Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Ikaunieka "Vysočina" zaudē un izkrīt uz Čehijas otro līgu

Ikaunieka "Vysočina" zaudē un izkrīt uz Čehijas otro līgu
Dāvis Ikaunieks
Foto: fcvysocina.cz

Latvijas futbola izlases uzbrucēja Dāvja Ikaunieka pārstāvētā Jihlavas "Vysočina" pēdējā Čehijas čempionāta kārtā ar rezultātu 0:2 savā laukumā piekāpās "Karvina" un izkrita uz pēc spēka otro līgu.

Pēdējā spēļu kārtā bija jānoskaidro otrā no divām komandām, kas būs spiestas atstāt augstāko līgu. Jau iepriekš bij zināms, ka Brno vienība no pēdējās vietas vairs izkulties nevar, bet pēdējā kārtā savā starpā tikās divas tiešās konkurentes - Ikaunieka "Vysočina", kas līdz pēdējai kārtai bija vajadzīgajā 14. vietā, un priekšpēdējā 15. vietā esošā "Karvina".

Neraugoties uz to, ka "Vysočina" spēlēja mājās, viesi vārtiem uzbruka ievērojami vairāk, un otrajā puslaikā tas arī atmaksājās. 66. minūtē viesi izvirzījās vadībā, izmisīgie Jihlavas centieni atspēlēties rezultātu nedeva, un jau kompensācijas laikā "Karvina" vēl tika pie 11 metru soda sitiena, ko arī realizēja, nodrošinot uzvaru - 2:0.

Dāvis Ikaunieks laukumā devās starta sastāvā un uzbrukuma smailē nospēlēja visu maču. Šajā sezonā Ikaunieks 27 Čehijas čempionāta spēlēs guva desmit vārtus, kļūstot par labāko bombardieri komandā.

Zaudējums nozīmēja, ka "Karvina" izlīdzina punktu skaitu (30) ar "Vysočina", bet abās savstarpējās spēlēs panākumus izcīnīja "Karvina", līdz ar to Jihlava nokrita tabulā uz priekšpēdējo vietu un ir spiesta atstāt elites sabiedrību.

Ikaunieks 2017. gada janvārī parakstīja līgumu ar Jihlavas klubu uz divarpus sezonām. Līdz ar to abu pušu sadarbības beigas paredzētas tikai pēc nākamās sezonas. To Jihlavas vienībai jāpavada otrajā līgā, kur tā pēdējo reizi spēlēja 2011./2012. gada sezonā.

Lietuvas kausa izcīņas 1. kārtā Latvijas vārtsarga Pāvela Doroševa pārstāvētā Klaipēdas "Atlantas" izbraukumā ar rezultātu 7:1 sagrāva 1. līgas komandu Viļņas "Vytis". Nākamā kārta būs astotdaļfināls, taču pretinieks tajā vēl nav zināms.


, 2018-05-26 21:07, pirms 6 gadiem
Bijis gana rezultatīvs, lai dabūtu piedāvājumus no citām komandām. Nav ko marinēt to gadu 2. līgā, jālauž līgums
, 2018-05-27 01:16, pirms 6 gadiem
Jāmēģina rast cits risinājums. Nākotne Čehijas 2.līgā neko labu diez vai spēs dot.
, 2018-05-27 12:11, pirms 6 gadiem
denebs rakstīja: Jāmēģina rast cits risinājums. Nākotne Čehijas 2.līgā neko labu diez vai spēs dot.
Esmu pārliecināts,ka arī Davis tieši tāpat domā!
, 2018-05-27 19:39, pirms 6 gadiem
Tas ir pavisam skaidrs, ka Čehijas 2. līgā Dāvis nepaliks. Viņš bija savas komandas līderis šosezon, un piedāvājumi no citām komandām viņam bija jau ziemā.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.