Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Gutkovskim trešie vārti sezonā, Ošam brīdinājums un uzvara Šveicē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Gutkovskim trešie vārti sezonā, Ošam brīdinājums un uzvara Šveicē
Vladislavs Gutkovskis. Foto: Bruk-Bet Termalica Nieciecza KS

Polijas 1. līgas spēlē pie trešā vārtu guvuma šosezon ticis Latvijas izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis, kurš Ņecečas "Bruk-Bet Termalica" komandai palīdzēja izcīnīt pirmo uzvaru kopš 10. augusta, ar 3:0 izbraukumā sakaujot Ņepolomices "Puszcza".

Visus trīs vārtus "Bruk-Bet Termalica" guva mača pēdējā pusstundā, divus no tiem iesitot Pjotram Vlazlo, kamēr 2:0 78. minūtē panākot 71. minūtē uz maiņu laukumā nākušajam Gutkovskim. "Bruk-Bet Termalica" nebija uzvarējusi kopumā pēdējās astoņās cīņās, pēc šīsdienas panākuma ar 11 spēlēs nopelnītiem 14 punktiem paceļoties uz desmito vietu.

Līdz astotajai vietai ar 17 punktiem tikmēr nokrita cita uzbrucēja Valērija Šabalas Legnicas "Miedź", kas spēles 83. un 85. minūtēs ielaida pa vieniem vārtiem un izbraukumā ar 1:2 atzina līdervienības Poznaņas "Warta" pārākumu. Šabala laukumā devās 84. minūtē pie rezultāta 0:1. Vienīgos vārtus viesi no Legnicas guva 89. minūtē, izceļoties igaunim Henrikam Ojamā.

Pagājušās sezonas Polijas 1. līgas labākais bombardieris Šabala šosezon sāncenšu vārtsargus vēl nav pārspējis ne reizi.

Šveices Superlīgas devītās kārtas noslēgumā Noišatelas "Xamax" viesos ar 1:0 uzveica "Lugano", ar septiņiem punktiem pakāpjoties uz astoto vietu desmit komandu konkurencē. Aizsargs Mārcis Ošs jau devīto Superlīgas spēli pēc kārtas "Xamax" rindās nospēlēja "no zvana līdz zvanam". Latvietis atzīmējās arī ar 19. minūtē nopelnītu dzelteno kartīti.

Paralēlajā cīņā uz "Zürich" rezervistu soliņa pēc neveiksmīgā snieguma Bāzelē (0:4) palika vārtsargs Andris Vaņins, viņa komandai ar 1:0 viesos apspēlējot Ženēvas "Servette" un ar 11 punktiem pakāpjoties uz piekto vietu.

Visbeidzot Polijas Ekstraklases desmitajā kārtā teicamu sniegumu Gdiņas "Arka" vārtos nodemonstrēja Latvijas izlases vārtsargs Pāvels Šteinbors, kurš atvairīja visus piecus precīzi izdarītos sitienus, palīdzot "Arka" izcīnīt punktu mačā ar valsts čempioni Glivices "Piast" - 0:0.

Šteinboram šī bija trešā sausā spēle šosezon. "Arka" ar deviņiem punktiem Polijas čempionātā atrodas 14. vietā 16 komandu konkurencē.