Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šabalam sastiepta potīte, Rakelam devītie vārti Ekstraklases sezonā

Šabalam sastiepta potīte, Rakelam devītie vārti Ekstraklases sezonā
Deniss Rakels
Foto: Cracovia.pl

Šovakar Eiropas futbola laukumos spēles aizvadīja vairāki Latvijas futbolistu pārstāvētie klubi. Deniss Rakels guva sezonas devītos vārtus Polijas Ekstraklasē, bet cits Latvijas izlases uzbrucējs Valērijs Šabala iedzīvojās savainojumā Čehijas čempionāta spēlē.

21 gadu vecais Latvijas izlases uzbrucējs Valērijs Šabala devās čehu "Jablonec" pamatsastāvā un palīdzēja "Jablonec" izvirzīties vadībā Čehijas kausa pusfināla pirmajā spēlē pret "Mlada Boleslav" ar 2:0 (rezultātu atklāja bijušais "Skonto" pussargs Ruslans Mingazovs). Šabala kādā no spēles epizodēm paslīdēja un sastiepa potīti, un pirmā puslaika beigās tika nomainīts. "Jablonec" vienīgos vārtus ielaida tajā laikā, kamēr Šabala bija savainots, bet vēl nebija nomainīts, tomēr uzvarēja visā spēlē ar 2:1.

Cits Latvijas izlases uzbrucējs Deniss Rakels šovakar guva vārtus, Polijas Ekstraklases mačā palīdzot "Cracovia" ar 3:1 uzveikt GKS. 22 gadus vecajam futbolistam tie bija jau devītie vārti šajā Ekstraklases sezonā, kas ļauj ieņemt dalītu 10. vietu līgas labāko vārtu guvēju sarakstā.

Citā Ekstraklases spēlē Igors Tarasovs palika rezervē, bet viņa pārstāvētais "Jagiellonia" ar 2:0 uzvarēja "Ruch". Zaudētāju rindās pilna spēle uzbrucējam Eduardam Višņakovam, kurš 69. minūtē trāpīja pa vārtu pārliktni (tobrīd rezultāts bija 2:0 "Jagiellonia" labā).

Uzvaru izcīnīja pussarga Aleksandra Fertova pārstāvētā "Korona", kas ar 3:2 pārspēja "Lechia". Fertovs spēlēja visu maču un izcēlās ar vienu sitienu (nobloķēts). Uzbrucējs Vladimirs Kamešs un "Pogon" ar 1:2 zaudēja "Legia". Latvijas futbolists sāka spēli starta vienpadsmitniekā un tika nomainīts 73. minūtē.

Vārtsargs Pāvels Šteinbors un Zabžes "Gornik" ar 2:1 uzveica "Zawisza". Latvijas futbolists pavadīja laukumā visu maču. Lečnas "Gornik" bez Nikolaja Kozačuka sastāvā ar 1:2 piekāpās "Piast".

Līdz ar šodienas spēlēm noslēdzās Ekstraklases sezonas pirmais posms. Atlikušajā sezonas daļā 16 komandas tiks iedalītas divās grupās (astoņas spēcīgākās un astoņas vājākās komandas) un izspēlēs viena apļa turnīru. Labāko astotniekā, kas sadalīs ceļazīmes uz Eirokausiem, iekļuva Tarasova, Šteinbora un Kameša pārstāvētie klubi.

Krievijas kausa izcīņas pusfinālā Maskavas CSKA ar 0:1 atzina Krasnodaras "Kuban" pārākumu. CSKA pussargs Aleksandrs Cauņa tika iekļauts mača pieteikumā, tomēr palika uz rezervistu soliņa.

Šveices Superlīgas spēlē "Aarau" bez uzbrucēja Edgara Gaurača pieteikumā cīnījās neizšķirti (2:2) ar "Young Boys". "Aarau" ar 24 punktiem 30 spēlēs ir pēdējā vietā līgā, no priekšpēdējās pozīcijas atpaliekot par sešiem punktiem. Līdz sezonas beigām atlikušas sešas kārtas.

Moldovas kausa izcīņas finālā iekļuva pussargs Andrejs Kovaļovs un "Dacia", kas pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja "Tiraspol" (2:1). Kovaļovs palika rezervē. Baltkrievijas kausa finālā spēles Borisovas BATE, kas ar pusfināla atbildes spēlē ar 3:1 uzveica Minskas "Dinamo", ar tādu pašu rezultātu triumfējot arī summā. BATE rezervē palika aizsargs Kaspars Dubra.

Izmantotie resursi:
Live scores, results, fixtures, tables,...
Российская футбольная Премьер-Лига. Чемпионат...
FK BAUMIT Jablonec
Ekstraklasa, piłka nożna, relacje live, wyniki...
Swiss Football League
FCDACIA.MD
Футбол в Беларуси, Европе и мире, статистика,...