Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kovaļovs: "Moldovas čempionāts ir nedaudz stiprāks nekā Latvijas"

Kovaļovs: "Moldovas čempionāts ir nedaudz stiprāks nekā Latvijas"
Andrejs Kovaļovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas izlases futbolists Andrejs Kovaļovs sava jaunā kluba "Dacia" mājaslapā dalījās iespaidos par pārcelšanos uz Kišiņevu. Kovaļovs neuzskata, ka pāreja uz "Dacia" ir solis atpakaļ - tieši pretēji. Savukārt citās Eiropas līgās kārtējos zaudējumus piedzīvoja Eduarda un Alekseja Višņakovu, Oskara Kļavas un Pāvela Doroševa pārstāvētās komandas.

"Domāju, ka pāreja uz "Dacia" man ir solis uz priekšu, nevis otrādi," Kišiņevas kluba mājaslapā citēts Andrejs Kovaļovs. "Moldovas čempionāts ir nedaudz stiprāks nekā Latvijas. Tas ir redzams pēc futbolistu līmeņa. Turklāt no Moldovas var aizbraukt uz daudz stiprāku un prestižāku čempionātu. Galvenais ir stabili rādīt laba līmeņa spēli, un tad viss būs labi."

"Komanda cīnīsies par Eirokausiem," Kovaļovs turpināja. "Ziemā "Dacia" pārņēma ļoti ambiciozs treneris. [Melnkalnietis Dejans] Vukičevičs ir spēcīgs speciālists, tas ir jūtams pēc treniņprocesa. Domāju, ar pirmajām spēlēm spēsim uzņemt gaitu un sezonas beigās spēsim ieņemt vietu Eirokausu zonā."

"Dacia" pēc sezonas pirmās puses ar 33 punktiem 19 mačos ieņem piekto vietu, taču tikai par sešiem punktiem atpaliek no Antona Jemeļina jaunās komandas "Tiraspol". Moldovas čempionāts atsāksies jau rīt, kad "Dacia" savā laukumā uzņems pozīciju zemāk esošo "Milsami-Ursidos".

Tikmēr Polijā kārtējo neveiksmi piedzīvoja Lodzas "Widzew", kas izbraukumā ar 1:2 zaudēja ceturtajā vietā esošajai Hožuvas "Ruch". Eduards Višņakovs, atgriezies pēc diskvalifikācijas, pavadīja laukumā visu spēli, savukārt Aleksejs Višņakovs aizvadīja otro puslaiku. "Widzew" nav uzvarējusi jau deviņus mačus pēc kārtas un ar 16 punktiem 23 spēlēs Polijas Ekstraklasē ieņem pārliecinošu pēdējo vietu.

Zaudējumi tika piedzīvoti arī Azerbaidžānā. Oskars Kļava nospēlēja visu maču, bet viņa pārstāvētais AZAL izbraukumā ar 0:1 zaudēja priekšpēdējās vietas (desmit komandu konkurencē) īpašniecei "Ravan". Savukārt "Neftchi" ar Pāvelu Doroševu uz rezervistu soliņa mājās zaudēja līderei "Qarabaq" (1:4). "Neftchi" (39 punkti 24 spēlēs, ceturtā vieta) nav uzvarējusi piecās spēlēs pēc kārtas, bet AZAL (26 punkti 24 spēlēs, astotā vieta) uzvaras garšu nav izjutusi sešus mačus pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
FCDACIA.MD
Peşəkar Futbol Liqası


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-28 21:22, pirms 10 gadiem
Nedomāju gan,ka Moldovas čempis ir spēcīgāks par LV,nu nebūs tā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-28 21:28, pirms 10 gadiem
tubiks rakstīja: Nedomāju gan,ka Moldovas čempis ir spēcīgāks par LV,nu nebūs tā!
Domaa vai nedomaa, bet sheit ir dati, kas to pierāda.

UEFA coefficient - Wikipedia, the free...

Vēl zinot, ka daudz izlashu speletaji- parasti ir arī no vietējās līgas.
Tas % lielaaks kā no virslīgas- LV izlasee. Kādi 50/50 Moldovai, mums 60-40 vai 65-35 par labu ārzemniekiem + pamatsastaavs- gandriz ārzemnieki..
, 2014-02-28 21:28, pirms 10 gadiem
''Turklāt no Moldovas var aizbraukt uz daudz stiprāku un prestižāku čempionātu.''

