Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Buda

Kļava nepaliks Norvēģijā, Cigaņiks pievienojas "Bayer" akadēmijai

Kļava nepaliks Norvēģijā, Cigaņiks pievienojas "Bayer" akadēmijai
Oskars Kļava "Sarpsborg 08" treniņā
Foto: www.sarpsborg08.no

Latvijas izlases futbolists Oskars Kļava tomēr nepaliks Norvēģijas klubā "Sarpsborg 08", kuram nesen pievienojās uz pārbaudes laiku. Starpsezonā klubu, iespējams, mainīs arī Deniss Rakels, taču viņš, par spīti baumām, gatavošanos jaunajai sezonai ir uzsācis ar Ļubinas "Zaglebie". Tikmēr perspektīvais JFC "Skonto" spēlētājs Andrejs Cigaņiks ir nolēmis pārcelties uz Vāciju, kur parakstīja līgumu ar Lēverkūzenes "Bayer".

Pēc sezonas beigām līgums ar klubu beidzās abiem Azerbaidžānā spēlējošajiem Latvijas izlases futbolistiem Denisam Ivanovam un Oskaram Kļavam. Pēdējais nesen pievienojās Norvēģijas čempionāta jaunpienācējai "Sarpsborg 08", kas ar 17 punktiem 13 spēlēs šobrīd 16 komandu konkurencē ieņem devīto vietu. Aleksandrs Čekulajevs sarunā ar portālu Sportacentrs.com sacīja, ka norit sarunas par līguma detaļām, taču nule noskaidrojies, ka Oskars Norvēģijā acīmredzot nepaliks. Vēl jūnija sākumā Kļava portālam Sportacentrs.com atklāja, ka gadījumā, ja ārzemēs atrast neko neizdosies, Azerbaidžānā viņu gaida arī atpakaļ.

Tikmēr Polijā klīst baumas, ka par Denisu Rakelu ļoti nopietni interesējas "Cracovia", kas pagājušajā sezonā ieņēma otro vietu Polijas pēc spēka otrajā līgā un izcīnīja ceļazīmi uz Ekstraklasi. Par spīti runām, Ļubinas "Zaglebie" īpašumā esošais Rakels ar klubu ir devies uz treniņnometni Austrijā. Pēdējās gandrīz divas sezonas Rakels ir pavadījis īrē Katovices GKS, kas aizvadītajā sezonā pēc spēka otrajā līgā ieņēma desmito vietu 18 komandu konkurencē. Deniss 27 spēlēs izcēlās ar 11 vārtu guvumiem.

Citā Polijas Ekstraklases jaunpienācējā Bidgoščas "Zawisza" neveiksmīgi atrādījās pussargi Vadims Žuļevs un Nikolajs Kozačuks, kura līgums ar Rīgas "Daugavu" nule tika lauzts. Viens no "Jelgavas" līderiem Žuļevs sarunā ar portālu Sportacentrs.com sacīja, ka atpakaļ "Zawisza" netiek gaidīts: "Bija piedāvājums, un aizbraucu uz pārbaudi. Aizvadīju treniņus, nospēlēju pārbaudes spēli. It kā viss gāja labi, bet pēc tam pateica, ka manā pozīcijā atbrauca polis, un parakstīja viņu." Vadims savu nākotni prognozēt vēl nevēlējās un neatmeta cerības, ka izdosies iekļūt kādā ārzemju komandā. Polijā laimi meklē arī vārtsargs Pāvels Šteinbors, kurš turpina atrādīties Polijas piektajā spēcīgākajā klubā Zabžes "Gornik". Ceturdien Pāvels aizvadīja 47 minūtes pārbaudes spēlē.

