Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

"Sion" fani un reģiona politiķi cer uz kluba cieņpilnu attieksmi pret Vaņinu

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

"Sion" fani un reģiona politiķi cer uz kluba cieņpilnu attieksmi pret Vaņinu
Andris Vaņins 2015. gadā tika atzīts par Latvijas labāko futbolistu (Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64)

"Sion" galvenā trenera Didjē Tolo lēmums veikt vārtsargu maiņu un sekojošie kluba prezidenta Kristiāna Konstantēna izteikumi par Latvijas izlases pamatvārtsargu Andri Vaņinu nav sajūsminājuši "Sion" atbalstītājus, un cienīgu šķiršanos no vārtsarga pieprasa arī reģionā zināmi politiķi.

Jau ziņojām, ka Šveices Superlīgas vienībā "Sion" pamatvārtsarga vietu zaudējis Andris Vaņins (35), kuram kluba prezidents Kristiāns Konstantēns piedāvājot divas iespējas - pēc sezonas beigt karjeru vai arī vasarā mainīt klubu. Savukārt Andris sarunā ar Sportacentrs.com norādīja, ka negrasās beigt karjeru tuvāko sezonu laikā un gaida citu klubu piedāvājumus. Vārtsargu rokāde Sionā izraisījusi visai lielu sabiedrības uzmanību, un par jaunākajiem notikumiem taisnoties nācies "Sion" galvenajam trenerim Didjē Tolo, jo neizpratni par jaunumiem atklāti pauduši gan komandas līdzjutēji, gan arī Valē reģionā zināmas personas.

Politiķis Žans Mišels Čina ar twitter starpniecību pauda savu nostāju: "Būtu jāciena Vaņina sasniegumi visu šo gadu laikā un jāsarīko pienācīgas atvadas no kluba!" Viņam internetā piebalsojis vēl viens partijas biedrs Tomass Burgeners, savukārt Čina vēlāk intervijā vietējā laikrakstā "Le Nouvelliste" sniedza plašāku komentāru: "Mēs ātri aizmirstam, ko Andris kluba labā vairākus gadus ir paveicis, un šādas atvadas man nepatīk. Mēs nevaram atvadīties no spēlētājiem, iesperot viņiem pa pēcpusi. Nezinu notikušā iemeslus un neesmu treneris, lai novērtētu sportisko pusi, taču šādi cilvēki kā Vaņins, kas Sionā sasnieguši lielas lietas, ir pelnījuši cieņu."

Līdzjutēju forumos "Sion" atbalstītāji ne tik daudz diskutē par vārtsargu rokādi, norādot, ka pēc krievu vārtsarga Antona Mitrjuškina iegādes ziemā drīzu paaudžu maiņu jau varēja paredzēt, cik izrāda neizpratni par veidu, kā tas noticis. "Kad lasu, ka, pēc Konstantēna domām, ar citu vārtsargu mēs būtu pārvarējuši "Braga" barjeru Eiropas līgā, man gribas vemt. Ne vārda par to, ka nemaz tik sen Vaņins Superlīgā neskaitāmas reizes mūs glāba no izkrišanas," Sionas forumā FCSion4ever raksta Sparrow. Savukārt cita fanu foruma Sion Club la Rete administrators ocelot uzsver, ka paaudžu maiņa ir saprotama, taču Vaņinam ir jāpateicas kā nākas: "PALDIES, PALDIES, PALDIES Vaņinam par neskaitāmajām lieliskajām spēlēm. Es teiktu, ka 270 mačos viņa sniegums bija ļoti labs kādos 255! Un 80-90 reižu viņš noteikti ir palicis sausā." Cits foruma lietotājs Longlane1909 apsola mūsu vārtsargam spožas atvadas no Sionas: "Sarīkosim tās ar skaļiem aplausiem, ovācijām kājās stāvot, horeogrāfiju tribīnēs utt.!" Savukārt Pep paredz Sionai grūtības pēc vārtsargu nomaiņas: "Ja Mitrjuškins nav gadsimta talants, tad viņš nemaz nevar būt tuvumā Vaņina līmenim. Tās ir sasodīti lielas pēdas, kuras aiz sevis Andris ir atstājis."