Jā, uz Rašu un Ukrainu
, 2014-02-28 21:29, pirms 10 gadiem
tubiks rakstīja: Nedomāju gan,ka Moldovas čempis ir spēcīgāks par LV,nu nebūs tā!
Nu neteiks taču , ka viņš ir vājāks.
Gauračam Moldovā 11 vārti 12 spēlēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-28 21:32, pirms 10 gadiem
flipsider rakstīja: Domaa vai nedomaa, bet sheit ir dati, kas to pierāda.

http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient
Moldova tajā rangā turas gandrīz uz viena paša Sheriff pleciem, kas pēdējo piecu sezonu laikā ir savācis 57% visas Moldovas punktu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-28 21:55, pirms 10 gadiem
Grebis reiz teica, ka angļu devītā līga arī ir spēcīgāka par virslīgu. Tad jautājums tāds, ir kāda līga kas ir vājāka par mūsu vietējo čempionātu?
, 2014-02-28 22:00, pirms 10 gadiem
Mēs tādus mazos rumāņus jemam ar disciplīnu
, 2014-02-28 22:02, pirms 10 gadiem
Fidels rakstīja: Grebis reiz teica, ka angļu devītā līga arī ir spēcīgāka par virslīgu. Tad jautājums tāds, ir kāda līga kas ir vājāka par mūsu vietējo čempionātu?
bet tāds Grebja laika LM spēlētu mierīgi 3-4 līgā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-28 22:18, pirms 10 gadiem
frutttto rakstīja: rumāņi ir Rumānijā,Moldovā ir moldovieši
Pārkrievoja viņus.
, 2014-02-28 22:29, pirms 10 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Pārkrievoja viņus.
pat nepārkrievoja
krievi Rumāņu Abrenes analogā tikai 50x lielākā pēc iedz. skaita izveidoja mākslīgu rumāņu tautu
, 2014-02-28 22:32, pirms 10 gadiem
Fidels rakstīja: Grebis reiz teica, ka angļu devītā līga arī ir spēcīgāka par virslīgu. Tad jautājums tāds, ir kāda līga kas ir vājāka par mūsu vietējo čempionātu?
Nejauc ar kaut kādu 5.līgu?
, 2014-02-28 22:37, pirms 10 gadiem
sasperjods-k rakstīja: pat nepārkrievoja
krievi Rumāņu Abrenes analogā tikai 50x lielākā pēc iedz. skaita izveidoja mākslīgu rumāņu tautu
zinu Moldovas(Rumānijas) vēsturi labāk nekā tu iedomājies. Kādu laiku esmu dzīvojis tur.
, 2014-02-28 22:38, pirms 10 gadiem
anjo rakstīja: Nejauc ar kaut kādu 5.līgu?
Taisnība.
, 2014-03-01 00:03, pirms 10 gadiem
Virslīgas tobrīd pārliecinošā līdere "Skonto" -- vēl pilnā sastāvā -- tikai ar milzu pūlēm un veiksmes palīdzību pieveica Moldovas trešo komandu -- FC Tiraspole. Šķiet, ka, ja salīdzina vadošās četras piecas komandas no katras valsts, Moldovas čempionāts patiešām ir nedaudz spēcīgāks; par lejasgala spēku samēru grūti spriest.
Ja izdosies sevi labi parādīt Moldovā, taisnākais ceļš varētu būt uz Rumāniju.
Vispēr jau UEFA reitings, kaut arī to ietekmē tādi specifiski gadījumi kā Šerif vai BATE, tomēr, ar nelielām atrunām, diezgan precīzi atspoguļo nacionālo čempionātu salīdzināmo līmeni: reitingā zem Latvijas vēl ir deviņas valstis, neskaitot minivalstis (viszemāk no reālām valstīm ir Igaunija un Armēnija).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-01 00:10, pirms 10 gadiem
olga rakstīja: Virslīgas tobrīd pārliecinošā līdere "Skonto" -- vēl pilnā sastāvā -- tikai ar milzu pūlēm un veiksmes palīdzību pieveica Moldovas trešo komandu -- FC Tiraspole.
Te gan prasās piebilde, ka līdz ielaistajam golam Skonto lielāko pamatlaika daļu Tiraspoli mīcīja un tikai ar milzu neveiksmes palīdzību nepabeidza spēli jau pamatlaikā. Pēc tam jau salūza gan fiziski, gan psiholoģiski un pagarinājumā mierīgi varēja zaudēt.
, 2014-03-01 00:52, pirms 10 gadiem
par to salīdzināšanu,lai eksperti strīdās,bet kurš sportists nokļūstot jaunā komandā teiks..nu gan iebraucu auzās,pilnīgākā bedre..pareizi neviens,kurš cer tur nopelnīt algu..
, 2014-03-01 19:32, pirms 10 gadiem
sasperjods-k rakstīja: pat nepārkrievoja
krievi Rumāņu Abrenes analogā tikai 50x lielākā pēc iedz. skaita izveidoja mākslīgu rumāņu tautu
Pārkrievoja gan un kā vēl. PSRS laikos lika savā valodā vēl kirilicā rakstīt. Tikai pēc neatkarības atgūšanas pārgāja viņi atpakaļ uz latīnisko rakstu. Mēs tad vēl no tāda sviesta izbēgām...
, 2014-03-01 19:37, pirms 10 gadiem
Domāju, ka šāda replika neko neizsaka. Jā, kopumā čempionātu līmeņi ir līdzīgi un nevar teikt, ka Virslīga būtu citā plauktā liekama. To pierāda Skonto līdzīgā spēle ar Jemeļina tagadējo komandu Tiraspol pērn Eirokausos, kur beigās izdevās triumfēt pendelēs mūsējiem. Bet viss ir atkarīgs no komandām individuāli. Būs tāpat kā Virslīgā - viņiem ir savs Sheriff, mums ir savs FKV vai Skonto, respektīvi, vietējie grandi. Bet tad viņiem vismaz pirms pāris gadiem bja Benderi, pret kuriem Gauračs viens 5 golus ielika, un mums bija pērn sava Ilūkste.

