Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šteinbors par sausajām spēlēm un došanos uz Latviju caur Vāciju

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Šteinbors par sausajām spēlēm un došanos uz Latviju caur Vāciju
Pāvels Šteinbors ar sejas masku
Foto: Mihals Hvieduks (newspix.pl)

Intervijā sava kluba Zabžes "Gornik" mājas lapā mūsu vārtsargs Pāvels Šteinbors stāsta par savu attieksmi pret vārtsargu rekordiem, atklāj komandas veiksmes formulu, kā arī atklāj, cik komplicēta šoreiz būs došanās palīgā Latvijas izlasei.

Šosezon no sešām spēlēm četras spēles esi aizvadījis sausā - 1.kārtā un pēdējās trīs spēles. Ir, ar ko lepoties...
Man nepatīk lielīties un runāt par sevi. Rekordi nav nozīmīgi, man tas nav svarīgākais - svarīga ir komanda! Protams, nulle ielaisto vārtu ailītē ir nulle, un ļoti priecājos, ka esmu ielaidis tikai divus vārtus. Būšu priecīgs, ja "Gornik" turpinās uzvarēt, un tad vairs nebūs svarīgi, vai aizsardzībā noturamies uz nulles vai nē. Skaitās komanda un trīs punkti. Un viss.

Atļausi tomēr šo tematu mazliet attīstīt? Vai tavas dzimtenes čempionātā arī tik labi gāja?
Neatceros to tik precīzi, nezinu arī sauso minūšu rekordu. Laikam jau kādu reizi 5-6 sausas spēles pēc kārtas bija. Kādam citam Latvijā bija rekords - 9-10 spēles bez ielaistiem vārtiem. Tomēr atkārtošos, svarīgākais ir komandas panākumi, nevis tas, kāds rekords ir vienam vai otram vārtsargam.

Kādi, tavuprāt, ir iemesli, ka "Gornik" spēlē tik labi un šobrīd ir Ekstraklases līdere?
Vienkārši katrs puisis dara savu darbu. Katrs izdara maksimumu, un to arī nozīmē komanda. Katrs cenšas un spēlē komandas interesēs. Visi rāda maksimumu gan individuāli, gan kā komanda. Papildus vēl arī mums ir lieliska atmosfēra komandas iekšienē, un mums darbojas teiciens - viens par visiem un visi par vienu. Mums izveidojies lielisks kolektīvs, atbalstām viens otru.

Pēc sestdienas spēles Vroclavā dosies uz Latvijas izlasi. Laiks debitēt.
Vroclavā spēlēsim sestdienas vakarā, bet jau svētdien plkst.6 no rīta man ir lidojums no Katovices [atrodas 170 kilometru attālumā no Vroclavas - aut.] uz Rīgu. Tieši šajā dienā LOT [lidsabiedrība - aut.] nebija savienojuma ar Rīgu. Parasti lidoju no Varšavas ar "Lufthansa", bet tagad lidošu ar "Lufthansa" caur Frankfurti. 3.septembrī mēs aizvadīsim pārbaudes spēli ar Armēniju, bet 9.septembrī jau pirmā kvalifikācijas spēle - spēlēsim ar Kazahstānu un būtu labi sākt ar uzvaru. Savu debiju izlases sastāvā gaidu mierīgi.

Polijas portāls sportowefakty.pl arīdzan uzskaita Ekstraklases vārtsargu statistiku - atvairīto sitienu procentu (nominācija "Zelta cimds"). Šai rādītājā starp vārtsargiem, kuri nospēlējuši vairāk nekā pusi no maksimāli iespējamā spēles laika, Šteinbors ieņem 2.vietu:

VVārtsargsKlubsValstsSitieniAtvairīti%
1.A.MaļažsGKS BelchatowPolija232191%
2.P.ŠteinborsGornik ZabrzeLatvija201890%
3.D.KuciaksLegia WarszawaSlovākija11982%
4.M.PeskovičsPodbeskidzieSlovākija171482%
5.M.PaveleksSlask WroclawPolija262181%
6.A.SifuentessPiast GliwiceSpānija382976%

Izmantotie resursi:
Górnik Zabrze Sportowa Spółka Akcyjna
sportowefakty.pl

  +1 [+] [-]

, 2014-08-26 17:29, pirms 10 gadiem
Pēc intervijas var spriest, ka Šteinbors stāsies vārtos pret Armēniju un nevis Koļinko, kā to iepriekš daļa paredzēja. Nu tad, lai izdodas sausā nospēlēt Vroclavā un tad jau sausā sērija jāturpina izlases rindās!

     [+] [-]

, 2014-08-27 13:18, pirms 10 gadiem
reikons rakstīja: Pēc intervijas var spriest, ka Šteinbors stāsies vārtos pret Armēniju un nevis Koļinko, kā to iepriekš daļa paredzēja. Nu tad, lai izdodas sausā nospēlēt Vroclavā un tad jau sausā sērija jāturpina izlases rindās!
tas būtu vairāk nekā loģiski, jo jāpatrenē viņam sadarbība ar izlases aizsargiem.