Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Vaņins Eiropas līgā vienā grupā ar "Liverpool", "Bordeaux" un "Rubin"

Vaņins Eiropas līgā vienā grupā ar "Liverpool", "Bordeaux" un "Rubin"
Andris Vaņins
Foto: Le Nouvelliste/Bittel

Monako norisinājusies UEFA Eiropas līgas izloze. Nomināli vājākajā ceturtajā grozā bija Latvijas izlases pamatvārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā "Sion", kas pretī saņēma Kazaņas "Rubin", "Liverpool" un "Bordeaux".

"Sion" iepriekšējā sezonā izcīnīja Šveices kausu un, pateicoties Eiropas līgas uzvarētājas "Sevilla" iekļūšanai Spānijas labāko četriniekā, garantēja spēlēšanu grupu turnīrā. Izloze Andra Vaņina klubu gan pārāk nelutināja - ja no pirmā groza tika ļoti vāji sezonu sākušais Kazaņas "Rubin", tad no otrā un trešā tika attiecīgi "Liverpool" un "Bordeaux".

Lai arī Vaņins, visticamāk, būs vienīgais Latvijas futbolists, kas spēlēs šā gada grupu turnīrā, izlozes sakarā jāmin arī ilggadējais Latvijas izlases pussargs Juris Laizāns. Viņš klātienē pārstāvēja Krievijas klubu "Krasnodar", kura sistēmā strādā pēc karjeras beigām. "Krasnodar" pretī saņēma Dortmundes "Borussia", Saloniku PAOK un Romāna Grigorčuka trenēto "Qabala". Grupu turnīrā spēlēs arī Beļģijas "Club Brugge" un Poznaņas "Lech", kam pieder attiecīgi Valērijs Šabala un Antonijs Černomordijs.

UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā piedalīsies 48 komandas, kas izlozē tika sadalītas četros grozos. 22 komandas jau pirms Eirokausu sezonas sākuma bija garantējušas dalību Eiropas līgas grupu turnīrā, 16 vienības ceļazīmi izcīnīja caur kvalifikācijas sietu, bet vēl desmit vietas ieguva klubi, kas zaudēja Čempionu līgas "play-off" kārtā.

Izlozē vienā grupā nedrīkstēja ielozēt vairākus vienas asociācijas klubus, kā arī kopā nedrīkstēja salozēt Krievijas un Ukrainas komandas. Grupu turnīrs sāksies 17. septembrī, bet finālspēle paredzēta 18. maijā Bāzelē.

A-F grupas

A grupaB grupaC grupaD grupaE grupaF grupa
AjaxRubinBorussia DNapoliVillarrealMarseille
CelticLivepoolPAOKClub BruggeViktoriaBraga
FenerbahceBordeauxKrasnodarLegiaRapid WSlovan L
MoldeSionQabalaMidtjyllandDinamo MnGroningen

G-L grupas

G grupaH grupaI grupaJ grupaK grupaL grupa
DniproSportingBaselTottenhamSchalkeAthletic
LazioBesiktasFiorentinaAnderlechtAPOELAlkmaar
St.-EtienneLokomotivLechMonacoSpartaAugsburg
RosenborgSkenderbeuBelenensesQarabaqAsterasPartizan

, 2015-08-28 14:55, pirms 9 gadiem
Laba grupa
, 2015-08-28 14:56, pirms 9 gadiem
Es jau domāju ka iekritīs A grupā, bet paveicās.
, 2015-08-28 14:57, pirms 9 gadiem
Ohh pret Liverpool.. jācer,ka paņems SION 3p.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-28 17:00, pirms 9 gadiem
Iespēja Vaņinam pierādīt un parādīt savu klasi. Un plus vēl uzspēlēt Anfield. Skaista pieredze.
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.