Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Uldriķa pārstāvētajai "Sion" atkal jauns galvenais treneris

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Uldriķa pārstāvētajai "Sion" atkal jauns galvenais treneris
Roberts Uldriķis. Foto: FC Sion/Keystone

LETA. Latvijas futbola izlases uzbrucēja Roberta Uldriķa pārstāvētā Šveices augstākās līgas komanda "Sion" atkal tikusi pie jauna galvenā trenera. Par jauno "Sion" stūrmani kļuvis 44 gadus vecais Stefans Henčhoss, kurš no februāra sākuma vadījis cita latvieša Mārča Oša pārstāvēto Šveices vienību Neišateles "Xamax", palīdzot tai izrāpties no pēdējās kopvērtējuma vietas un automātiski neizkrist no valsts augstākās līgas.

"Xamax" speciālista vadībā manāmi uzlaboja rezultātus, tomēr šonedēļ komandai vēl gaidāmas pārspēles par vietas saglabāšanu Šveices augstākajā līgā.

Līgums ar speciālistu noslēgts pēc sistēmas 1+1. Pirms tam Henčhoss strādāja Anglijas klubā Blekbērnas "Rovers", vadīja Šveices zemāko līgu komandu "Bulle" un pēcāk kļuva par "Xamax" galvenā trenera asistentu.

Henčhoss savulaik guva panākumus slavenajā Anglijas klubā "Liverpool". To viņš pārstāvēja no 1999. līdz 2005. gada, triumfējot vairākos turnīros, tostarp Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausā, Līgas kausā un UEFA kausā.

Aizsargs pārstāvēja arī tādus klubus kā Hamburgas SV, Blekbērnas "Rovers" un Glāzgovas "Celtic". Futbolista karjeru viņš noslēdza 2008. gadā. Savukārt Šveices izlasē Henčhoss aizvadīja 72 spēles.

"Sion" nu jau aizvadītajā Šveices čempionāta sezonā ieņēma astoto vietu un Eirokausiem nekvalificējās. Maija sākumā klubs no galvenā trenera amata atlaida Muratu Jakinu, bet jau iepriekš komanda izcēlusies ar regulārām treneru maiņām.