Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Lazdiņš palīdz "Piast" pirmo reizi kluba vēsturē tikt Eirokausos

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Lazdiņš palīdz "Piast" pirmo reizi kluba vēsturē tikt Eirokausos
Artis Lazdiņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Ziņojam par Latvijas futbola leģionāru gaitām.

Polijas Ekstraklases pirmspēdējā kārtā 4. vietas īpašniece Gļivices "Piast" un Artis Lazdiņš spēlē viesos cīnījās ar tikai pozīciju zemāk esošo Varšavas "Polonia", kurai gan jebkurā gadījumā Eirokausu nebūs un nāksies pārcelties uz 1. līgu atņemtas licences dēļ. Tiesa, Lazdiņa komandu teorētiski vēl varēja apsteigt 6. vietā atrodošā "Gornik", kurai bija par četriem punktiem mazāk. Ja šodien "Piast" vismaz noturētu šo četru punktu pārsvaru, tad Eirokausi būtu rokā. Kā pareizi nopratāt, Eirokausi Polijā pienākas pirmo četru vietu ieguvējām.

Svarīgajā "Piast" spēlē viesos pret "Polonia" Lazdiņš iznāca sākumsastāvā un 1. puslaikā bija diezgan aktīvs - jau 3. minūtē piespēlēja labā sitiena pozīcijā partnerim, savukārt 25. minūtē no tālāka attāluma sita pats. Pēc puslaika 0:0. Lazdiņš 55. minūtē nopelnīja dzelteno kartīti par tā saukto taktisko sodu. Toties 67. minūtē "Piast" izvirzījās vadībā - neilgi pēc stūra sitiena izspēles skaisti zem pārliktņa bumbu trieca Robaks. Diemžēl 81. minūtē "Polonia" igauņu aizsargs Igors Morozovs trāpīja ar bumbu pa roku Lazdiņa partnerim, un Varšavas komanda realizēja 11 metru soda sitienu, panākot 1:1. Lazdiņu nomainīja 83. minūtē, bet spēle noslēdzās 1:1. "Piast" nodrošināja Eirokausus, jo "Gornika" šodien zaudēja!

"Piast" pirms tieši pieciem gadiem 2008. gadā pirmo reizi iekļuva Ekstraklasē (2012. gadā kvalificējās tai vēlreiz), bet jau šodien pirmo reizi kluba vēsturē ir kvalificējusies Eirokausiem. Izcils sasniegums Ekstraklases jaunpienācējai! "Piast" savu kampaņu Eiropā sāks ar UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 2. kārtu - vienalga, vai "Piast" ieņems 3. vai 4. vietu.

Jā, Eirokausi ir nodrošināti, bet vēl ir arī iespēja izcīnīt medaļas jeb 3. vietu. Lai izcīnītu 3. vietu, "Piast" pēdējā kārtā jāapsteidz pērnā gada čempione "Slask", kurai ir par vienu punktu vairāk (vienāda punktu skaita gadījumā augstāk būs Lazdiņa komanda). "Piast" uzņems vienu no vājākajām komandām Belhatuvas GKS, kura cīnās par izdzīvošanu Ekstraklasē, bet "Slask" gaida smags pārbaudījums viesos pret jaunizcepto čempioni "Legia". Lazdiņš aizvadītajās 29 kārtās piedalījies 22 spēlēs, 14 gadījumos iznākot sākumsastāvā. Lazdiņam arī vieni vārti un četras dzeltenās kartītes. Pēdējā kārtā Lazdiņš nevarēs savai komandai palīdzēt, jo šodien nopelnīja 4. dzelteno kartīti un izcietīs mača diskvalifikāciju.

Polijas Ekstraklases tabula

VKlubsSP
1Legia Warsaw2964
2Lech Poznań2958
3Śląsk Wrocław2947
4Piast Gliwice2946
5Polonia Warsaw2942
6Górnik Zabrze2940
7Wisła Kraków2938
8Lechia Gdańsk2938
9Korona Kielce2936
10Zagłębie Lubin2934
11Jagiellonia Białystok2934
12Widzew Łódź2933
13Pogoń Szczecin2932
14Ruch Chorzów2931
15Podbeskidzie Bielsko-Biała2929
16GKS Bełchatów2928

"Polonia" Ekstraklasi pēc sezonas beigām pametīs.

Jāmin, ka Deniss Rakels, kura Katovices GKS vēl vakar Polijas 1. līgā aizvadīja spēli, savu komandu jau ir pametis un tajā vairs neatgriezīsies. Šobrīd Rakels atrodas savu vecāku mājās Jēkabpilī, bet drīzumā pievienosies Mariana Pahara vadītajai Latvijas U-21 izlasei, lai gatavotos EČ2015 kvalifikācijas turnīra pirmajai spēlei ar Lihtenšteinas U-21. Savukārt vasarā Rakels mēģinās iekļūt Polijas Ekstraklases komandas "Zaglebie" pirmajā komandā, bet, ja tas neizdosies, tēmēs uz īri kādā citā Ekstraklases klubā - interese par mūsu uzbrucēju esot visai liela.

Kazahstānas čempionātā šodien Eduarda Višņakova "Shahter" mājās ar 1:0 uzvarēja "Zhetysu". Višņakovs nāca uz maiņu 59. minūtē, kad vienīgie vārti jau bija gūti. Višņakovs teksta tiešraidē nav atzīmēts, bet "Shahter" punktu skaita ziņā ieņem 3.-4. vietu, par veseliem 12 punktiem atpaliekot no līderes "Aktobe".

Lietuvas čempionātā vakar tikās divu Latvijas vārtsargu komandas - Māris Eltermanis un "Kruoja" ar 0:2 zaudēja Pāvelam Davidovam un "Sūduvai". Davidovs 89. minūtē nopelnīja dzelteno kartīti. Šo spēli noraudzījās 200 skatītāji. Vēl vakar Igora Kozlova "Ekranas" Lietuvas līderu spēlē ar 0:3 kapitulēja pret "Žalgiri". Kozlovs atkal iznāca sākumsastāvā, tomēr jau pēc 1. puslaika pie 0:2 tika nomainīts.

Pēc ilgāka pārtraukuma, kas bija saistīts ar veselības problēmām, šodien Narvas "Trans" pieteikumā atgriezās Andrejs Perepļotkins - pie spēlēšanas gan viņš šoreiz vēl netika, bet "Trans" pēdējā laikā turpina uzvarēt, šoreiz 2:1 pret "Kalev".

Vakar Islandes kausa izcīņas 3. kārtā Maksima Rafaļska IA ar 2:1 papildlaikā pārspēja "Selfoss", iekļūstot 1/8 finālā. Rafaļskim pilna spēle. Sergejs Kožans tika pieteikts Baltkrievijas pastarītes "Slavia-Mozir" spēlei ar "Belshina", taču laukumā netika. "Slavia" zaudēja ar 0:1, "nostiprinoties" pēdējā vietā.

     [+] [-]

, 2013-05-30 22:09, pirms 11 gadiem
Prieks par Piast un Arti Cerams izdosies palikt un pierādīt sevi Eirokausos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-31 16:31, pirms 11 gadiem
Tik tiešām negaidīts Piast rezultāts. Pieļauju, ka lielākā daļa sezonas sākumā paredzēja komandai cīņu par palikšanu Ekstraklasē, bet šie paņēma un ieleca Eirokausos. Cepuri nost.