Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Vaņinam sausā uzvara, Tarasovam neizšķirts pret Turcijas 1. līgas līderi

Vaņinam sausā uzvara, Tarasovam neizšķirts pret Turcijas 1. līgas līderi
Andris Vaņins
Foto: AP/Scanpix

Latvijas izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā komanda „Zurich” ar 2:0 izbraukumā pieveica Šveices pirmās līgas pastarīti „Chiasso”.

Pēc veiksmīgā snieguma Eiropas līgas spēlē pret „Villarreal” Andris Vaņins arī šodien bija Cīrihes komandas pamatsastāvā, tiekoties ar līgas pēdējās vietas īpašnieci „Chiasso”. Vaņina komanda gan ar pastarītes pieveikšanu īpaši viegli negāja, jo pirmais puslaiks tika pabeigts ar 0:0, taču otrā puslaika pašā sākumā tika gūti vārti. Mača izskaņā „Zurich” arī panāca 2:0 un svinēja savu sesto uzvaru pēc kārtas.

Ar 42 punktiem no 48 maksimāli iespējamajiem Vaņina pārstāvētā komanda ir pārliecinošās līderpozīcijās, tuvāko sekotāju „Xamax” apsteidzot par desmit punktiem. Ceļazīmi uz Šveices augstāko līgu izcīnīs tikai pirmās līgas uzvarētāja.

Vaņinam šodien bija otrā sausā spēle pēc kārtas un kopumā astotā Šveices pirmajā līgā. Sezonā kopā „Zurich” ir ielaidusi tikai desmit vārtus.

Savukārt Turcijas pirmajā līgā Igors Tarasovs izgāja „Giresunspor” pamatsastāvā un nospēlēja visas 90 minūtes, palīdzot izbraukuma mačā pret „Yeni Malatyspor” izcīnīt neizšķirtu 1:1. Tarasova komanda gan visu otro puslaiku pavadīja vairākumā, bet uz brīdi pat nokļuva iedzinējos.

„Yeni Malatyaspor” ir Turcijas pirmās līgas līdere, kamēr Tarasova komanda ar ceturto neizšķirtu pēc kārtas šajā kārtā nokritusi uz desmito vietu 18 komandu konkurencē.


Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.