Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: ZIWRAV

2/4|| Kā latviešiem gājis ārpus Latvijas 2014/15

2/4|| Kā latviešiem gājis ārpus Latvijas 2014/15
Kaspars Gorkšs, spēlēja ļoti labi, kad bija ticis pie kluba

Sezona iet uz beigām, vēlos apskatīt kā latviešiem citās līgās, mazākās un lielākās, ir tad īsti gājis, vai došanās uz to valsti ir atmaksājusies tiem, kas to ir izdarījuši tieši pirms sezonas, vai sezonas laikā.
Takā apskats par visiem leģionāriem ir pārāk garš, ielikšu informāciju 4 rakstos, vārtsargi, aizsargi, pussargi un uzbrucēji. Ļoti ceru, ka nebūšu aizmirsis kādu svarīgu

Vairākiem Latvijas aizsargiem ir izdevies šo sezonu aizvadīt ārzemēs, gājis ir dažādi, lasīsim kā tad tieši ir gājis katram.

Vitālijs Maksimenko šajā sezonā ir uzvilcis trīs dažādu komandu tērpus – Braitonas ‘’Albion’’ un VVV Venlo, kuru pārstāvēja arī U21 komandā. Neapšaubāmi visvairāk devies VVV Venlo pirmās komandas sastāvā.
Braitonas komandā spēlēja tikai vienu reizi, pašā sezonas sākumā izejot kompensācijas minūtēs un godam aizvadot savu vienu minūti.
Bija saprotams, ka ja Maksimenko grib attīstīties un spēlēt, tad jādodas nomā, kurā arī devās, proti, uz Nīderlandes otrās līgas komandu, VVV Venlo.
Maksimenko kopā aizvadīja 21 spēli Nīderlandes otrajā līgā, 11 reizes spēlējot visu spēli, 6 reizes nākot uz maiņu. 6 reizes paliekot uz soliņa, 1 reizi netiekot pieteikumā un 5 spēles izlaižot dēļ traumas. VVV-Venlo spēlē kvalifikācijas kārtā un pirmajās 3 spēlēs latvietis sēdēja uz soliņa un nu arī Nīderlandi ir pametis. Izgāja arī U21 pa reizei kausā un līgā, kā arī 88 minūtes pašā Nīderlandes kausā. Vārtus šajā sezonā nav guvis un tikai vienu dzelteno kartīti redzējis.
Cerēsim, ka Braitonas ‘’Albion’’ būs apmierināta ar Maksimenko sniegumu.

Oskars Kļava aizvadījis 3 sezonu Azerbaidžānas augstākās līgas komandā AZAL, kas atrodas 6. vietā. Šī ir bijusi laba sezona, vismaz treneris viņu ir spēlējis 27 reizes (no 35 spēlēm), visas spēles no zvana līdz zvanam. Kļava nopelnīja 4 dzeltenās, bet nevienu sarkano kartīti. Ticis arī pie vieniem vārtiem.

Kasparam Gorkšam smaga sezonas pirmā puse, izlasē spēlēja, trenējās arī, bet situācija bija neskaidra dēļ diezgan pašsaprotama fakta – līdz pat decembrim bija bez kluba.
Lai arī bija tuvu, lai parakstītu līgumu ar Malaizijas klubu, viņš beigās pārdomāja un devās atpakaļ uz Angliju, kur veiksmīgi spēlēja ‘’United’’ komandā, proti, Kolčesteras „United”. Aizvadot pilnas visas 7 tā laika spēles, 5 trešajā Anglijas līgā un 2 FA kausā, Gorkšs devās uz Grieķiju, ‘’Ergotelis’’ komandu. Arī šeit spēlējis stabili un spējis palīdzēt komandai, līgā aizvadīja pilnas 11 spēles pēc kārtas līdz ļoti sāpīgi ar galvu sasitās pret ‘’Keryka’’ spēlētāju. Varam būt priecīgi, jo nekas smags nenotika un Latvijas izlases kapteinis atgriezās laukumā sezonas beidzamajā spēlē, tikai vienu spēli izlaižot.
Gorkšam izdevās gūt 3 vārtus šajā sezonā, 2 no tiem Grieķijā. Pašreizējā komanda ‘’Ergotelis’’ diemžēl izkrita no augstākās līgas.

Naurim Bulvītim gan nav veicis veiksmīgi Šveices ‘’Aarau’’ komandā savā otrajā sezonā. Lai arī pērn, kad janvārī pievienojās klubam, devās laukumā visās spēlēs līdz pēdējai līgā, šosezon spēlēt izdevies tikai 4 reizes augstākajā līgā, no kurām tikai vienu pilnu un 1 spēli (pilnu) kausā.
Tika arī nosūtīts uz U21 komandu, kurā nospēlēja 3 spēles.
Un, lai arī cik žēl, Bulvītim janvārī bija jāpamet ‘’Aarau’’.

