Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

E.Višņakovs Polijas Ekstraklases debijā gūst divus vārtus

E.Višņakovs Polijas Ekstraklases debijā gūst divus vārtus
Eduards Višņakovs "Ventspils" kreklā
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Eduards Višņakovs šodien debijas spēlē Polijas Ekstraklasē guva divus vārtus, nodrošinot sevis pārstāvētajai Lodzas "Widzew" 2:1 uzvaru pār Bidgoščas "Zawisza".

Eduards Višņakovs jūnija beigās pameta Kazahstānas čempioni, kurā nespēja nostabilizēties pamatsastāvā un kura nupat Čempionu līgā izsita Baltkrievijas spēcīgāko komandu BATE. Višņakovs pievienojās Polijas Ekstraklases klubam Lodzas "Widzew", kurā pirms pāris gadiem pabija arī Jurijs Žigajevs. Polijā sezona sākās jau pirms nedēļas un 1. kārtā "Widzew" vēl bez Višņakova galvaspilsētā Varšavā ar 1:5 cieta sakāvi pret "Legia".

Šodien 2. kārtas mačā "Widzew" uzņēma Ekstraklases jaunpienācēju "Zawisza", un Višņakovs debitēja. 1. puslaikā milzīgs pārsvars piederēja "Zawisza" - kā sacīja poļu TV komentētāji, rezultātam, dodoties pārtraukumā, basketbola izpratnē būtu bijis jābūt 50:24 par labu viesiem, bet tāpēc tas ir futbols, kur ne vienmēr rezultāts ataino laukumā notiekošo. Lai gan "Zawisza" 1. puslaikā bija pārāka sitienos ar 9:1, tablo vēstīja 1:1, jo 36. minūtē tieši Višņakovs realizēja vienīgo "Widzew" sitienu. Turklāt tieši Višņakovs pats uzsāka uzbrukumu, aizvilka bumbu uz priekšu, piespēlēja partnera, bet pēc brīža saņēma bumbu atpakaļ un izgājienā viens pret vienu izmantoja savu iespēju. Interesanti būtu zināt, vai Polijas čempionātā jebkad divi brāļi-ārzemnieki ir guvuši vārtus. Atgādinām, ka Eduarda brālis Aleksejs Višņakovs Ekstraklasē "Cracovia" rindās guva četrus vārtus.

Pēc pārtraukuma "Widzew" aizvien pielika un pielika - jau Lodzas komanda pārņēma iniciatīvu. 48. minūtē Višņakovs nospēlēja uz apsteigšanu un sarežģītā situācijā spēcīgi uzsita - bumba lidoja garām vārtiem, bet "Zawisza" nevarēja nenobīties no šāda raidījuma. Turpinājumā Višņakovs bija diezgan kluss, toties komandas biedri aizvien uzstājīgāk apsēda "Zawisza" vārtus.

Tomēr 82. minūtē tieši Višņakovs izrāva "Widzew" kaujiniecisku uzvaru! Lodzas komandas uzbrukums pa kreiso malu, piespēle uz tuvo vārtu stabu, un Višņakovs atkal nospēlēja uz apsteigšanu, no vārtu priekšas neatstājot cerības viesu vārtsargam. Atkal jāatsaucas uz poļu komentētājiem - viņi acīgi ievēroja un atzīmēja, ka mūsu uzbrucēja firmas zīme ir spēle uz aizsarga apsteigšanu. "Zawisza" mēģināja izraut neizšķirtu, taču nesekmīgi. 2:1 "Widzew" uzvara un abi vārti Višņakovam - izcila debija!

Andrejs Perepļotkins nebija Narvas "Trans" pieteikumā Igaunijas čempionāta 0:1 zaudētajā spēlē pret ""Kuressaare".


