Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Par Dāvi Ikaunieku interesi izrādot Čehijas un Polijas čempiones

Par Dāvi Ikaunieku interesi izrādot Čehijas un Polijas čempiones
Dāvis Ikaunieks
Foto: Zuzanna Javūrkova, fcvysocina.cz

Čehijas portāls Sport.cz vēsta, ka interesi par Latvijas futbola izlases un Jihlavas "Vysočina" uzbrucēju Dāvi Ikaunieku izrādot virkne čehu un ārzemju klubu.

"Dāvja transfērs šobrīd nav dienas kārtībā, tomēr ziemas laikā tas varētu notikt," portālā tiek citāts uzbrucēja aģents Filips Zīka. "Ir pienācis laiks kāpt augstāk. Interese ir visos Čehijas vadošajos klubos, tāpat arī ārzemēs."

Sport.cz raksta, ka starp interesentēm esot arī Čehijas čempione Prāgas "Slavia" un Polijas čempione Varšavas "Legia". Ja "Legia" pēdējos piecos gados četras reizes triumfējusi Ekstraklasē un ir pārliecinoši turīgākais klubs Polijā, "Slavia" tronī atgriezās pēc astoņu gadu pauzes un ambīcijas ievērojami palielināja pēc tam, kad 2015. gadā klubu nopirka ķīniešu investori. Prāgas "Slavia" rindās šosezon spēlē tādi pazīstami futbolisti kā Danni, Halils Altintops, Ruslans Rotaņs un Miroslavs Stohs, tomēr pēc pirmajām 16 spēlēm otrajā vietā esošā "Slavia" no līderes Plzeņas "Viktoria" atpaliek jau par 14 punktiem un maz ticams, ka nosargās titulu.

Gan "Slavia", gan "Legia" Eirokausu sezonā uzkāpa uz Jūrmalas "Spartaku" uzvarējušās "Astanas" grābekļa. Poļi Čempionu līgas trešajā kvalifikācijas kārtā kazahiem zaudēja ar 1:3 un 1:0, pēc tam izstājoties arī Eiropas līgas "play-off" kārtā – 1:1 un 0:0 pret Tiraspoles "Sheriff". Savukārt "Slavia" palika soli no Čempionu līgas grupu turnīra, atzīstot Kipras APOEL pārākumu (0:2, 0:0), bet Eiropas līgas grupu turnīra pēdējā kārtā savā laukumā ar 0:1 zaudēja Astanai un noslīdēja uz trešo vietu.

Dāvis Ikaunieks, kuram janvārī apritēs 24 gadi, Čehijā pavada otro sezonu. "Vysočina" ar desmit punktiem 16 mačos ir pēdējā vietā līgā, taču Ikaunieks ar pieciem vārtiem ir komandas rezultatīvākais spēlētājs (nākamajiem ir tikai pa diviem vārtiem) un otrais rezultatīvākais leģionārs līgā, par viena precīza sitiena tiesu atpaliekot no austrālieša Golgola Mebrahtu ("Mlada Boleslav"). Labākais vārtu guvējs čempionātā ir Čehijas izlases uzbrucējs Mihals Krmenčīks ("Viktoria"), kurš guvis 11 vārtus.

Iepriekšējā sezonā Ikaunieks 30 spēlēs guva deviņus vārtus, taču sezonas otrā puse viņam bija sekmīgāka nekā pirmā – seši vārti 14 mačos. Tāpat tiek baumots, ka par Ikaunieku interesi izrāda arī kāds Vācijas 2. Bundeslīgas klubs un Zlīnas komanda, kas Čehijā atrodas devītajā pozīcijā.

Izmantotie resursi:
https://www.sport.cz/fotbal/synot-l...


, 2017-12-29 11:35, pirms 6 gadiem
Lai Dāvim veicas!
Patiess prieks par jebkuru mūsu futbolistu, kuram ārzemju klubos labi sokas.
, 2017-12-29 11:49, pirms 6 gadiem
Vēlētos lai paliek Čehijā, pie tā līmeņa dabūtu vairāk izcelties (ja tiek pie spēles laika) un protams viņam arī ir iespēja uzspēlēt kvalifikācijas kārtās!

Polijas virzienā nav jādodas.
, 2017-12-29 12:31, pirms 6 gadiem
2. Bundeslīga varētu būt ļoti labi
, 2017-12-29 13:19, pirms 6 gadiem
Nu re - D.Ikaunieks acīmredzami progresē. Lai izdodas!
Ko teiks visi Karas fani kuriem bija iebildumi par to ka viņu neievēlēja par gada LV futbolistu? Kur kaut viena ziņa ka kāds normāls ārzemju klubs par viņu interesētos?
, 2017-12-29 13:20, pirms 6 gadiem
Lai iet uz Bundeslīgu vai Itālijas A Seriju!
, 2017-12-29 13:34, pirms 6 gadiem
sabikas rakstīja: 2. Bundeslīga varētu būt ļoti labi
Nē, ja ir iespēja, tad jādodas uz kādas valsts augstāko līgu, jo no tās ir vieglāk doties vel augstākā līmenī spēlēt.
, 2017-12-29 13:37, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: Lai iet uz Bundeslīgu vai Itālijas A Seriju!
Kur vinu nem tur jaiet, lidz tam ligam vel jaaug, lai gan ja 24 gadu vecuma no tureienes nav intereses, tad ari nebus.
, 2017-12-29 14:25, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: Lai iet uz Bundeslīgu vai Itālijas A Seriju!
Premjerlīgā šobrīd Southampton meklē uzbrucēju . Normāls variants .
, 2017-12-29 17:07, pirms 6 gadiem
Viss ok..ātrāk aizbrauks, ātrāk atbrauks. Septembrī būs jau Liepajā... tehnisks puisis, bet fiziski švaks...
, 2017-12-29 17:24, pirms 6 gadiem
Par labāku spēlētāju jau tāpēc nekļūst. Ja nu vienīgi iedomīgāku.

Vienā no tādiem klubiem Rakels silda soliņu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.