Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Jagodinskis šoreiz iesit savos vārtos, Bulvīša komanda līdere ''League Two''

Jagodinskis šoreiz iesit savos vārtos, Bulvīša komanda līdere ''League Two''
Nauris Bulvītis
Foto: Dave Rowntree

Dažādās Eiropas futbola līgās spēles aizvadījuši Latvijas futbolisti. Itālijas pēc spēka trešajā līgā lieliski vārtus sargāt turpina Kristaps Zommers, Anglijas pēc spēka 4. līgā Naura Bulvīša komanda nostiprinājusi līderpozīcijas, bet Ungārijā savos vārtos iesitis Latvijas izlases centra aizsargs Vitālijs Jagodinskis.

Anglijas pēc spēka 4. līgā jeb ''League Two'' Latvijas centra aizsarga Naura Bulvīša pārstāvētā ''Plymouth'' savā laukumā ar minimālu 2:1 pieveica ''Colchester''. Ar 35 punktiem 15 spēlēs ''Plymouth'' nostiprinājās turnīra tabulas pirmajā vietā, tuvāko sekotāju apsteidzot par četriem punktiem. Nauris aizvadīja pilnu spēli un 68. minūtē nopelnīja dzelteno kartīti.

Ungārijas čempionātā centra aizsarga Vitālija Jagodinska "Diosgyori" savā laukumā ar 2:3 piekāpās vienai no Ungārijas spēcīgākajām komandām ''Ferencvaros''. Ja savā debijas spēlē Jagodinskis ar gūtiem vārtiem izrāva 4:4, tad šoreiz Latvijas futbolists 20. minūtē iesita savos vārtos, atklājot spēles rezultātu. Komanda ar 12 punktiem 14 spēlēs atrodas pēdējā 12. vietā.

Čehijas čempionātā laukumā tikai spēles 88. minūtē ''Jihlava'' sastāvā izgāja Latvijas izlases priekšējās līnijas futbolists Dāvis Ikaunieks. Viņa pārstāvētā komanda viesos nospēlēja 1:1 ar ''Brno'' futbolistiem. 12 spēlēs ''Jihlava'' pie uzvarām vēl nav tikusi, iekrājot sešus punktus un ierindojoties turnīra tabulas 15. vietā 16 vienību konkurencē.

Polijas Ekstraklasē Hožuvas ''Ruch'' starta sastāvā izgāja uzbrucējs Eduards Višņakovs, bet jau pēc pirmā puslaika Latvijas spēlētājs tika nomainīts pie rezultāta 1:1. Visā spēlē ''Ruch'' ar 1:2 zaudēja ''Pogon'' komandai. Turnīra tabulā ''Ruch'' ierindojas 14. vietā 16 komandu konkurencē ar izcīnītiem 14 punktiem 14 spēlēs.

Slovākijas spēcīgākajā čempionātā Latvijas izlases uzbrucēja Valērija Šabalas ''DAC 1904'' viesos ar 2:1 pieveica ''Myjava'', lai gan pirmos vārtus ielaida jau spēles piektajā minūtē. Ar 11 punktiem 14 spēlēs ''DAC 1904'' ieņem desmito vietu 12 komandu konkurencē. Šabala bija savas komandas pieteikumā, bet diemžēl laukumā tā arī neizgāja.

Itālijas ''Lega Pro'' jeb pēc spēka 3. līgā ''Parma'' rindās lielisku sniegumu turpina demonstrēt Latvijas U-21 izlases vārtsargs Kristaps Zommers, kurš nosargāja savus vārtus neskartus un palīdzēja komandai viesos ar 1:0 pieveikt ''Fano''. Latvieša komanda 11 spēlēs iekrājusi 21 punktu un ierindojas piektajā vietā 20 komandu konkurencē. Līdere gan ir tikai viena punkta attālumā.

Igaunijas čempionātā ''Sillamae'' viesos nospēlēja 3:3 ar Tallinas ''Flora'', kura 35 spēlēs iekrājusi par 25 punktiem vairāk, bet atrodas tikai vienu pozīciju augstāk, noslēdzot izteikto Igaunijas Top 4. Latvijas futbolists Aleksandrs Solovjovs 83. minūtē ar precīzu sitienu panāca 2:3. Solovjovam arī dzeltenā kartīte pirmā puslaika pēdējā minūtē.


, 2016-10-30 13:03, pirms 7 gadiem
Ļoti ceru, ka Bulvītim izdosies triumfēt League 2. Paharam viņa variants Dubras traumas brīdī uz novembra spēli jāapsver. Spēlē, uzvar un ir labā formā.

Arī par Zommeru prieks. Skaidrs, ka līdz Serie B Parmai aizsniegties pirmajā sezonā pēc atgriešanās būs grūti, bet arī 3. līgā veiksmīgi cīnīties Zommera vecumā ir atzīstami.
, 2016-10-30 13:13, pirms 7 gadiem
Itālija mums tagad vispār kļuvusi par vienu no leģionāriem bagātākajām zemēm - 5 latviešu censoņi tur.

Jau minētais Zommers 3. līgā, cits vārtsargs ventspilnieks Reinis Reinholds 4. līgā (Civitanovese Calcio), kā arī trīs jauniešos - skontiešu centra aizsargs Roberts Veips (Sampdoria U17), daugavpiliešu pussargs Kaspars Kokins (Novara U17) un mettiešu uzbrucējs Dmitrijs Zeļenkovs (Empoli U17).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.