Savukārt perspektīvais Andrejs Cigaņiks ir nolēmis futbola ābeci apgūt Vācijā, kur parakstījis līgumu ar slaveno Bundeslīgas klubu Lēverkūzenes "Bayer". "Vācijas stāsts sākās jau pērn ziemā, kad norisinājās jauniešu turnīrs "Riga Cup". Apskatīties vienu lietuviešu spēlētāju bija ieradušies skauti no "Hoffenheim", taču ievēroja arī mani un turnīra gaitā piegāja pie mana tēva un uzaicināja mani uz Vāciju patrenēties pāris dienas ar jauniešu komandu. Starp šiem aģentiem no vācu kluba bija arī slavenais lietuviešu spēlētājs un treneris Valds Ivanausks. Tā nu es pagājušā gada aprīlī ar ģimeni bijām Hofenheimā, taču pēc tam viņi nespēja vienoties ar JFC "Skonto" par pāreju," intervijā Skontofc.com sacīja 16 gadus vecais uzbrucējs.

"Pērn oktobrī Beļģijā norisinājās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs, un trīs dienas pēc tā saņēmu piedāvājumu braukt atrādīties uz "Bayer" akadēmiju. Tur četras dienas trenējos kopā ar 1996./1997. gadā dzimušajiem, un treneris beigās pateica, ka būtu priecīgs mani trenēt un ka gaidīšot mani nākamajā sezonā. Šogad februārī vācu pārstāvji ieradās Latvijā, lai nokārtotu formalitātes ar "Skonto", un vēlāk devāmies uz Vāciju, lai tuvāk iepazītos ar pilsētu un klubu," Cigaņiks turpināja. "Gatavošanos jaunajai sezonai uzsākšu sestdien. Šogad trenēšos un spēlēšu U-19 komandā. Man ir piedāvājums pieņemt Vācijas pilsonību. Teikšu godīgi, neesmu vēl līdz galam izlēmis. Sirdī tomēr gribas vairāk spēlēt Latvijas izlasē."

Izmantotie resursi:
Splash | Klub Piłki Nożnej Zagłębie Lubin
Górnik Zabrze Sportowa Spółka Akcyjna
Skonto FC


, 2013-06-28 22:21, pirms 11 gadiem
Tiešām Šabalas vārds izskan arī Leverkuzenē?

Jā, pēc Latvijas izlases spēles ar Turciju par viņu runā daudzi.

!!!!
, 2013-06-28 22:21, pirms 11 gadiem
Viņš ir Šitika skolas audzēknis nevis Skonto,skaita jau pirmo klubu
, 2013-06-28 22:22, pirms 11 gadiem
kresnais rakstīja: Tiešām Šabalas vārds izskan arī Leverkuzenē?

Jā, pēc Latvijas izlases spēles ar Turciju par viņu runā daudzi.

!!!!
Tak viņš jau ir bijis uz Londonas Arsenal atrādijies! Nemaz nēsmu izbrīnīts,ļoti talantīgs čalis!
, 2013-06-28 22:50, pirms 11 gadiem
Dragoo jau bija rakstījis , ka ļoti talantīgs. Lai veicas!
, 2013-06-28 23:11, pirms 11 gadiem
Tik nevajag ņemt vācu pilsonību!
, 2013-06-28 23:26, pirms 11 gadiem
Viņš latviski prot?
Jau iepriekš paldies par mīnusiem.
, 2013-06-29 09:27, pirms 11 gadiem
"Sirdī tomēr gribas vairāk spēlēt Latvijas izlasē"

Runā tā itkā reāli būtu tikt vācijas izlases sastāvā. Šabala jau tājā vecumā - 16 gados virslīgā bombīja.
, 2013-06-29 09:35, pirms 11 gadiem
bembists rakstīja: "Sirdī tomēr gribas vairāk spēlēt Latvijas izlasē"

Runā tā itkā reāli būtu tikt vācijas izlases sastāvā. Šabala jau tājā vecumā - 16 gados virslīgā bombīja.
Iespējas ir, ja strādās un būs ar veselību viss ok.

