Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Gundars Zaburdajevs

Lukjanova nopelnīta pendele neglābj "Lechia"; Rudņevam neizšķirts

Lukjanova nopelnīta pendele neglābj "Lechia"; Rudņevam neizšķirts
Ivans Lukjanovs (pa kreisi)
Foto: www.lechia.pl

Šodien Polijas futbola čempionātā spēles aizvadīja latviešu futbolistu pārstāvētie klubi. Ivana Lukjanova un Sergeja Kožana Gdaņskas "Lechia" ar 1:3 piekāpās "Zaglebie" komandai, bet Artjoma Rudņeva Poznaņas "Lech" cīnījās neizšķirti 0:0 ar "Korona".

Lukjanovam zaudējums mača beigās

Ivana Lukjanova un Sergeja Kožana Gdaņskas "Lechia" šodien tikās ar "Zablebie" vienību. No turnīra tabulas viedokļa mūsu futbolistu klubam bija jāuzvar, taču šovakar mača gaitā iegrozījās citā gultnē. Jau 9. minūtē ar sitienu no apmēram 16 metriem rezultātu atklāja "Zablebie" spēlētājs Bartčaks. Kopumā "Lechia" bija pārsvars, taču līdz pārtraukumam viņi panākt izlīdzinājumu nespēja. Pirmajās 45 minūtēs Lukjanovs izcēlās ar vienu sitienu no 20 metriem, ko ķēra vārtsargs, bet pēc pārtraukuma viņa aktivitātes bija bīstamākas un arī komandai rezultātu nesošas.

Pēc viena no Ivana reidiem pa malu pretinieku futbolists viņu nogāza, nopelnot bīstamu soda sitienu. Drīz pēc tam gan rezultāts varēja kļūt 0:2, jo Gdaņskas vārtsargs Malkovskis pēc komandas biedra kļūdas nopelnīja uz saviem vārtiem pendeli, taču pats arī to atvairīja, un nekas nemainījās. Drīz pēc tam jau 11 metru soda sitiens uz "Zablebie" vārtiem, turklāt to nopelnīja tieši Lukjanovs – pretinieku futbolists viņu pagrūda mugurā, un vēl viena pendele šajā spēlē. Traore nekļūdījās, un 1:1. Tiesa, kaut punktu "Lechia" nebija lemts izcīnīt, jo 86. minūtē pēc stūra sitiena pretinieks atkal izvirzījās vadībā, bet trīs minūtes vēlāk panāca arī 3:1. Turnīrā tabulā "Lechia" pagaidām saglabājusi 6. vietu. Lukjanovam visa spēle, bet Sergejs Kožans jau otro maču pēc kārtas palika uz rezervistu soliņa.

Rudņevam 61 minūte "Lech" neizteiksmīgā neizšķirtā

Poznaņas "Lech" ar Artjomu Rudņevu sākumsastāvā šodien mērojās spēkiem ar "Korona" – komandu, kas turnīra tabulā ieņēma 4. vietu. Pirmais puslaiks pagāja visai mierīgā gultnē. Vairāk notikumu pat bija pie "Lech" vārtiem, taču vārtsargs Kotorovskis novērsa visas briesmas, un rezultāts pēc puslaika 0:0. Rudņevs pie bumbas tika reti – pārsvarā tās bija reizes, kad Artjoms atnāca tuvāk laukuma centram, lai ar komandas biedriem izveidotu kādu kombināciju. Vienreiz gan mūsu futbolistam bija iespēja rezultatīvi noslēgt vienu no retajiem bīstamajiem "Lech" uzbrukumiem, taču pēc sitiena ar galvu bumba lidoja "Korona" vārtsarga rokās.

Otrajā puslaikā risinājās līdzīgi notikumi – vārtu gūšanas iespēju gandrīz nekādu, un tā vien likās, ka abām komandām neko vairāk par vienu punktu nevajag. Turklāt 61. minūtē "Lech" nomainīja savu vienīgo tīro uzbrucēju Rudņevu, viņa vietā laukumā laižot Stiliču. Šajā neizteiksmīgajā mačā Poznaņa pašās beigās arī varēja ielaist, taču "Korona" savu iespēju neizmantoja. 89. minūtē savukārt laba iespēja varēja būt tieši "Lech", taču tiesnesis Stiličam piešķīra dzelteno kartīti par simulāciju. Visticamāk gan vajadzēja piešķirt 11 metru soda sitienu uz "Korona" vārtiem, tomēr tā nenotika, un 0:0 arī pēc beigu svilpes. Kopvērtējumā "Lech" ir 10. pozīcijā.

Izmantotie resursi:
PI£KA NOÆNA, liga polska, ekstraklasa - polska...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: biiiskaps
, 2010-11-27 21:39, pirms 13 gadiem
Lukjanovs labs , tas ir grēks ka viņu neņem izlasē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-27 22:40, pirms 13 gadiem
My name Is Hilton rakstīja: Lukjanovs grauj pasauli un ceļ gaismā letiņus ! Wōōōw !

nu Abramovič, velc maku ārā un maksā Latvijai 3 miljonus par Lukjanovu. Nekas Rudņevs rīt iesītīs 5 golus !!!
labāk 10
, 2010-11-27 23:37, pirms 13 gadiem
Lukjanovs cinās kā monsts. Žēl, ka tikai mūsu izlases līmenim viņš acīmredzot ir par "zemu". Starkov, actiņas ver vaļā, lūdzu!

Žēl, ka Lech tik neizteiksmīga spēle, bet nu ir jānopērk ziemā pāris uzbrucēji labi, lai situācija mainītos.
, 2010-11-27 23:49, pirms 13 gadiem
Palasīju Lech fanu forumu un tur fani arī neizpratnē kapēc pie rezultāta 0:0 60tajā minūtē tiek nomainīts vienīgais uzbrucējs pret pussargu.
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov
1

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.