Vitālijam Jagodinskim šī bija trešā sezona Kijevas Dinamo īpašumā, lielajā komandā gan uzspēlēt nav izdevies, bet vismaz devās nomā uz citu Ukrainas Premjerlīgas klubu ‘’Goverla’’, kurā spēlēja stabili un spēja darīt savu darbu veiksmīgi.
Pēc ierašanās ‘’Goverla’’, proti, uz otro līgas kārtu, Jagodinskis aizvadīja 6 pilnas spēlēs, bet 7. spēlē ieguva otro dzelteno, kas radīja sarkano kartīti 57. minūtē. Izlaižot spēli, Jagodinskis atkal atgriezās komandā un stabili aizvadījis 13 spēles no 16.
Kopā līgas sezonā, 25 kārtās no kurām spēja aizvadīt 24, Jagodinskis laukumā atradās 20 spēlēs, 17 no tām no zvana līdz zvanam, nopelnīja 4 dzeltenās (kā minēts, 2 vienā spēlē), bet tiešo sarkano ne reizi. Guva arī vienus vārtus.
Vēl spēlēja 3 pilnas spēles kausā, kurā, lai arī ne reizi nezaudēja, tomēr, izkrita dēļ izbraukuma vārtu likuma. Līgā ‘’Goverla’’ palika 12. vietā.

Vladislavs Gabovs februārī devās uz Saratovas ‘’Sokol’’, kas tikai pagājušajā sezonā spēja iekļūt Krievijas otrajā līgā.
Kopš ierašanās Krievijā laukumā devies tikai 4 reizes, tikai 2 reizes sākumsastāvā un tikai vienu reizi nospēlēja līdz beigām. Divās spēlēs pat bija jāspēlē labā pussarga pozīcijā.
Neizskatās pēc pareizā kluba, jo no stabila spēlētāja vienā no Latvijas līdervienībām uz soliņa sildīšanu Krievijas otrajā līgā neizskatās ļoti veiksmīgi, bet to jau spriežat jūs paši.

Arī Kaspars Dubra februārī ir devies uz ārzemēm, proti, uz Baltkrieviju, Barisavas BATE komandu.
Laukumā gan izdevās tikt tikai reizi, kausa pusfināla pirmajā spēlē, kura arī beidzās bez ielaistiem vārtiem. Pilnīgi visas pārējās spēles aizvadīja uz soliņa.
Pagaidām izskatās, ka ar Durbu rēķinās, bet vairāk nākotnei, ja izdosies sevi pierādīt, tad nākotne būs veiksmīga latvietim.

Ne tā veiksmīgākā sezona aizsargiem, ja parēķina, tad vidēji uz katru bijušas vien 14 spēles, kas ir sevišķi vāji, protams, to iespaidojis tas, ka daudzi aizvadīja tikai vienu sezonas pusi ārzemēs.
Par labāko grūti izvēlēties kādu, Gorkšs aizvadīja ļoti labu sezonas pusi, bet tomēr, tikai vienu sezonas pusi, kamēr Oskars Kļava spēlēja visu sezonu un spēlēja stabili, gandrīz vienmēr atrodot sev vietu sākumsastāvā, tāpēc arī viņu nosaukšu par šīs sezonas labāko Latvijas aizsargu - leģionāru.


, 2015-05-26 19:54, pirms 9 gadiem
Interesanti, ka Kaspara Gorkša bijušā komanda "Colchester United" savā līgā, pēdējā kārtā izglābās un nosēdināja Prestonu no otrās uz trešo vietu, kas viņiem neļāva automātiski kvalificēties līgu augstāk! Protams šis stāsts beidzās ar laimīgām beigām un Prestonai nesagādāja lielas grūtības izcīnīt trešo ceļazīmi!
Vitālijs Maksimenko. Foto: LFF
9

Maksimenko: "Jaunā trenera vadībā izlases treniņi ir intensīvi, sapulces - īsākas"

Vitālijs Maksimenko Latvijas izlases kandidātu sarakstā atgriezies pēc trīs gadu pārtraukuma. Sarunā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki viņš izteica prieku par atgriešanos izlasē un raksturoja jaunās vēsmas treneru kolektīvā.
Dāvis Ikaunieks ar komandas biedriem pēc vārtu guvuma. Foto: FA Šiauliai
2

Dāvim Ikauniekam cīņas galotnē izšķirošie vārti panākumā pār Kauņas "Žalgiri"

Lietuvas A līgā futbolā otrajā spēlē pēc kārtas vārtus guvis Dāvis Ikaunieks, kurš šodien pamatlaika izskaņā izvirzīja vadībā Šauļu komandu, sniedzot tai uzvaru (2:1) pār Kauņas "Žalgiri".
Kaspars Dubra. Foto: FK Panevėžys

Toberam 25. pilnā spēle Šveicē, Lietuvas čempionei katastrofāls sezonas sākums

Šveices futbola Superlīgā 25 no 28 kārtām "no zvana līdz zvanam" spēlējis Latvijas valstsvienības aizsargs Kristers Tobers, Cīrihes "Grasshoppers" 80. minūtē atspēlējoties (1:1) un izcīnot punktu pret "St. Gallen".