Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šabala: "DAC izteica konkrētu piedāvājumu"

Andrejs Siliņš

Šabala: "DAC izteica konkrētu piedāvājumu"
Valērijs Šabala
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pēc pievienošanās Slovākijas augstākās līgas klubam DAC 1904 Latvijas futbolists Valērijs Šabala skaidroja, ka šajā komandā jūtas ērti un to redz kā labāko vietu karjeras turpmākajai attīstībai.

"Izvēlējos šo variantu, jo šis klubs pirmais izteica konkrētu piedāvājumu. Citi klubi tikai interesējās, bet nepiedāvāja neko konkrētu. Pirmo reizi šeit ierados pirms divām nedēļām un jau tad sapratu, ka šis ir lielisks projekts," izvēli karjeru turpināt DAC 1904 klubā skaidroja Šabala. "Apskatīju treniņlaukumus, stadionu, runāju ar treneri, sporta direktoru un ģenerālmenedžeri. Nolēmām, ka manas karjeras turpmākajai attīstībai šis ir labākais risinājums."

Šabala atzina, ka nezina neko daudz par Slovākijas augstāko līgu: "Zinu spēlētājus, kas pārstāvējuši Slovākijas izlasi, pret viņiem esmu spēlējis izlases sastāvā. Līga ir laba līmeņa, ar tehniski spēcīgiem futbolistiem. Ziemā "Príbram" sastāvā aizvadīju pārbaudes spēli pret [citu Slovākijas komandu] "Trenčin", tā kā varēju uz savas ādas pārbaudīt spēlētāju kvalitāti. Man patīk tas, ka šeit visi kārtīgi cīnās."

"Vēlos palīdzēt komandai izcīnīt pēc iespējas augstāku vietu tabulā. Personīgie mērķi ir spēlēt iespējami daudz minūšu un turpināt savu izaugsmi," uz mērķiem norādīja uzbrucējs. "Ierodoties komandā, nevienu nepazinu, taču spēlētāji mani labi uzņēma. Noskaņojums komandā ir lielisks, un tas ir svarīgākais. Jūtos šeit ērti."

Valērijs esot apmierināts ar aizvadītajām pārbaudes spēlēm: "Pret "Zlin" guvu vārtus, bet citādi tā bija ļoti grūta spēle. Pretinieki bija labāki, mums trūka viegluma, kas ir saprotams pēc smagajiem treniņiem. Pret "Karvina" jau jutos labāk, biju jau ilgāk patrenējies ar komandu, man bija divas trīs labas iespējas, taču vārtus neguvu. Zaudējums bija neveiksmīgs, jo kopumā bijām labāki. Nākamajos mačos ceru gūt vairāk vārtu un pēc tam to pārnest uz čempionātu."

Īres līgums ar DAC 1904 noslēgts uz vienu sezonu. Komanda spēlē Slovākijas augstākajā līgā, kur pagājušajā gadā ieņēma septīto vietu 12 komandu konkurencē. DAC turklāt sezonas izskaņā reāli tēmēja uz pirmo piecinieku, taču izgāzās un zaudēja četros pēdējos mačos pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
FC DAC 1904 Dunaszerdahely

     [+] [-]

, 2016-06-29 21:11, pirms 8 gadiem
Domāju Pahara uzbrucējs numur 1.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-29 21:30, pirms 8 gadiem
Un kad pievienojās Brugge un es teicu ka ir uzlecis augstāk poar dirzu un ka vajadzēja meklēt citu komandu-tad mani te minusoja

  +1 [+] [-]

, 2016-06-30 13:19, pirms 8 gadiem
JimBim rakstīja: Un kad pievienojās Brugge un es teicu ka ir uzlecis augstāk poar dirzu un ka vajadzēja meklēt citu komandu-tad mani te minusoja
nu ar tiem jaunajiem talantiem jau neko baigi zināt nevar - vienmēr ir jārēķinās, ka liela daļa neprogresēs tik daudz, cik vajag, bet kāds vienmēr var izšaut. Domāju, ka Brugge ar to rēķinājās.