par tiem 16 -
jā, Šabala jau sita Virslīgā... un ja atceramies, tad pirmie vārti bija 15 gados.
Bet te jāņem vērā vairāki aspekti -
Šabala jau tad bija fiziski ļoti attīstīts... kurš gan varēja pateikt, ka viņam bija 15 vai 16 gadi... viņam svars bija 80 kg un viņš mierīgi varēja fiziski cīnīties ar Virslīgas aizsargiem.
Taču Cigaņiks ir trauslāks, vairāk tehniskāks... es teikti Pahars tila futbolists, kam Virslīgā būtu grūti.
, 2013-06-29 09:37, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Viņš latviski prot?
Jau iepriekš paldies par mīnusiem.
Lai Tev sirds mierīga - Jā māk...
ierakstat šito blociņā, lai nav jājautā pie katra raksta kur viņš pieminēts
, 2013-06-29 09:56, pirms 11 gadiem
dragoo rakstīja: Lai Tev sirds mierīga - Jā māk...
ierakstat šito blociņā, lai nav jājautā pie katra raksta kur viņš pieminēts
Cerēsim, ka būs iemesls viņu pieminēt.
, 2013-06-29 10:33, pirms 11 gadiem
Paldies, ļoti interesnata informācija, bet tik daudz gramatikas un stila kļūdu vienā rakstā, sen nebiju redzējis. Sportacentram korektora nav, vai katrs kuram ir tiesības tik iemet pa rakstam? Nav jau blogs tomēr.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-06-29 12:11, pirms 11 gadiem
Un Spartakā spēlēs Salvadoras izlases uzbrucējs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-06-29 21:44, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Cerēsim, ka būs iemesls viņu pieminēt.
https://twitter.com/LV_futbols/stat...
, 2013-06-29 23:08, pirms 11 gadiem
Žēl. Būtu Oskaram iespēja uzspēlēt labā līmenī Eiropā un izaugsmes iespēja. No Azerbaidžānas izaugsmes iespējas ir stirpi nosacītas, ja ne neiespējamas.

Toties es ceru, ka Rakels pievienosies Cracovia vai arī spēlēs Zaglebie, ļoti gribu redzēt, ko viņš iespētu Ekstraklasē. 1. līgas līmeni vismaz pēdējā sezonā GKS jau bija pāraudzis.

Daudzi jau tagad runā par Cigaņiku kā baigo talantu, bet tās pagaidām ir tikai runas. Protams, patīkami, ka pievienojas Bundeslīgas kluba akadēmijai, to neiespēj kurš katrs ārzemnies, bet īstais darbs sāksies tikai tagad. Redzēsim, vai spēs būt labāks par vāciešiem un ārzemniekiem, lai neapstātos izaugsmē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Vitālijs Maksimenko. Foto: LFF
9

Maksimenko: "Jaunā trenera vadībā izlases treniņi ir intensīvi, sapulces - īsākas"

Vitālijs Maksimenko Latvijas izlases kandidātu sarakstā atgriezies pēc trīs gadu pārtraukuma. Sarunā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki viņš izteica prieku par atgriešanos izlasē un raksturoja jaunās vēsmas treneru kolektīvā.
Dāvis Ikaunieks ar komandas biedriem pēc vārtu guvuma. Foto: FA Šiauliai
2

Dāvim Ikauniekam cīņas galotnē izšķirošie vārti panākumā pār Kauņas "Žalgiri"

Lietuvas A līgā futbolā otrajā spēlē pēc kārtas vārtus guvis Dāvis Ikaunieks, kurš šodien pamatlaika izskaņā izvirzīja vadībā Šauļu komandu, sniedzot tai uzvaru (2:1) pār Kauņas "Žalgiri".
Kaspars Dubra. Foto: FK Panevėžys

Toberam 25. pilnā spēle Šveicē, Lietuvas čempionei katastrofāls sezonas sākums

Šveices futbola Superlīgā 25 no 28 kārtām "no zvana līdz zvanam" spēlējis Latvijas valstsvienības aizsargs Kristers Tobers, Cīrihes "Grasshoppers" 80. minūtē atspēlējoties (1:1) un izcīnot punktu pret "St. Gallen".