Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Tarasovs iesit pret Šteinboru, Uldriķis piedalās uzvaras vārtu guvumā

Rolands Eliņš

Tarasovs iesit pret Šteinboru, Uldriķis piedalās uzvaras vārtu guvumā
Igors Tarasovs. Foto: Krystyna Pączkowska /Newspix

Latvijas izlases futbolists Igors Tarasovs Polijas čempionāta spēlē guva vārtus Vroclavas „Slask” sastāvā, palīdzot ar 2:0 pieveikt Pāvela Šteinbora pārstāvēto „Arka”. Savā starpā šodien tikās arī Roberta Uldriķa un Andra Vaņina komandas Šveicē, un Uldriķis palīdzēja „Sion” ar 1:0 pieveikt „Zurich”.

'Pāvels Šteinbors pirms nedēļas sargāja Latvijas izlases vārtus Varšavā pret Polijas valstsvienību, bet šodien devās „Arka” sākumsastāvā mājas spēlē pret „Slask”. Rezultāts saglabājās 0:0 līdz 60. minūtei, kad 21 gadu vecais polis Jakubs Labojko pārspēja nedaudz no vārtiem izgājušo Šteinboru ar ieslīpu sitienu apmēram no 25 metriem. Labojko, visticamāk, pa vārtiem nemaz nesita, bet izdarīja centrējumu, taču sanāca izcili precīzs sitiens no asa leņķa vārtu tālajā devītniekā, aizmetot bumbu Šteinboram aiz „apkakles”.

Igors Tarasovs „Slask” sastāvā uz maiņu devās 86. minūtē un divas minūtes vēlāk atzīmējās ar vārtu guvumu. Viņš sita precīzi ar galvu pēc standartsituācijas, neatstājot Šteinboram cerības šajā situācijā. Tarasovam šie ir pirmie vārti Ekstraklasē šosezon un piektie karjerā. Viņa pārstāvētā komanda izcīnīja uzvaru 2:0, taču skaidrs, ka labāko astotniekā netiks ne „Arka”, ne „Slask”.

Latvijas izlases futbolistu komandas šodien satikās arī Šveicē, kur spēkojās „Sion” un „Zurich”. Roberts Uldriķis devās „Sion” sākumsastāvā un jau sestajā minūtē palīdzēja savai komandai izvirzīties vadībā. Ātrajā uzbrukumā bumba lidoja tieši pa sitienam Uldriķim, kurš atradās soda laukuma vidū, taču, iespējams, izdarīt sitienu uzreiz patraucēja partneris, kurš arī devās bumbas virzienā. Uldriķim pēc mirkļa klāt jau bija aizsargs un viņa sitiens tika bloķēts, taču bumbu savāca partneris un raidīja to vārtos. Tie izrādījās uzvaru nesošie vārti.

Vaņins, kurš izlases rindās guva traumu, bija pieteikts mačam jau šodien, taču palika rezervē, kamēr Uldriķis tika nomainīts 68. minūtē. „Sion” šī uzvara palīdzējusi attālināties no izkrišanas zonas, kamēr Vaņina komandai izredzes uz iekļūšanu trijniekā kļuvušas mazākas. „Zurich” ieņem ceturto vietu un no „Thun”, kas šīs kārtas spēli vēl aizvadīs, atpaliek piecus punktus.

Polijas pirmajā līgā Vladislavs Gutkovskis devās „Termalica” sākumsastāvā, un viņa komanda nospēlēja 1:1 pret „Chojniczanka”. Gutkovskis tika nomainīts 68. minūtē, un viņa komanda savus vienīgos vārtus guva brīdi pēc tam.

Kazahstānas čempionātā Kaspars Dubra nospēlēja pilnu maču „Ertis” sastāvā, bet viņa komanda ar 0:1 zaudēja „Kaisar”. Sezonas pirmajās trīs spēlēs Dubras komanda tikusi pie trim punktiem. Čempionāts tikmēr sācies Baltkrievijā, kur Eduarda Višņakova jaunā komanda „Shakhtyor” ar 1:0 apspēlēja Minskas „Torpedo”. Višņakovs pieteikumā vēl nebija iekļauts.

Slovēnijas līgā Vitālijs Maksimenko nospēlēja pilnu maču Ļubļanas „Olimpija” sastāvā, palīdzot ar 3:1 pārspēt „Domzale”. Maksimenko komandai šī bija svarīga uzvara pār tuvāko sekotāju tabulā, kamēr no līderes „Maribor” tā atpaliek par astoņiem punktiem, šobrīd ieņemot stabilu otro vietu.

Lietuvas līgā Viktora Dobrecova vadītā „Atlantas” ar 0:3 cieta sakāvi pret Viļņas „Žalgiri”. Devids Dobrecovs devās sākumsastāvā un tika nomainīts pēc pirmā puslaika, bet Krišjānis Zviedris palika rezervē. Savukārt Igaunijā Dmitrija Kalašņikova trenētā ”Narva” spēlēja 0:0 pret „Kalju”, iegūstot savu piekto punktu sezonas pirmajās trīs spēlēs.