Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Rudņevam 105 minūtes un uzvara, Kamešam rezultatīva piespēle un zaudējums

Rudņevam 105 minūtes un uzvara, Kamešam rezultatīva piespēle un zaudējums
Artjoms Rudņevs
Foto: AFP/Scanpix

Šodien spēles dažādās kausa izcīņās aizvadījuši četri mūsu futbolisti. Uzvaras izcīnīja Artjoma Rudņeva un Vitālija Jagodinska pārstāvētās komandas, kamēr ar zaudējumu samierinājās Dāvja Ikaunieka un Vladimira Kameša pārstāvētie klubi.

Artjoma Rudņeva pārstāvētā "Köln" aizvadītajā nedēļas nogalē piedzīvoja pirmo zaudējumu Bundeslīgā, bet šodien kausa izcīņā uzņēma "Hoffenheim", kas ir viena no trim komandām Bundeslīgā bez zaudējumiem ar bilanci 4-4-0. Rudņevs, kurš šosezon tikai pirmās kārtas mačā 27. augustā tika pamatsastāvā (parasti, ja nav traumēts, nāk uz maiņu), šodien tika pie iespējas iznākt starta vienpadsmitniekā, kaut arī Ķelnes komandas treneris pamatsastāvā saglabāja astoņus vīrus no iepriekšējās Bundeslīgas spēles.

Vēl pirms Bundeslīgas starta 20. augustā Ķelne aizvadīja savu pirmo spēli kausa izcīņā un toreiz 7:0 uzvarā Rudņevs izcēlās ar pagaidām vienīgajiem vārtiem šajā sezonā. Šodien pretinieks no cita plauktiņa.

"Hoffenheim" spēli iesāka ar lielu pārliecību, aizsargi nekautrējās riskanti driblēt bumbu un tamlīdzīgi. Šī pārliecība deva rezultātu un 8. minūtē pēc standartsituācijas viesi guva vārtus ar galvu. "Köln" atbildēja ar centību un darbu - bija jāpagaida, taču arī tas deva rezultātu. Tiesa, vārtus par smaga darba augli nenosauksi, jo tie bija ārkārtēji - pussargs Marsels Rīse no ļoti liela attāluma fantastiski izpildīja brīvsitienu, bumbas lidojuma trajektorija piemānīja "Hoffenheim" vārtsargu un uz tablo iedegās 1:1. Mājinieki noticēja sev, un metās pēc otrajiem vārtiem, līdz pārtraukumam lieliska iespēja bija Rudņeva uzbrukuma partnerim Entonijam Modestem.

Otrajā puslaikā vairāk uzbruka viesi, bet daugavpilietis ar labu darbību izcēlās vien 76. minūtē, kad sagādāja iespēju otros vārtus mačā gūt Rīsem - Hofenheimas vārtsargs tika galā. Šai duelī bija vajadzīgs papildlaiks un jau tā sākumā, 92. minūtē, 2:1 "Köln" labā, ieraidot bumbu tukšos vārtos, panāca Modeste, kurš izcēlās ar cēlu žestu - vārtu guvumu svinēja ar šonedēļ potītes savainojumu guvušā komandas biedra Leonardo Bitenkūra kreklu. Rudņevu nomainīja 105. minūtē, bet Ķelne nosargāja 2:1 uzvaru un iekļuva 1/8 finālā.

Krievijas kausa izcīņā Vladimira Kameša "Enisey" iepriekšējā kārtā izsita pašu Maskavas CSKA, bet šodien 1/8 finālā netika pāri savas līgas pārstāvei "Sibir", kaut abas atrodas dažādos polos - "Enisey" Nacionālajā līgā piektajā vietā, "Sibir" tikai 17. vietā. Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 1:1, un tieši Kamešs veica iespaidīgu izrāvienu un izcēlās ar rezultatīvu piespēli papildlaika pašā, pašā sākumā. Tomēr "Enisey", nonākdama 2:1 vadībā, ne tikai pārsvaru nenosargāja, bet pat netika līdz pendelēm. "Sibir" turpinājumā iesita divus vārtus un uzvarēja ar 3:2. Kamešam laukumā visas 120 minūtes, un viņš, atskaitot rezultatīvo piespēli, izcēlās arī ar stūra sitienu biežu izpildīšanu un citām aktīvām darbībām.

Neveiksmes turpina vajāt Dāvja Ikaunieka "Vysocina". Ja Čehijas čempionātā komanda 11 kārtās joprojām ir bez uzvarām (lai gan ir pieci neizšķirti un arī daudzi zaudējumi piedzīvoti līdzvērtīgās cīņās), tad šodien kausa spēlē 1:2 zaudējums pret Brno "Zbrojovka", kas čempionātā ir tikai dažas pozīcijas augstāk. Ikaunieks iznāca pamatsastāvā un tika nomainīts 72. minūtē jau pie 1:2. Interesanti, ka "Zbojovka" un "Vysocina" turpat Brno savā starpā jau sestdien tiksies vēlreiz - šoreiz Čehijas čempionāta ietvaros.

Vitālijs Jagodinskis aizvadīja pilnu spēli un nopelnīja dzelteno kartīti "Diósgyőri" izbraukuma 1:0 uzvarā pār trešās līgas pārstāvi "Salgótarján" un kvalificēšanās 1/16 finālam.


, 2016-10-27 00:22, pirms 8 gadiem
Kamešu uz izlasi!
, 2016-10-27 00:32, pirms 8 gadiem
Tikmēr Dortmundē 11m sitieni pret 2. līgas komandu Union berlin, vai vēl viena BL1 komanda un pie tam vēl viena stiprā paklups?
Leverkūzene paklupa pret 3. līgas klubu 11m
Darmsdadt pret 4. līgas klubu utt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-27 13:22, pirms 7 gadiem
Lai ko teiktu par Rudnevu,vins tomer ir vienigais musu futbolists top ligas...
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.