Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Panākumi Polijā: Gutkovskim divi vārti, Šteinboram uzvara pār čempioniem

Andrejs Siliņš

Panākumi Polijā: Gutkovskim divi vārti, Šteinboram uzvara pār čempioniem
Vladislavs Gutkovskis. Foto: rakow.com

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis sestdien guva divus vārtus Polijas Ekstraklases 2. kārtas spēlē, palīdzot savai "Rakow" komandai atspēlēties un ar 3:1 uzveikt Kristera Tobera pārstāvēto Gdaņskas "Lechia".

Polija

Pēc zaudējuma savā 1. kārtas spēlē pret "Legia" (1:2) savā laukumā šodien "Rakow" devās uz Gdaņsku, lai tiktos ar "Lechia", kas gan spēlēja bez savainotā latvieša Kristera Tobera. Viesu rindās pamata sastāvā devās Vladislavs Gutkovskis, kurš pirmās kārtas mačā nospēlēja 78 minūtes.

Šodien Gutkovskis kļuva par mača galveno varoni. Lai arī "Rakow" jau 39. mača minūtē nonāca vairākumā, pirmā puslaika kompensācijas laikā mājinieki izvirzījās vadībā. Otrā puslaika pašā sākumā "Rakow" izlīdzināja, bet tad sita Gutkovska zvaigžņu stunda. 56. minūtē pēc stūra sitiena Gutkovskis ar galvu izdarīja sitienu pa bumbu, un tā rikošetā ielidoja vārtos, pirmo reizi vadību mačā pārņemot viesiem.

Divdesmit minūtes vēlāk pēc centrējuma no labā soda laukuma stūra viesi izdarīja pirmo sitienu, ko "Lechia" vārtsargs atvairīja, bet veiklākais vārtu priekšā bija tieši Gutkovskis, raidot atlēkušo bumbu vārtos un panākdams 3:1 savas komandas labā. Sešas minūtes vēlāk Vladislavs tika nomainīts, bet rezultāts vairs nemainījās, un "Rakow" izcīnīja pirmo uzvaru sezonā - 3:1. "Lechia" šis bija pirmais zaudējums jaunajā sezonā.

Šobrīd Ekstraklasē labākais vārtu guvējs ir "Gornik" spāņu pussargs Hesuss Himeness, bet pa diviem vārtiem ir kādreizējam "Riga" uzbrucējam Kamilam Biļinskim, kurš pārstāv "Podbeskidzie", "Legia" čehu uzbrucējam Tomāšam Pekhārtam, kā arī Gutkovskim.

Nākamo maču "Rakow" jāaizvada pēc izlašu pārtraukuma, 14. septembrī mājās uzņemot abās pirmajās sezonas spēlēs uzvarējušo "Zaglebie". Tikmēr "Lechia" otro uzvaru sezonā meklēs dienu ātrāk izbraukumā, kur tiksies ar "Gornik".

Citā Ekstraklases 2. kārtas spēlē Bjalistokas "Jagiellonia" izbraukumā ar rezultātu 2:1 pieveica čempioni Varšavas "Legia". Uzvarētāju vārtus sargāja Pāvels Šteinbors - 34 gadus vecais Latvijas izlases vārtsargs izcīnīja pirmo uzvaru šajā sezonā (pirmajā kārtā 1:1 pret "Wisla"). "Legia" abus vārtus ielaida pirmajā puslaikā, bet pēc pārtraukuma izdarīja milzīgu spiedienu un ne reizi vien "Jagiellonia" vilka tieši Šteinbors.

Japāna-2

Vitālijs Maksimenko trešo spēli pēc kārtas nebija "Omiya Ardija" pieteikumā, bet komanda Japānas pēc spēka otrās līgas mačā ar 0:1 piekāpās tabulas līderei "V-Varen Nagasaki". Maksimenko pārstāvētajai komandai šis bija jau ceturtais zaudējums pēc kārtas, bet tabulā ar 20 punktiem 14 spēlēs 11. vieta 22 komandu konkurencē. Nākamo spēli "Omiya Ardija" aizvadīs 2. septembrī pret "Kyoto".

