Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

D.Ikauniekam trešie vārti Čehijā (+video), DAC gūst pirmo uzvaru ar Šabalu rezervē

D.Ikauniekam trešie vārti Čehijā (+video), DAC gūst pirmo uzvaru ar Šabalu rezervē
Dāvis Ikaunieks
Foto: Zuzana Javůrková/Fcvysocina.cz

Šodien spēles dažādās Eiropas līgās aizvadījuši vairāki Latvijas futbolisti. Dāvis Ikaunieks guvis trešos vārtus Čehijas čempionātā, kamēr Valērija Šabalas komanda Slovākijas čempionātā beidzot tikusi pie pirmās uzvaras, taču bez mūsu futbolista palīdzības. Vēl vienu sauso spēli leģendārās "Parma" kreklā Itālijas trešajā līgā aizvadījis Kristaps Zommers.

Naura Bulvīša "Plymouth" ir Anglijas ceturtās līgas līdere, tomēr šodien savu skatītāju klātbūtnē neizdevās uzveikt "Hartlepool" - 1:1. Patiesībā "Plymouth" tikai 84. minūtē izrāva punktu, pirms tam no 21. minūtes spēlējot pie rezultāta 0:1. Bulvītim atkal 90 minūtes, bet šoreiz pienāk ne tik pozitīvas atsauksmes par latvieša sniegumu - esot bijis daudz kļūdu, veicot vienkāršas piespēles. "Plymouth" ar 6-1-2 saglabājusi vadību turnīrā, par diviem punktiem apsteidzot "Portsmouth". Par trim punktiem mazāk ir uzreiz trim komandām.

Bez savainotā Denisa Rakela veiksmīgi turpina spēlēt "Reading", kas šodien ar 1:0 apspēlēja "Huddersfield". Pēc vāja sezonas sākuma Redingai pēdējos piecos mačos Čempionātā 4-1-0 un jau augstā 3.-4. vieta pēc punktu skaita. Par trim punktiem vairāk ir līderei "Norwich" (6-2-1).

Savainots ir arī Aleksadndrs Cauņa, kurš varētu atsākt treniņus kopējā grupā jau pavisam drīz. Bez viņa Maskavas CSKA mājās netika galā ar "Krasnodar" - 1:1. CSKA turpina bez zaudējumiem (5-3-0) un ieņem 2. vietu, par punktu atpaliekot no Maskavas "Spartak" (6-1-0), kas svētdien uzņems "Ufa" un var aizmukt tālāk.

Vārtus Čehijas augstākajā līgā šodien guvis Dāvis Ikaunieks, kurš pirmā puslaika pēdējā minūtē deva "Vysocina" vadību viesos pret "Slovacko" - viņš saņēma bumbu soda laukumā, veikli to apstrādāja un no neliela attāluma guva vārtus. Spēle gan noslēdzās 1:1. Latvieti pie 1:1 mača 79. minūtē nomainīja. 22 gadus vecajam Ikauniekam tie bija trešie vārti Čehijas čempionātā, un spēcīgajā turnīrā tikai četri futbolisti sasituši vairāk (trim no viņiem ir pa četriem precīziem raidījumiem). "Vysocina" aizvada neveiksmīgu turnīru un ar 0-4-4 atrodas pirmspēdējā vietā 16 komandu konkurencē.

Pēc atgriešanās Polijā trešo spēli aizvadījis Eduards Višņakovs, kurš izgāja Hožuvas "Ruch" pamatsastāvā viesos pret Gdaņskas "Lechia". Uzvaru ar 2:1 izcīnīja mājinieki, un visi trīs vārti tika gūti jau pirmajā puslaikā. Višņakovu pārtraukumā nomainīja. Eduarda spēles laiks turpina samazināties - vispirms 90 minūtes, tad 63, bet šodien vairs tikai 45 minūtes. "Ruch" ieņem 9. vietu, kamēr Višņakova komandu apspēlējusī "Lechia" kļuvusi par turnīra līderi, par diviem punktiem apsteidzot Vladislava Gutkovska "Termalica".

Kārtējo vilšanos Austrijas Bundeslīgā piedzīvojusi Vitalija Maksimenko "Mattersburg" - mājās pret "Ried" 83. minūtē izdevās atklāt rezultātu, bet uzvara tika izlaista 90. minūtē. Maksimenko komanda ar 1-2-6 ieņem pēdējo vietu 10 klubu konkurencē. Maksimenko šodien palika rezervē, bet kopumā septiņus no deviņiem mačiem aizvadījis no zvana līdz zvanam.

Beidzot, 10. kārtā, pirmo uzvaru izcīnījusi Valērija Šabalas pārstāvētā DAC, kas izbraukumā ar 3:0 sakāva tiešo konkurenti "Tatran", nosūtot to uz pēdējo vietu. Diemžēl DAC, kas uzlēca no pēdējās 10. vietas uz 8. vietu, šo lielo panākumu guva bez Šabalas, kurš palika rezervē. Šabala sezonas sākumā regulāri bija pamatsastāvā, iepriekšējos divos mačos nāca uz maiņu pašās beigās, bet šodien tā arī palika uz rezervistu soliņa.

Itālijas pēc spēka 3. līgā vēl vienu sausu spēli aizvadījis vārtsargs Kristaps Zommers, kurš palīdzēja savai "Parma" komandai mājās ar 1:0 uzvarēt "AlbinoLeffe". Zommera komanda ar 3-2-1 tagad savā zonā 20 komandu konkurencē izvirzījusies 5. vietā, par trim punktiem atpaliekot no līderes "Venezia". Zommers trijos no pieciem mačiem palika nepārspēts un "Parma" pēc ielaistajiem vārtiem dala 2.-3. vietu līgā.

Dāvja Ikaunieka vārti no 01:09


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-26 16:08, pirms 8 gadiem
Yess, GO Zommers, sekoju tavām gaitām.
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov
1

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.