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-26 23:27, pirms 11 gadiem
FASNTASTIKA!
Ekstraklasa Latviešiem ļoti veiksmīga!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-26 23:32, pirms 11 gadiem
Liels prieks par Višņakovu, gaidam video!
P.S. Turpinājumā gan būs jāapliecina, ka šis mačs nav sakritība.
, 2013-07-26 23:38, pirms 11 gadiem
Rudņevs savulaik debitēja ar vienu golu. Lai veicas. Un viņš varētu būt laba kadidatūra Pahara jaunajām sejām
, 2013-07-26 23:39, pirms 11 gadiem
Pahars tagad noregulē savas antenas.
, 2013-07-26 23:41, pirms 11 gadiem
Es jau te iepriekš rakstīju, ka, ja tic šim avotam:
Visnakovs piłkarzem...Waraneckiego. Zagra w...
tad izdevumus, kas saistās ar Višņakovu, viens Lodzas kluba fans maksāšot no savas kabatas. Tas esot nebijis gadījums, kad šādā veidā privāts investors savam klubam grūtos laikos gādā spēlētājus.
Malacis, fans! Lai visiem klubiem tādi būtu.
, 2013-07-26 23:41, pirms 11 gadiem
Biju pārsteigts , kad ieraudzīju ziņu , ka ar viņu vispār ir parakstīts līgums. Bet tagad vēl 2 goli! Malacis, video studijā!
, 2013-07-26 23:42, pirms 11 gadiem
Un nesen viens rakstīja, ka viņam tehnika nekāda, "kokains" esot. Kam tas interesē, ja sit vārtus?
, 2013-07-26 23:43, pirms 11 gadiem
Latvijas lielajā izlasē kādreiz vienlaicīgi ir spēlējuši divi brāļi?
, 2013-07-26 23:44, pirms 11 gadiem
Nu par tādu debiju jebkurš var pasapņot! Lieliski, lai arī turpinājumā viss labi iet!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-26 23:56, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Latvijas lielajā izlasē kādreiz vienlaicīgi ir spēlējuši divi brāļi?
Ne vienlaicīgi, ne nevienlaicīgi. Nekad vispār divi brāļi nav spēlējuši. Laizāni nav radinieki, un Ivanovi arī ne. Varbūt kaut ko jaucu?
, 2013-07-27 00:03, pirms 11 gadiem
cukurs rakstīja: Ne vienlaicīgi, ne nevienlaicīgi. Nekad vispār divi brāļi nav spēlējuši. Laizāni nav radinieki, un Ivanovi arī ne. Varbūt kaut ko jaucu?
Man jau arī liekas, ka nav. Vismaz pēdējo 20 gadu laikā.
, 2013-07-27 00:04, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Latvijas lielajā izlasē kādreiz vienlaicīgi ir spēlējuši divi brāļi?
Bija pat 3 brāļi , tiesa pirmskara laikos.
, 2013-07-27 00:18, pirms 11 gadiem
Pirmskara izlasē bija gan brāļi Plades (Voldemārs, Kurts, Alfrēds, Teodors), gan brāļi Bārdas (Arvīds, Edvīns, Rūdolfs).
, 2013-07-27 00:34, pirms 11 gadiem
Extraklassa ir ļoti pieklājīga fotbola līga, ja tā nebūtu, tad galvenais sponsors- T-mobile, te savas acis nerādītu
, 2013-07-27 12:00, pirms 11 gadiem
noslēpumainais rakstīja: Pirmskara izlasē bija gan brāļi Plades (Voldemārs, Kurts, Alfrēds, Teodors), gan brāļi Bārdas (Arvīds, Edvīns, Rūdolfs).
[/quote]
[quote cukurs]
Ne vienlaicīgi, ne nevienlaicīgi. Nekad vispār divi brāļi nav spēlējuši. Laizāni nav radinieki, un Ivanovi arī ne. Varbūt kaut ko jaucu?
Nikolajs Levitanuss - piecas spēles 1936.gadā.
Makss Levitanuss - viena spēle 1938.gadā.

'Futbols pilsētā': Hakoah
- DELFI
- Abi pēdējie, tāpat kā Levitanusa brālis Nikolajs arī šajos gados tika pie spēlēšanas Latvijas izlasē
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.