Skaidrs, ka tracis ap vārtsargu nomaiņu pie sirds neiet "Sion" galvenajam trenerim Tolo, kurš sarunā ar "Le Nouvelliste" atklāj ne tikai to, ka tā nav taisnība, ka Vaņins atteicies būt pieteikumā kā otrais vārtsargs, bet arī pamato savu izvēli: "Esmu pieņēmis lēmumu un ne jau aiz gara laika vien. Antons būs mūsu pirmais vārtsargs nākamajās spēlēs, jo Vaņina sniegums pēdējā laikā nebija apmierinošs. Taču tas nekādā ziņā nemaina manu cieņu un pietāti pret Andri un viņa karjeru. Futbolā gadās kāpumi un kritumi. Skaidrs, ka Vaņins ir neapmierināts, un tas ir normāli. Mēs izrunājāmies aci pret aci, un viņa nebija pieteikumā, jo Andrim bija jāsagremo šīs izmaiņas. Par nākamo sezonu es vēl nerunāšu. Viss ir pašsaprotami - arī ar mani taču ir tāpat, jo citi treneri šeit bija gan pirms manis, gan būs pēc manis."

Interesanti, ka "Sion" oficiālais twitter konts paziņojis, ka "lai kas arī notiktu, Vaņins paliks ļoti lielā cieņā, jo ir palīdzējis veidot kluba vēsturi". Ar "Sion" Andris divreiz izcīnījis Šveices kausu, un, lai arī Andrim spēkā ir līgums vēl uz vienu sezonu, viss liecina, ka abu pušu ceļi vasarā šķirsies.

Izmantotie resursi:
Sion-Abgang wird zum Politikum: Jetzt fordert...
«Ce besoin de polémique me soûle»

  +5 [+] [-]

, 2016-04-27 20:58, pirms 8 gadiem
Super vārdi! Super cieņa no Sion līdzjutēju puses! Tiešām super. Ko nevarētu teikt par Sion trenera štābu!

 +10 [+] [-]

, 2016-04-27 21:00, pirms 8 gadiem
Nez, kad ārzemju portāli sāks tulkot SC komentārus? Mums te ir daudz lielisku eksemplāru!

  +5 [+] [-]

, 2016-04-27 21:02, pirms 8 gadiem
Nav viņam problēmu palikt Šveice vai pat tikt uz kādu pirmo vai otro bundeslīgu.
Maigi sakot pretīga rīcība no komandas puses.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-04-27 22:23, pirms 8 gadiem
Tāds ir sports.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-27 22:39, pirms 8 gadiem
Super, baigais prieks par to. Cerams, ka tam īpašniekam paliks kauns par to, ko pateicis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-28 09:15, pirms 8 gadiem
Kaut nu būtu mums vairāk tādu spēlētāju kā Andris, kas augstākās līgas ārzemju klubā ir stabila vērtības vairākas sezonas (pat ja tas ir Šveices čempionāts).

  +2 [+] [-]

, 2016-04-28 09:52, pirms 8 gadiem
Par Andri nav ko uztraukties, šāda līmeņa vārtsargs atradīs sev klubu ātri. Sionai gan ir jādomā, kā nosargāt vārtus, lai pēc tam viņus nenoēstu par to ka Andri palaida prom...

  +1 [+] [-]

, 2016-04-28 10:46, pirms 8 gadiem
Es ceru, ka Andris pāries pie konkurentiem par prieku Konstantēnam, domāju fani sapratīs Andri, bet ne Sion prezidentu. Logiski, ka jaunā paaudze vārtos būs vajadzīga un domāju Andris to saprot, bet nedomaju ka krievu jaunais vārtusargs varētu būt tuvu Andra līmenim, lai kāds arī talants viņš būtu.
Andri var salīdzināt ar Akinfējevu varbūt, bet man liekas gan, ka pēdējos gados Andris ir ļoti labs vārtusargs, kā saka vārtusarga labākie gadi.

     [+] [-]

, 2016-04-28 11:30, pirms 8 gadiem
Jānis Kalnevics rakstīja: Par Andri nav ko uztraukties, šāda līmeņa vārtsargs atradīs sev klubu ātri. Sionai gan ir jādomā, kā nosargāt vārtus, lai pēc tam viņus nenoēstu par to ka Andri palaida prom...
par to pašu padomāju