Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Karašausks: "Ar "Akzhayik" vienojāmies pāris dienu laikā"

Ints Megnis
Ints Megnis

Karašausks: "Ar "Akzhayik" vienojāmies pāris dienu laikā"
Artūrs Karašausks (pa labi) pēc līguma noslēgšanas
Foto: fc-akzhayik.kz

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artūrs Karašausks par līgumu ar Kazahstānas vienību Oralas "Akzhayik", kas pērn nacionālajā čempionātā palika vien desmitajā pozīcijā, vienojies pāris dienu laikā, pastāstījis spēlētājs.

"Ar "Akzhayik" vienojāmies diezgan ātri. Man atsūtīja piedāvājumu, pāris dienu laikā vienojāmies par nosacījumiem un piekritu aizbraukt. Viss tika izlemts 4-5 dienās - ātri," paudis Karašausks. "Man atrakstīja cilvēks no Kazahstānas, ka "Akzhayik" vēlētos mani redzēt savā sastāvā. Palūdzu uzzināt par nosacījumiem, man atsūtīja oficiālu piedāvājumu un nedomāju ilgi. Izlēmu, ka vajag pamēģināt savus spēkus ārpus valsts. Kāpēc gan ne Kazahstānā?"

"Esmu atnācis uz "Akzhayik" uzvarēt un katrā spēlē centīšos komandai sniegt maksimumu. Centīšos iesist un atdot rezultatīvas piespēles cik bieži vien iespējams. Lai komanda virzītos vienīgi uz augšu," stāstīja Latvijas uzbrucējs.

Karašauskam arī atgādināts, ka gaidāmajā UEFA Nāciju līgā Latvija spēlēs arī pret Kazahstānu. "Domāju, ka mūsu izlases galvenajam trenerim tāpat ir pietiekami daudz informācijas par Kazahstānu, tomēr, ja viņš pajautās padalīties ar to, ko esmu šeit uzzinājis, protams, to darīšu, jo mums izlasē ir ļoti labs kolektīvs, visi ir kā ģimene un mēs viens otram palīdzam. Ja treneris palūgs kādu informāciju, saprotams, ka neatteikšu."

"Fiziskais stāvoklis man ir lielisks, jo arī Latvijā šobrīd notiek futbola sezona. Piedalījos visās savas komandas spēlēs, tā kā domāju, ka problēmu nav. Kā līdz tikšu pieteikts, būšu gatavs par 100%," stāstīja Karašausks, izsakot gatavību spēlēt tādā pozīcijā, kādā vien treneris vēlēsies viņu redzēt.

Kā vēstīts, šonedēļ tika pavēstīts par Karašauska pāreju no "Liepājas"/"Mogo" vienības. Šosezon viņa jaunā vienība ar 17 punktiem 16 spēlēs atrodas nacionālā čempionāta kopvērtējuma septītajā pozīcijā. Pirmais četrinieks ir vien piecu punktu attālumā, bet trijnieks aizsteidzies ievērojami tālāk. Kazahstānas augstākajā līgā sacenšas 12 komandas.

Karašausks pērn nodemonstrēja spožu sniegumu Latvijas Virslīgā. Viņš bija "Liepājas/Mogo" galvenā zvaigzne, 24 spēlēs izceļoties ar 12 vārtu guvumiem. Tāpat Karašausks divreiz izcēlās Latvijas kausa finālā, tostarp ar fantastisku tālšāvienu, kā arī, pateicoties pēdējo sekunžu vārtu guvumam, ieveda liepājniekus UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā.

Savukārt šosezon viņš Virslīgā bija paguvis izcelties ar četriem vārtiem, arī esot rezultatīvāko spēlētāju desmitniekā. Tiesa, visi šie vārti iesisti pret pastarītēm "Metta"/"Latvijas Universitāte" un "Valmiera Glass ViA".

Tāpat jaunā galvenā trenera Miksu Pātelainena vadībā viņš atgriezies Latvijas nacionālajā izlasē, kur uzbrucēju nesauca Aleksandrs Starkovs. Izlasē Karašausks aizvadījis 14 spēles, bet vārtus vēl nav guvis. Latvijas izlasē Karašausks debitēja 2010. gada jūnijā, vien 18 gadu vecumā izejot uz maiņu zaudējumā pret Ganu (0:1).

Liepājā Karašausks spēlēja kopš pērnā gada sākuma, kad pārnāca no Šveices pēc spēka otrās līgas kluba "Wil". Virslīgā Karašausks pārstāvējis arī "Skonto", "Olimpu" un "Gulbeni", bet ārzemēs bez Šveices bijis arī Ukrainas ("Dnipro"), Krievijas (Kazaņas "Rubin") un Polijas (Gļivices "Piast") klubos.

Izmantotie resursi:
https://www.sports.kz/news/artur-ka...

     [+] [-]

, 2018-06-29 20:03, pirms 6 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2018-06-29 21:29, pirms 6 gadiem
Sazvanīja Kazakstānu

  +1 [+] [-]

, 2018-06-29 22:05, pirms 6 gadiem
Cik vairāk tur maksā? Mogo taču pikis ir.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-29 22:44, pirms 6 gadiem
Labi, ka zem bildes uzrakstīts, kurš ir Karašausks, citādi varētu sajaukt.