Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Zjuzins sezonu Krievijā noslēdz ar vārtiem, citi latvieši klusāki

Zjuzins sezonu Krievijā noslēdz ar vārtiem, citi latvieši klusāki
Artūrs Zjuzins
Foto: fc-baltika.ru

Vairāki Latvijas futbolisti šodien ārzemēs aizvada vietējo čempionātu spēles. Ar vārtu guvumu Krievijas Nacionālajā līgā sezonas noslēdzošajā spēlē izcēlies Artūrs Zjuzins. Mūsējie laukumā devušies arī Polijā, Slovākijā, Ukrainā, Baltkrievijā, bet Čehijā uz soliņa palika Valērijs Šabala.

Latvijas izlases pussargs Artūrs Zjuzins izcēlies Kaļiņingradas ''Baltika'' pirmo vārtu guvumā 12. minūtē, kas, kā vēlāk izrādījās, bija arī vienīgie mājinieku vārti mačā neizšķirtā 1:1 pret Jaroslavļas ''Shinnik''. Čempionāta noslēgumā ''Baltika'' ierindojusies 15. vietā 18 komandu konkurencē, ar 37 punktiem paliekot tikai divu punktu attālumā no izkrišanas zonas. Jāpiemin, ka Zjuzins vārtus Krievijas pēc spēka 2. līgā nebija guvis gandrīz pusgadu - trešos no četriem vārtiem pussargs guva 8. novembrī zaudējumā (2:3) pret ''Anzhi''. Kopumā sezonā 23 gadus vecajam spēlētājam 28 spēles, no kurām 24 pamatsastāvā.

Otro reizi pamatsastāvā Slovākijas augstākajā līgā izgājis 19 gadus vecais pussargs Andrejs Kiriļins. Latvieša ''Zlate Moravce'' savā laukumā ar 0:3 piekāpās ''Trencin'' komandai. Sportacentrs.com pieejamā informācija liecina, ka Andrejs vasaras periodā Slovākiju varētu arī pamest. Čempionātu komanda ar 32 punktiem 33 spēlēs noslēgusi 10. vietā 12 komandu konkurencē, kas garantē palikšanu līgā arī nākamajā gadā. Jāpiemin, ka sezonas otrās puses laikā, kad Kiriļins bijis ''Zlate Moravce'' rīcībā, desmit reizes 14 maču laikā pussargs palika uz rezervistu soliņa.

25 gadus vecā Eduarda Višņakova pārstāvētā ''Ruch'' Polijas augstākās līgas palikšanas grupā izcīnījusi vēl vienu svarīgu uzvaru - 1:0 pret ''Leczna'' futbolistiem. Starp astoņām komandām ''Ruch'' pašlaik ierindojas otrajā vietā un divas spēles pirms turnīra beigām ar 27 punktiem atrodas labās pozīcijas, lai paliktu Polijas Ekstraklasē. Diemžēl Višņakovu treneris izmantoja lielā mērā izmantoja tikai taktiskās maiņas nolūkā - Eduards laukumā devās 88. minūtē. Eduardam šajā sezonā 25 spēles vien divi vārti.

Baltkrievijā dublieru čempionātā BATE sastāvā vakar laukumā izgāja Latvijas izlases centra aizsargs Kaspars Dubra. Komanda ar 2:0 pieveica Minskas rezerves. Diemžēl šodien augstākās līgas čempionāta spēlē 24 gadus vecais spēlētājs nav pat ticis pieteikumā.

Čehijas čempionātā ''Jablonec'' komandas 3:2 uzvarā pret ''Brno'' rezervē palicis Valērijs Šabala. Ukrainas augstākajā līgā ''Hoverla'' komandas starta sastāvā, kā ierasts, izgājis Vitālijs Jagodinskis, bet viņa komanda nocīnījusies neizšķirti 0:0 ar Eiropas līgas finālisti ''Dnipro''. Turnīra tabulā ''Hoverta'' ar 19 punktiem 26 spēlēs ierindojas 12. vietā 14 komandu konkurencē.

Izmantotie resursi:
Live scores, results, fixtures, tables,...


, 2015-05-30 20:37, pirms 9 gadiem
Kāds var pateikt kur palicis Lukjānovs vienu brīdi sāka sist iekšā vārtus un tad pazuda.
, 2015-05-30 21:29, pirms 9 gadiem
Man gan liekas,ka ne visi minētie futbolisti būtu dēvējami par "latviešiem". Precīzāk,laikam,būtu teikt Latvijas futbolisti.
, 2015-05-30 21:39, pirms 9 gadiem
Izskatās,ka BATE tikai Latvijas futbolistus marinē.Kā Māliņš,tā tagad Dubra tur zaudē tikai savu sportisko formu.
, 2015-05-31 03:17, pirms 9 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Kāds var pateikt kur palicis Lukjānovs vienu brīdi sāka sist iekšā vārtus un tad pazuda.
trauma
, 2015-05-31 09:51, pirms 9 gadiem
srcandza rakstīja: Man gan liekas,ka ne visi minētie futbolisti būtu dēvējami par "latviešiem". Precīzāk,laikam,būtu teikt Latvijas futbolisti.
Kā mēs saucam Latvijas iedzīvotājus? Vācijā dzīvo vācieši, Polijā poļi...
, 2015-05-31 09:53, pirms 9 gadiem
srcandza rakstīja: Man gan liekas,ka ne visi minētie futbolisti būtu dēvējami par "latviešiem". Precīzāk,laikam,būtu teikt Latvijas futbolisti.
Hmm, a kā tu noteiksi, ir, vai nav latvietis? Man, piemēram, Bulgārijā dzīvo bulgāri, un es nesākšu ķidāt, kurš tur čigāns, turks vai pa pusei grieķis. Ir daudzi latvieši ar slāviskiem uzvārdiem, starp citu.
, 2015-05-31 13:06, pirms 9 gadiem
dobrecovs rakstīja: Hmm, a kā tu noteiksi, ir, vai nav latvietis? Man, piemēram, Bulgārijā dzīvo bulgāri, un es nesākšu ķidāt, kurš tur čigāns, turks vai pa pusei grieķis. Ir daudzi latvieši ar slāviskiem uzvārdiem, starp citu.
Piekrītu. Tiem kam liekas, vajag aiziet uz baznīcu.
, 2015-06-03 23:14, pirms 9 gadiem
Domāju, ka Zjuzinam pa vasaru būs piedāvājumi pāriet, ja ne uz RPL, tad uz kādu no vadošajiem 1. līgas klubiem jau nu noteikti. Varbūt jāapsver doma par pārcelšanos, jo pa Krievijas 1. līgas otro galu dzīvoties nav tas ko varētu vēlēties vairākas sezonas pēc kārtas. Vēl nesen gan Baltika bija tuvu iekļūšanai RPL, tā kā grūti par viņiem ko prognozēt.

Žēl, ka Višņakovam Ruch rindās nav izdevies sevi pierādīt, jāturpina spēlēt, bet skaidrs, ka izlases vārdā būtu labi tikt pie lielāka spēles laika. Šabala arī pēdējā laikā nespēlē daudz, bet viņš izlasē ir līderis un skaidrs, ka tāpat izies pamatsastāvā. Ja Rakels spēlēs flangā, tad domāju, ka vairāk uzbrucēju pamatsastāvā pret NED arī neliksim.
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.