Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Karašausks: "Gribu pierādīt, ka esmu spējīgs spēlēt Krievijas Premjerlīgā"

Agris Suveizda

Karašausks: "Gribu pierādīt, ka esmu spējīgs spēlēt Krievijas Premjerlīgā"
Artūrs Karašausks
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Perspektīvais uzbrucējs Artūrs Karašausks pirms nepilnas nedēļas pievienojās Kazaņas "Rubin", kam tika izīrēts līdz Krievijas futbola sezonas beigām. Virslīgas labākais vārtu guvējs Karašausks sarunā ar Sportacentrs.com dalījās ar pirmajiem iespaidiem pēc iespaidīgās pārejas.

"Tas nebija liels pārsteigums," Artūrs Karašausks komentēja Kazaņas "Rubin" varianta parādīšanos. "Variants, kā vienmēr, nāca no "Skonto" puses. Vēlreiz piedāvāja aizbraukt, un arī aizbraucu – kā parasti."

Pagājušajā nedēļā Karašausks klātienē vēroja "Rubin" Eiropas līgas spēli Seviljā pret "Real Betis" (1:1) bet šīs nedēļas sākumā vēl atradās Latvijā, lai nokārtotu vīzu. ""Rubin" tagad jāgatavojas čempionātam un paredzēta vēl viena treniņnometne, uz kuru došos arī es. Ceturtdien būs atbildes spēle pret "Real Betis" – ceru, ka paspēšu aizbraukt paskatīties," Karašausks sacīja par saviem tuvākajiem plāniem.

"Rubin" starpsezonā pārdeva savu lielāko priekšējās līnijas zvaigzni Solomonu Rondonu, kurš par 18 miljoniem eiro nokļuva Sanktpēterburgas "Zenit" rīcībā. Kazaņā ar Karašausku gan, ļoti iespējams, rēķinās flangā, nevis kā ar centra uzbrucēju: "Treniņā mani vairāk izmantoja kā malējo pussargu. Skatīsimies – domāju, ka viss būs labi. Viss ir atkarīgs tikai un vienīgi no manis paša – ja treniņos pierādīšu, ka esmu spēcīgāks par citiem, tad arī tikšu laukumā."

"Kazaņas "Rubin" spēlē labu, kombinacionālu futbolu. Ļoti skaistu futbolu, daudz pietur bumbu un spēlē praktiski tikai pa zemi. Viņi spēlē ātru futbolu – daudz ātrāku nekā Latvijā, tāpēc pēc iespējas ātrāk jāpierod pie šī līmeņa," Karašausks turpināja.

Lai arī šobrīd līgums ar "Rubin" ir tikai līdz vasarai, Karašausks cer, ka Rīgā vairs neatgriezīsies – pat, ja nepaliks Kazaņā. "Diez vai, ka atgriezīšos "Skonto". Nekad nesaki nekad – viss var gadīties, tomēr ceru, ka man vairs nevajadzēs atgriezties [un palikšu ārzemēs]."

"Vēlu "Skonto" veiksmi un novēlu izcīnīt čempiones titulu. Jaunajā sezonā Tamazam Pertijam un spēlētājiem vēlu tikai to labāko," Karašausks turpināja. "Gribu aizbraukt un pierādīt, ka esmu spējīgs spēlēt Krievijas Premjerlīgas līmenī un tādā komandā kā Kazaņas "Rubin", kas vēl nesen [2008. un 2009. gadā] bija Krievijas čempione."

22 gadus vecais Karašausks Latvijā ir pārstāvējis "Olimpu", "Gulbeni" un "Skonto", kā labā aizvadītajā sezonā Virslīgā 24 mačos guva 16 vārtus. Ārzemēs Karašausks līdz šim neilgu laiku ir pārstāvējis tikai Ukrainas klubu "Dnipro" un šoziem neveiksmīgi atrādījās Maskavas CSKA. Kazaņas "Rubin" ar 24 punktiem 19 spēlēs Krievijas Premjerlīgā ieņem tikai 11. vietu un nākamo spēli pēc ziemas pārtraukuma beigšanās Premjerlīgā aizvadīs devītajā martā, kad viesosies pie pastarītes Mahačkalas "Anzhi".

  -1 [+] [-]

, 2014-02-26 21:13, pirms 10 gadiem
gan jau aiztempsies atkal

     [+] [-]

, 2014-02-26 21:24, pirms 10 gadiem
daps rakstīja: gan jau aiztempsies atkal
Jā Krievija velk!Lēts un salīdzinoši kvalitatīvs!

  +2 [+] [-]

, 2014-02-27 00:31, pirms 10 gadiem
Pāreja, protams, iespaidīga, bet ceru, ka nebūs tāpat kā Kamešam, kad lēciens izrādās pārāk augsts. Amkar pat tā īsti nedeva iespēju un tagad izīrēja. Tāpēc galvenais, lai Artūrs tiek pie savas iespējas, tad gan jau to arī ar laiku izmantos, līdzīgi kā Cauņa CSKA.

Pērnā sezona parādīja, ka Artūrs Virslīgas līmeni ir pāraudzis un veiksmīgā spēle Eirokausos, un uzvaras vārti Rīgā pret Slovan arī noteikti piepalīdzēja Rubin interesei. Plusā visam vēl rezultatīvākā spēlētāja tituls. Nebūtu tie nesmukumi U-21 kontekstā, vispār iepriekšējo sezonu varētu nosaukt par ideālu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-28 16:30, pirms 10 gadiem
Cerams. Cerība ir vienmēr. Kaut kā mums patīk uz visu skatīties no savas puses. Ja kāds ticis kādā klubā - varbūt sevi pierādīs. Kamēr lielāki klubi apzināti meklē labu "otro sastāvu" - tos, kuri mūžīgi sēdēs uz rezervistu soliņa, kamēr viens vai divi pamatsastāva spēlētāji nebūs satraumēti. Kad ņem spēlētāju, ir jau skaidrs kādā līmenī viņš ir un jau skaidra arī viņa vieta. To mainīt var tikai brīnums.

Mēs rakstām - cerams, ka dos iespēju, bet attiecīgā kluba vadībai jau tagad ir skaidrs, kāda vieta spēlētaju sagaida. Tas arī būtībā būtu jāpēta - ar kādu mērķi Rubin piedāvāja līgumu.