Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Rakels pirmoreiz karjerā gūst divus vārtus Ekstraklases mačā

Rolands Eliņš

Rakels pirmoreiz karjerā gūst divus vārtus Ekstraklases mačā
Deniss Rakels atzīmē vārtu guvumu
Foto: Andrzej Banaś/Gazeta Krakowska

Deniss Rakels Polijas Ekstraklasē ar diviem vārtu guvumiem nokārtojis "Cracovia" uzvaru pār "Ruch" (2:1), bet Igaunijā izcēlās Vitālijs Ziļs, gūstot savus 12. vārtus sezonā.

Deniss Rakels šonedēļ parakstīja jaunu līgumu ar Polijas "Cracovia" ar termiņu līdz 2018. gadam un šodien jauno vienošanos atzīmēja īpaši, pirmoreiz savā Ekstraklases karjerā gūstot divus vārtus vienā spēlē turklāt pat vienā puslaikā. Jāatgādina, ka Rakels Polijas klubos spēlē jau kopš 2010./11. gada sezonas un kopumā piedalījies 59 Ekstraklases spēlēs.

"Cracovia" visai spēcīgā lietū aizvadīja mājas spēli pret Eduarda Višņakova bijušo komandu Hožuvas "Ruch" un jau pašā sākumā izvirzījās vadībā 1:0. Pēc brazīlieša Deleu sitiena pa "Ruch" vārtiem Rakels bija pirmais pie atsistās bumbas un savu iespēju izmantoja nekļūdīgi. Laba iespēja sitienam Rakelam radās arī 20. minūtē, bet puslaika izskaņā izcēlās ar individuālu apspēlēšanu, sagādājot komandai stūra sitienu. Rakelam vajadzēja 2:0 panākt jau 41. minūtē, kad viņš sita no tuvas distances, taču vārtsargs paspēja noreaģēt. Taču "Ruch" vairs neko nevarēja izdarīt 45. minūtē, kad Rakels noslēdza "Cravovia" uzbrukumu ar savu otro vārtu guvumu.

Arī otrā puslaika sākumā Rakels izcēlās ar bīstamu sitienu, kurš gan neizvērtās tik spēcīgs kā cerēts. "Ruch" vienus vārtus atguva, taču no zaudējuma neizvairījās. Rakels tika nomainīts kompensācijas laika trešajā minūtē.

Rakelam šodienas spēle palīdzējusi gūt jau trīs vārtus šajā Ekstraklases sezonā. "Cracovia" savukārt pārtraukusi savu četru neuzvarēto spēļu sēriju Ekstraklasē, kas sīvajā Polijas čempionātā kopvērtējumā ļāvis pacelties uzreiz par sešām vietām (no 11. uz piekto), turklāt arī otrajā vietā esošajai "Legia" šobrīd ir tikpat punktu, tiesa, vēl spēle rezervē.

Austrijas Bundeslīgā Vitālijs Maksimenko aizvadīja pilnu spēli "Mattersburg" rindās, taču nespēja novērst "Salzburg" uzvaru ar 4:2. Visus četrus vārtus Zalcburgas komandas rindās guva tās kapteinis Soriano. Maksimenko komandai tas lika pārtraukt četru nezaudēto spēļu sēriju un atkāpties uz piekto vietu kopvērtējumā, tiesa, otrajā vietā esošā "Salzburg" ir tikai divu punktu attālumā.

90 minūtes Ukrainas Premjerlīgā tikmēr Vitālijam Jagodinskim, kurš "Hoverla" sastāvā tikās ar čempionāta līderi Kijevas "Dinamo". Jāatgādina, ka Jagodinskim ir līgums tieši ar "Dinamo", kamēr "Hoverla" vienībai viņš ir tikai izīrēts. Šodien "Hoverla" piekāpās ar 0:2, un arī tai šis zaudējums nozīmēja kādas pozitīvas sērijas pārtraukšanu - Jagodinska komanda bija pratusi izvairīties no zaudējumiem iepriekšējās piecās spēlēs pēc kārtas, taču devītās kārtas sākumā saglabā astoto vietu čempionātā.

Kipras čempionātā Pāvels Šteinbors palīdzēja "Nea Salamis" viesos izraut uzvaru pār "Ermis" ar 2:1. Šteinbors tika pārspēts jau septītajā minūtē, taču atlikušajā laikā nostāvēja sausā, kamēr viņa komanda uzvaras vārtus guva 83. minūtē. Tas ļāvis tai pakāpties uz piekto vietu kopvērtējumā 14 komandu konkurencē.

Igaunijas Meistarlīgā vārtus guvums Vitālijam Ziļam, kurš palīdzēja "Narva" ar 5:0 piesist "Parnu Linnameeskond". Ziļs guva komandas trešos vārtus 48. minūtē un tas bija viņa 12. precīzais sitiens šosezon Igaunijas čempionātā.

Izmantotie resursi:
Cracovia - Ruch Chorzów LIVE! Na żywo, online,...

 +12 [+] [-]

, 2015-09-26 21:14, pirms 9 gadiem
Baigais malacis Deniss ! :]

  +8 [+] [-]

, 2015-09-26 21:29, pirms 9 gadiem
Tā tik turēt Rakel!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-09-26 21:46, pirms 9 gadiem
O super, tiesi sorit sanaca paskatities vina sis sezonas status un tie izskatijas bedigi, jau nobijos, bet nu ir atguvies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2015-09-26 23:07, pirms 9 gadiem

  -1 [+] [-]

, 2015-09-26 23:09, pirms 9 gadiem
Deniss - kā maksā (kāds līgums) tā spēlē

  +3 [+] [-]

, 2015-09-26 23:28, pirms 9 gadiem
Skaisti pateicās par jauno līgumu!

  +3 [+] [-]

, 2015-09-27 00:55, pirms 9 gadiem
ZIWRAV rakstīja: O super, tiesi sorit sanaca paskatities vina sis sezonas status un tie izskatijas bedigi, jau nobijos, bet nu ir atguvies
saubos vai sajaa sezonaa kaa maleejam pussarga vinam buutu tgd jabombii katraa speelee pa 2 bankaam..

  +3 [+] [-]

, 2015-09-27 01:37, pirms 9 gadiem
Super, tik tiešām lielisks veids kā atzīmēt līguma pagarināšanu. Cracovia zina, ko dara!

  -1 [+] [-]

, 2015-09-27 02:20, pirms 9 gadiem
Rietumu_Fronte rakstīja: saubos vai sajaa sezonaa kaa maleejam pussarga vinam buutu tgd jabombii katraa speelee pa 2 bankaam..
Es arī tā īsti nesapratu, no kā viņam atgūties Cracovia!