Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Morozs: "Algas kavējas, bet šajos laikos tas ir normāli"

Morozs: "Algas kavējas, bet šajos laikos tas ir normāli"
Viktors Morozs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

28.feb . 14:00

Belasitsa - CSKA Sofia

"Nezinu, kur vispār pasaulē un Eiropā viss ir kārtībā saistībā ar finansēm. Ar algām ir tā, ka tās pastāvīgi aizkavējas - ne uz ilgu laiku, bet tomēr. Šajā ekonomiskajā situācijā gan to neuzskatu par kaut ko īpašu," šodien sarunā ar eSports.lv atzina Sofijas "CSKA" Latvijas pussargs Viktors Morozs, kurš kopā ar komandu gatavojas sezonas otrajai pusei Bulgārijā.

Bulgārijas Futbola savienība nolēmusi pārcelt valsts čempionāta 16. kārtu (tā būtu pirmā šogad) laika apstākļu dēļ. Čempionāts atsāksies nākamās nedēļas nogalē, taču jau trešdien gaidāmas 1/4 fināla spēles Bulgārijas kausa izcīņā. eSports.lv nolēma sazināties ar Latvijas futbolistu Viktoru Morozu, kurš pārstāv valsts čempiones Sofijas "CSKA" krāsas. Atgādinām, ka citu Bulgārijas klubu - Varnas "Cherno More" - pārstāv cits mūsu futbolists Staņislavs Pihockis.

"Pirmo šīgada kārtu pārcēla laika apstākļu dēļ - uzsnigusi liela sniega kārta. Tā ka pirmais mačs mums būs trešdien kausa izcīņā [pret Blagojevgradas "Pirin"]. Komandas selekcijas darbs ir paveikts - katrā pozīcijā esam ieguvuši jaunus laba līmeņa spēlētājus, kuri viennozīmīgi pastiprinās mūsu spēli. Spriežot pēc pārbaudes spēlēm, komanda kļuvusi stiprāka," par pēdējiem jaunumiem Bulgārijas futbolā un Sofijas "CSKA" vienībā sarunā ar eSports.lv pastāstīja Latvijas futbolists Viktors Morozs. "Manā pozīcijā [vidējās līnijas centrā] gan jaunu spēlētāju nav. Uz pārbaudi bija ieradies Nigērijas izlases centra pussargs, ar kuru arī tika noslēgts līgums, taču leģionāru limita dēļ viņš pie mums spēlēs tikai nākamsezon, bet tagad ir izīrēts."

Runājot par savu un komandas gatavību čempionātam, Morozs bija optimistisks: "Viss kārtībā! Arī komanda ir gatava atsākt čempionātu. Uzdevumi ir visaugstākie - uzvarēt čempionātā un kausa izcīņā. Albenas kausa izcīņa, kurā uzvarējām, bija tikai gatavošanās sezonai, taču "CSKA" klubam katrā mačā labs rezultāts skaitās tikai uzvara. Neviens mums neteica, ka obligāti jāuzvar, taču katrs pats saprata, ka jāiegūst 1. vieta prestiža un pārliecības labad."

Komentējot ziemā paveikto treniņnometnēs, Morozs uzskaitīja padarīto apjomu: "Bija trīs treniņnometnes. Pirmā tika veltīta tikai un vienīgi, lai uzlabotu fizisko sagatavotību. Tad spēles neaizvadījām, strādājām tikai trenažieru zālē un citur, kur varēja veikt attiecīgos uzdevumus. Nākamā treniņnometne bija Kiprā, kur jau spēlējām pārbaudes mačus, bet trešā - Albenas kausa izcīņa. Viss darbs tika veltīts, lai maksimāli sagatavotu komandu čempionātam un panāktu labu sportisko formu."

Tā kā ikdienu Bulgārijas presē lasāmi jaunumi par Sofijas "CSKA" problēmām ar finansēm, nolēmām arī par to pajautāt Morozam. "Šajā sakarā gandrīz neko nezinu. Avīzēs raksta visu ko, un es nezinu, cik no tā ir patiesība. Informācija var mainīties katru dienu. Tās arī nav manas darīšanas, tāpēc īpaši neuztraucos. Nezinu, kur vispār pasaulē un Eiropā viss ir kārtībā saistībā ar finansēm. Ar algām ir tā, ka tās pastāvīgi aizkavējas - ne uz ilgu laiku, bet tomēr. Šajā ekonomiskajā situācijā gan to neuzskatu par kaut ko īpašu."

Savukārt Varnas "Cherno More" līdzjutēji vakar tika iepazīstināti ar ziemas transfēru perioda jaunieguvumiem, tostarp mūsu aizsargu Staņislavu Pihocki. Staņislavs klubā spēlēs ar 2. numuru. Bildes no "Cherno More" jaunpienācēju tikšanās ar līdzjutējiem var skatīties šeit.

Bulgārijas čempionāta turnīra tabula

VietaKomandaSP
1.Levski Sofia1533
2.CSKA Sofia1532
3.Litex Lovech1528
4.Cherno More Varna1526
5.Sliven1524
6.Lokomotiv Sofia1522
7.Lokomotiv Mezdra1521
8.Slavia Sofia1520
9.Chernomorets Burgas1519
10.Pirin Blagoevgrad1518
11.Minyor1517
12.Vihren Sandanski1516
13.Lokomotiv Plovdiv1515
14.Botev Plovdiv1515
15.Spartak Varna1511
16.Belasitsa Petrich1510

, 2009-02-28 21:13, pirms 15 gadiem
veelu veiksmi abiem nakamaja sezonaa...
cik vecs ir tas Pihockis..?
, 2009-03-02 11:52, pirms 15 gadiem
ervains91 rakstīja: veelu veiksmi abiem nakamaja sezonaa...
cik vecs ir tas Pihockis..?
atvērtu to saitu, tad arii izlasiitu
slinka tā jaunatne...
Klāvs Kramēns. Foto: Dominykas Sidaras/DFK Dainava
1

Jagodinskis palīdz noturēt aizsardzību, Kramēnam oficiālā debija "Sūduvā"

Latvijas valstsvienības furbolistu Vitālija Jagodinska, Vladislava Sorokina un Raimonda Kroļļa komandas šodien cīnījās neizšķirti.
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov
1

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.