām normālu sezonu.” Polijā svarīgas ir attiecības ar kaislīgajiem faniem. Gabovs: „Pašai komandai ar faniem attiecības ir labas, bet šosezon bija problēmas attiecībās starp faniem un kluba vadību." Kluba vadība kaismīgākajiem līdzjutējiem neļāva izkārt sagatavotu transparentu, vēlāk šis konflikts tikai padziļinājās un bija spēle, kurā līdzjutēji meta uz laukuma dažādus priekšmetus, kā rezultātā mačs trīsreiz tika pārtraukts un vēlāk tika konstatēti 35 pārkāpumi.

Taujāts, vai Polijā Gabovs aug kā futbolists, viņš sprieda sekojoši: „Grūti pateikt, pašam sevi vērtēt nav vienkārši. Kopumā, salīdzinot ar Latvijas laikiem, domāju, ka progress ir – tomēr šeit, Polijā, ir lielāki ātrumi un labāks līmenis, kuram es pielāgojos. Fiziskā ziņā? Protams, ņemot vērā, ka budžeti šeit ir lielāki, arī medicīnai un fiziskajai sagatavotībai te tiek pievērsta lielāka uzmanība un finanšu resursi.”

Runājot par nākamo sezonu un arī komandas biedra Aleksandra Fertova tālāko likteni, Gabovs pastāstīja: „Es pats noteikti palikšu „Korona”, man vēl uz vienu gadu ir spēkā līgums. Ar visu esmu apmierināts. Savukārt par Fertovu nav skaidrs. Viņam līgums beidzies, bet šobrīd klubā notiek vadības maiņa, un Sašam nemaz nav, ar ko iet runāt. Tā ka pagaidām viņam ir neziņa par turpmāko.”

Sezonas laikā gan Gabovs, gan Fertovs brīžiem nonāca rezervē, it sevišķi tas attiecināms uz Aleksandru. Gabovs paskaidroja: „Nekādu lielu problēmu nebija, vienkārši mūsu treneris aktīvi izmantoja rotācijas principu. Manā pozīcijā bija konkurents, kurš tika paņemts īrē no „Cracovia”. Sezonas beigās viņam tika iedots lielāks spēles laiks, bet tagad īres līgums viņam beidzies.”

Polijas Ekstraklasē spēlē daudz futbolistu no Latvijas. Gabovs gan tam sevišķu uzmanību nepievērsa: „Jā, uzspēlēju pret visiem, bet, kad izej laukumā, tad, protams, nešķiro. Viņi visi ir mani pretinieki un spēles laikā par pārējo nedomāju.” Lielus panākumus guva Deniss Rakels: „Jā, viņš daudz šeit sasniedza un noteikti dod labumu Latvijas futbola vārdam.”

Jautāts, ko domā par Kristiana Toresa iespējamo kļūšanu par Latvijas pilsoni un iespējamo komandas biedru Latvijas izlasē, Vladislavs atbildēja diplomātiski: „Es arī tikai nupat no medijiem uzzināju, ka tas varētu notikt. Pats savulaik, lai drīkstētu pārstāvēt Latvijas jauniešu izlases, kārtoju eksāmenus un ieguvu pilsonību šādā veidā. Par Toresu – kā tiks nolemts, tā būs.” Kāds viņš ir kā futbolists? „Interesants spēlētājs.”

Baltijas kausa izcīņas sakarā mūsu valstsvienības malējais aizsargs sacīja, ka Latvijas izlases mērķis ir uzvarēt šai turnīrā, tomēr viegli nebūs, jo visas trīs izlases, viņaprāt, ir spēkos līdzīgas. Gabovs arī apstiprināja, ka, ja vien būs nepieciešams, ir gatavs spēlēt visas 90 minūtes, jo sportiskā forma ir saglabāta.

Visbeidzot parunājām arī par „Euro2016”. Gabovs apstiprināja, ka Polijā līdzjutēji sagaida tikai augstākos sasniegumus, pat titulu ieskaitot. Vladislavs arī uzsvēra, ka poļiem tiešām ir augstvērtīga un laba komanda, kaut gan konkurence gaidāmajā turnīrā būs ļoti sīva un gūt izcilus panākumus būs sarežģīti. Gabovs arī izteica vēlmi, lai turnīrā netrūktu pārsteigumu, vienlaikus norādot, ka gribētu redzēt mājinieces Francijas triumfu.


, 2016-05-30 08:22, pirms 8 gadiem
Gabovu var saprast. Viņam bija jākārto eksāmeni, lai iegutu pilsonibu, bet citam dod tāpat.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.