Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Tobers: "Ir spēlētāji, kuri pēc Polijas spējuši tikt spēcīgākās līgās un klubos"

Andrejs Siliņš

Tobers: "Ir spēlētāji, kuri pēc Polijas spējuši tikt spēcīgākās līgās un klubos"
Kristers Tobers. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

"Mani pieņēma labi, komandā ir ļoti laba atmosfēra," pēc savu pirmo vārtu gūšanas Polijas kluba Gdaņskas "Lechia" rindās Latvijas izlases futbolists Kristers Tobers dalījās pirmajos iespaidos par nonākšanu šādā līmenī un neslēpa, ka vēlas nokļūt vēl augstāk.

"Daudzi man jautā par pozīciju laukumā un man ir grūti atbildēt," vaicāts, kurā pozīcijā jūtas labāk - kā aizsargs vai balsta pussargs, Kristers nevarēja sniegt konkrētu atbildi. "Pagājušajā sezonā spēlēju abās pozīcijās. Virslīgā spēlēju kā centra aizsargs, bet izlasē vienmēr tiku likts kā balsta pussargs. Jauniešos spēlēju arī kā labās malas aizsargs. Runāju ar treneri, un viņš mani šeit redz kā aizsargu. Tas man piestāv, šajā pozīcijā jūtos labi. Pret Maskavas "Dynamo" palīdzēju kā pussargs, bet nākotnē labāk, ja man būs konkrēta viena pozīcija, kam varu koncentrēties. Pārsvarā būšu aizsardzības centrs, bet kādu reizi tas var mainīties."

Jau vēstīts, ka otrdien notikušajā Gdaņskas "Lechia" pārbaudes spēlē pret Maskavas "Dynamo" Tobers guva komandas otros vārtus, palīdzot izcīnīt panākumu ar 2:0. Kristers laukumā nāca uz maiņu mača otrajā puslaikā un ar vārtu guvumu atzīmējās 73. minūtē.

"Man bija vairāki piedāvājumi, bet nolēmu, ka "Lechia" man būtu vislabākā izvēle. Pirmkārt, Gdaņska nav tālu no manām mājām Latvijā. Otrkārt, daudzi spēlētāji pēc dažām sezonām Polijā spējuši tikt spēcīgākās līgās un klubos. Šī ir laba vieta izaugsmei. Veicu lielu soli, lai pēc tam veiktu vēl lielāku lēcienu," 19 gadus vecais latvietis skaidroja, kāpēc izvēlējies karjeru turpināt Gdaņskas slavenajā klubā.

"Treniņnometnes futbolistiem nekad nav vieglas. Katru reizi viens un tas pats - smags darbs, taču zinām, ka tas dos rezultātu sezonā. Mani pieņēma labi, komandā ir ļoti laba atmosfēra. Visi runā angļu valodā, bet interesanti, ka mūsu fizioterapeits ar mani runā tikai poliski. Tas man ir kaut kas jauns. Mēģināšu iemācīties valodu pēc iespējas ātrāk. Gribu labi saprast treneri, jo lielākā daļa komandas darba notiek poļu valodā," par iejušanos "Lechia" rindās stāstīja Tobers.

"Futbolā viss notiek ātri. Pēdējās divas sezonas regulāri spēlēju Liepājas sastāvā. Sāku jauniešos, bet tur neizskatījos pārāk labi. Smagi strādāju un darīju visu, lai kļūtu labāks, līdz beidzot saņēmu izsaukumu uz pirmo komandu. Nekoncentrējos tam, kur esmu. Neuzstādīju konkrētu mērķi. Gribēju tikai izbaudīt katru treniņu un spēli," savu ceļu futbolā atcerējās futbolists. "Kad biju ļoti jauns, sāku trenēties hokejā, bet vecākiem bija sarežģīti mani izvadāt [uz treniņiem]. Vēlāk dejoju sporta dejas un vienlaikus trenējos futbolā. Kādu dienu bija sacensības abos sporta veidos un man bija jāveic izvēle. Izvēlējos futbolu. Tai pašā laikā spēlēju galda tenisu, taču galvenokārt jau domāju par futbolu. Tas vienmēr bija pirmajā vietā."

Tāpat Tobers atminējās vienu no savām pirmajām spēlēm Latvijas izlasē, Varšavā spēlējot tieši pret Poliju: "Tā bija mana otrā spēle valstsvienībā. Atceros fantastisko atmosfēru, un viss sākās jau viesnīcā pirms mača.Ieradās daudzi fani, viņiem bija foto albumi, viņi prasīja autogrāfus. Latvijā mēs pie tā neesam pieraduši. Stadionā iesildoties pirms spēles, nezināju, kur skatīties. Bija tik daudz līdzjutēju. Sākās spēle, un tas bija lieliski. Tajā brīdi sapratu, ka vēlos šādā atmosfērā aizvadīt tik daudz maču, cik vien iespējams."

Izmantotie resursi:
https://lechia.net/

     [+] [-]

, 2020-01-29 17:46, pirms 4 gadiem
Pareiza flozofija! Lai veicas!