Tā ka salīdzināt grūti brīdī, kad komandas čempionātos dalās grandos un reālos outsaideros. Ceru, ka šogad Virslīga būs daudz sabalansētāka nekā pērn.

Veiksmi Andrejam un skaidrs, bet konkrētajam viedoklim nepiekrītu. Pats jau arī neteiks, ka ir spēris soli atpakaļ - ne motivācijai labi, ne pret klubu ētiski.
, 2014-03-01 19:38, pirms 10 gadiem
Un par to pārcelšanos uz spēcīgākiem klubiem vislielākais sviets - pasatāmies Eiropas klubus, uz kuriem šoziem Skonto spēlētāji pārcēlušies un tad pačekojam Moldovas transfēru virzienu.
Vitālijs Maksimenko. Foto: LFF
9

Maksimenko: "Jaunā trenera vadībā izlases treniņi ir intensīvi, sapulces - īsākas"

Vitālijs Maksimenko Latvijas izlases kandidātu sarakstā atgriezies pēc trīs gadu pārtraukuma. Sarunā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki viņš izteica prieku par atgriešanos izlasē un raksturoja jaunās vēsmas treneru kolektīvā.
Dāvis Ikaunieks ar komandas biedriem pēc vārtu guvuma. Foto: FA Šiauliai
2

Dāvim Ikauniekam cīņas galotnē izšķirošie vārti panākumā pār Kauņas "Žalgiri"

Lietuvas A līgā futbolā otrajā spēlē pēc kārtas vārtus guvis Dāvis Ikaunieks, kurš šodien pamatlaika izskaņā izvirzīja vadībā Šauļu komandu, sniedzot tai uzvaru (2:1) pār Kauņas "Žalgiri".
Kaspars Dubra. Foto: FK Panevėžys

Toberam 25. pilnā spēle Šveicē, Lietuvas čempionei katastrofāls sezonas sākums

Šveices futbola Superlīgā 25 no 28 kārtām "no zvana līdz zvanam" spēlējis Latvijas valstsvienības aizsargs Kristers Tobers, Cīrihes "Grasshoppers" 80. minūtē atspēlējoties (1:1) un izcīnot punktu pret "St. Gallen".