Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vaņins: "Vēlos turpināt spēlēt, un nevis Latvijā, bet augstākajā līmenī"

Rolands Eliņš

Vaņins: "Vēlos turpināt spēlēt, un nevis Latvijā, bet augstākajā līmenī"
Andris Vaņins
Foto: J.Udry / Fcsion.ch

Andris Vaņins sarunā ar Šveices mediju „Blick” atgādina, ka viņam joprojām ir spēkā esošs līgums ar „Sion”, taču savā futbolista karjeras turpinājumā viņš neplāno būt komandas otrais numurs, tāpat arī vēl Latvijā atgriezties nevēlas.

Latvijas izlases pamatvārtsargs Andris Vaņins jau neoficiāli atvadījies no „Sion” līdzjutējiem un saņēmis atvadu dāvanas ierāmētas bildes un liela karoga ar uzrakstu „The Best” izskatā. Taču, lai arī kluba vadība savu nostāju Šveices medijos paudusi visai skaidri, Vaņins norādījis, ka savu ilggadējo klubu vēl nav atstājis.

„Mans līgums joprojām ir spēkā,” sacīja Vaņins. „Kluba prezidents līdz šim nav atradis laiku parunāt ar mani par manu nākotni. Tagad došos palīdzēt Latvijas izlasei pārbaudes spēlēs pret Lietuvu un Igauniju. Pēc tam vēlēšos runāt ar Kristianu Konstantēnu (kluba īpašnieku).”

Vaņins gan norādīja, ka ļaunu prātu uz Konstantēnu netur, taču nenoliedz, ka pazeminājums uz rezerves vārtsarga pozīciju bijis sāpīgs, un Vaņins izteicās, ka nav spējis saprast notikušo. Taču savu aizstājēju Antonu Mitrjuškinu Latvijas pieredzējušais futbolists nekautrējas novērtēt augstu: „Viņam vēl trūkst pieredzes, taču viņam ir elites līmeņa potenciāls.”

Vaņins Sionā spēlēja kopš 2009. gada un piedalījās 269 spēlēs. „Man nevienā brīdī nebija vēlmes atstāt komandu,” norāda Vaņins, nekonkretizējot gan, vai šobrīd tas ir mainījies. Taču kluba vadība pieņēmusi lēmumu izdarīt uzsvaru uz Mitrjuškinu, un Vaņins apņēmies domāt par savu nākotni.

„Esmu labākajā formā,” sacīja 36 gadus vecais Vaņins. „Vēlos spēlēt vēl trīs četrus gadus. Un nevis savās mājās Latvijā, bet gan augstākajā līmenī. Un nevis kā rezervists.”

Šodienas preses konferencē arī Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars izteica cerību, ka Vaņins drīz vien atradīs jaunu klubu un turpinās savas futbolista gaitas. Pahars uzskata, ka Vaņinam vajadzētu turpināt spēlēt, kamēr vien to atļauj veselība un neliedz traumas.

Izmantotie resursi:
Sion-Goalie Vanins bricht sein Schweigen: «Ich...

  +1 [+] [-]

, 2016-05-27 21:50, pirms 8 gadiem
Vaņam jau 36 .... kur tas laiks skrien...

  +2 [+] [-]

, 2016-05-27 22:17, pirms 8 gadiem
Futbola tirgus jau novērtēs.Būs vajadzīgs kādam klubam ,kurš spēlē augstākā līmenī,kā Latvijā,būs piedāvājums.Nē,tad citi varianti.

  +2 [+] [-]

, 2016-05-27 22:33, pirms 8 gadiem
Godīgi sakot interesētu Vaņinu redzēt kādā no 15-20 vietas Anglijas PL klubiem. Diez vai ir reāli, taču...

  -1 [+] [-]

, 2016-05-27 22:49, pirms 8 gadiem
Sirms arī palicis.

  +2 [+] [-]

, 2016-05-27 23:05, pirms 8 gadiem
vadības lēmums izčakarēt sezonas beigas tik dīvains, ka liekas vai varbūt aģents nav sācis kačāt kādas prasības??!

     [+] [-]

, 2016-05-28 01:24, pirms 8 gadiem
Skatīsimies, cik lielas pārmaiņas Andris vēlēsies šovasar. Domāju turpat Šveices Superlīgā būtu vismaz pāris klubi, kas viņu ar atplestām rokām sagaidītu pie sevis. Tomēr Šveicē viņš jau ir ļoti labi pazīstams un ar zināmu reputāciju.