Čehija

Čehijas čempionāta otrās kārtas spēlē "Mlada Boleslav" mājās ar 1:3 atzina "Zlin" pārākumu. Dāvis Ikaunieks zaudētāju sastāvā laukumā devās uz maiņu mača 58. minūtē, desmit minūtes vēlāk no soda laukuma izdarot sitienu, kas tika bloķēts. Vēl pēc brīža Dāvis saņēma bumbu aizmugures stāvoklī. "Mlada Boleslav" šis bija otrais zaudējums un ar vārtu attiecību 1:7 komanda noslīdējusi uz pēdējo 18. vietu. Tiesa, daļa otrās kārtas spēļu vēl nav aizvadītas.

Somija

Somijas meistarsacīkšu 12. kārtas mačā "KuPS" ar 3:1 savā laukumā pieveica TPS, izcīnot trešo panākumu pēc kārtas. Komanda ar 25 punktiem ieņem trešo vietu 12 komandu konkurencē, bet arī otrajā vietā esošajai Turku "Inter" ir tāds pats punktu skaits (līderei HJK ir par diviem punktiem vairāk). Igors Tarasovs uzvarētajā mačā iesaistījās uz maiņu, laukumā ejot 85. minūtē, kad visi vārti jau bija gūti.

Polija-2

Polijas pēc spēka otrajā līgā pirmās kārtas mačā "Stomil Olsztyn" viesos spēlēja neizšķirti pret "Tychy" - 0:0. Vjačeslavs Kudrjacevs sargāja "Stomil" vārtus visu maču, bet Ņikita Kovaļonoks tika nomainīts spēles 62. minūtē.

  +5 [+] [-]

, 2020-08-29 18:10, pirms 4 gadiem
Bombardiers-Gutkovskis tuvojam bundeslīgāi

  +2 [+] [-]

, 2020-08-29 18:13, pirms 4 gadiem
Nepiefiksēju, vai viņš ir izlases kandidātu sarakstos tuvākajām spēlēm? Ekspert Hendža?

  +2 [+] [-]

, 2020-08-29 18:19, pirms 4 gadiem
Ir ir, bet vispār ko lien futene iekšā?

  +3 [+] [-]

, 2020-08-29 18:58, pirms 4 gadiem
jaywys rakstīja: Nepiefiksēju, vai viņš ir izlases kandidātu sarakstos tuvākajām spēlēm? Ekspert Hendža?
Jā, ir. Jāiesit beidzot arī izlasē, jo tur viņam apaļa nulle.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-29 18:59, pirms 4 gadiem
Te nesen bija komentārs, ka Gutkovskim momenti ir, bet iesit nevar.

  +5 [+] [-]

, 2020-08-29 19:34, pirms 4 gadiem
Arī ieprieksejā izlasu cikla bija labakais izlases uzbrukumā ,tiesa bez goliem ,bet atdeve,cīņasspars bija milzīgs. Cerams jau drīz nāks arī goli!

  +3 [+] [-]

, 2020-08-29 19:57, pirms 4 gadiem
Novickis, kurš skatās Polijas līgu, ir optimists, jo Gutkovska komanda ir no spēlējošajām, un mūsējam šī varētu būt izlaušanās sezona.

  +3 [+] [-]

, 2020-08-29 21:50, pirms 4 gadiem
https://www.youtube.com/watch?v=wDW...

2:57 un 4:15

  +1 [+] [-]

, 2020-08-30 00:07, pirms 4 gadiem
Pirmie diezgan smuki sanāca,

     [+] [-]

, 2020-08-30 00:18, pirms 4 gadiem
Karašauskis ir apēdājs gatavais
Laiks uz POL