Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Rakela pārstāvētā "Reading" atlaiž galveno treneri

Rakela pārstāvētā "Reading" atlaiž galveno treneri
Deniss Rakels un Braiens Makdermots līguma noslēgšanas brīdī janvārī
Foto: ReadingFC.co.uk

Anglijas „Championship” klubs „Reading”, kuru pārstāv Latvijas uzbrucējs Deniss Rakels, atlaidis galveno treneri Braienu Makdermotu.

Braiens Makdermots sezonas izskaņā īpaši uzsvēra savus plānus nākamajai sezonai, un tajos svarīga loma tika atvēlēta arī Denisam Rakelam, kurš komandai pievienojās janvārī. Rakels Redingas sastāvā 12 spēlēs guva trīs vārtus un izpelnījās pozitīvu galvenā trenera novērtējumu.

Taču nākamajā sezonā komandai būs atkal jauns treneris, jo Makdermotu šodien oficiāli atbrīvoja no darba. Kluba vadība pieņemto lēmumu nodēvēja par ļoti grūtu un pieņemtu pēc nopietnas situācijas izvērtēšanās, taču nu uzsāks nākamā trenera meklējumus.

Nākamā trenera sakarā britu presē tiek piesaukts kāds savulaik ļoti pazīstams vārds, proti, bijušais Nīderlandes izlases aizsargs Jāps Stams. 43 gadus vecais Stams iepriekš strādājis kā trenera palīgs slavenajā Amsterdamas „Ajax”, bet kā futbolists vairākus gadus pārstāvēja Mančestras "United". Pagaidām viņa nolīgšanas iespēju "Reading" vadība nav komentējusi.

Makdermots no „Reading” tiek atlaists otro reizi. Iepriekš viņš palīdzēja klubam uzvarēt „Championship” 2011./12. gada sezonā un iekļūt Premjerlīgā, taču uzreiz nākamajā sezonā nācās izkrist atpakaļ uz pēc spēka otro līgu un Makdermots tika atlaists. Viņš atkal tika nolīgts šīs sezonas gaitā un sākotnēji spēja uzlabot rezultātus, taču sezonas beigās tika zaudētas sešas no pēdējām septiņām spēlēm. Četras no tām bija ar Rakelu pamatsastāvā, tiesa, Deniss izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem.

Jāatgādina, ka Rakela pāreju no „Cracovia” ziemā ierosināja nevis galvenais treneris Makdermots, bet gan kluba vadība. Rakelam ar „Reading” ir līgums līdz 2018. gada vasarai ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu gadu.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...


, 2016-05-27 22:33, pirms 8 gadiem
Stamps Rakelu uztaisis par superzvaigzni ta tam butt
, 2016-05-27 22:51, pirms 8 gadiem
Rakelu šodien redzēju Jēkabpilī
, 2016-05-27 22:53, pirms 8 gadiem
Domāju, ka Stamam par latviešiem nav tās labākās atmiņas pēc tā, kā Pahars viņu pazemoja.
Vitālijs Maksimenko. Foto: LFF
9

Maksimenko: "Jaunā trenera vadībā izlases treniņi ir intensīvi, sapulces - īsākas"

Vitālijs Maksimenko Latvijas izlases kandidātu sarakstā atgriezies pēc trīs gadu pārtraukuma. Sarunā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki viņš izteica prieku par atgriešanos izlasē un raksturoja jaunās vēsmas treneru kolektīvā.
Dāvis Ikaunieks ar komandas biedriem pēc vārtu guvuma. Foto: FA Šiauliai
2

Dāvim Ikauniekam cīņas galotnē izšķirošie vārti panākumā pār Kauņas "Žalgiri"

Lietuvas A līgā futbolā otrajā spēlē pēc kārtas vārtus guvis Dāvis Ikaunieks, kurš šodien pamatlaika izskaņā izvirzīja vadībā Šauļu komandu, sniedzot tai uzvaru (2:1) pār Kauņas "Žalgiri".
Kaspars Dubra. Foto: FK Panevėžys

Toberam 25. pilnā spēle Šveicē, Lietuvas čempionei katastrofāls sezonas sākums

Šveices futbola Superlīgā 25 no 28 kārtām "no zvana līdz zvanam" spēlējis Latvijas valstsvienības aizsargs Kristers Tobers, Cīrihes "Grasshoppers" 80. minūtē atspēlējoties (1:1) un izcīnot punktu pret "St. Gallen".