Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Lukjanovs izkārto divus vārtus, Vaņina "Sion" nerealizē divas pendeles

Rolands Eliņš

Lukjanovs izkārto divus vārtus, Vaņina "Sion" nerealizē divas pendeles
Ivans Lukjanovs
Foto: rotor-fc.com

Latvijas futbolistiem šodien bijusi aizņemta diena ārzemju līgās, un Ivans Lukjanovs atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm Krievijas pirmajā līgā, Vladislavs Kozlovs atgriezās ierindā Igaunijas čempionātā, bet Andris Vaņins gandrīz glāba "Sion" no zaudējuma, taču viņa komandas biedri nerealizēja divus 11m soda sitienus, otro no tiem jau kompensācijas laikā, un zaudēja 1:2.

Ukrainas Premjerlīgā četru nezaudēto spēļu sēriju pārtrauca Užhorodas "Hoverla", kas ielaida divus vārtus pēdējo sešu minūšu laikā un mājās piekāpās "Zorya" (1:2). Vitālijs Jagodinskis laukumā bija visas 90 minūtes un nopelnīja brīdinājumu. "Hoverla" ar 17 punktiem 21 mačā 14 komandu konkurencē ir 12. vietā.

Šveices Superlīgā "Sion" sastāvā jau ierasti vārtos devās Andris Vaņins, kurš tika pārspēts jau trešajā minūtē, bet līdz puslaika beigām "Thun" bija vadībā jau ar 2:0. Otrajā puslaikā Latvijas vārtsargs guva nelielu traumu, taču maiņa nebija nepieciešama, un viņš otrajās 45 mača minūtēs nostāvēja sausā, turklāt pašā spēles izskaņā atvairīja izgājienu viens pret vienu. "Sion" bija iespēja ar pendeli panākt izlīdzinājumu, taču iespēja tika palaista garām. Jāpiezīmē, ka "Sion" šajā mačā netrāpīja 11 metru soda sitienu arī 19. minūtē.

Polijas Ekstraklasē trīs vārtus ielaida Pāvels Šteinbors, kura pārstāvētais Zabžes "Gornik" ar 1:3 kapitulēja Ščecinas "Pogon". Vladimirs Kamešs uzvarētājiem palika rezervē. "Gornik" ar 40 punktiem 29 mačos atrodas septītajā vietā un riskē izkrist no labāko astotnieka, bet "Pogon", izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas, ar 41 punktu pakāpās uz pagaidu piekto vietu. Savukārt "Jagiellonia" ar Igoru Tarasovu rezervē spēlēja neizšķirti 0:0 pret "Belchatow".

Krievijas 1. līgā teicamu spēli aizvadīja Ivans Lukjanovs, kurš izdarīja rezultatīvu piespēli, aktīvi piedalījās vēl vienos vārtos un palīdzēja Astrahaņas "Volgar" ar 4:0 sakaut "SKA-Energiya". Savukārt Latvijas izlases spēlētāju duelī tika fiksēts neizšķirts starp Kaļiņingradas "Baltika" un Saratovas "Sokol" (1:1). Aleksandrs Koliņko un Vladislavs Gabovs aizvadīja visu spēli, bet Artūrs Zjuzins spēlēja otro puslaiku.

Otrais puslaiks tika uzticēts arī Olegam Laizānam, kura pārstāvētā Krasnojarskas "Enisey" zaudēja "Sakhalin" (0:1). No Latvijas futbolistu klubiem visaugstāk atrodas "Volgar", kas ar 43 punktiem 29 mačos ir septītajā vietā. "Yenisey" ar 35 punktiem ir 12. pozīcijā, "Sokol" ar 32 punktiem ir vietu zemāk, bet "Baltika" ar 30 punktiem ir vēl pozīciju zemāk.

Pēc nopietna savainojuma sadziedēšanas otro spēli pēc kārtas Krievijas Premjerlīgas pieteikumā bija Aleksandrs Cauņa, kurš uzvarā pār Maskavas "Torpedo" gan šoreiz palika rezervē. CSKA pārtrauca četru neveiksmju sēriju (0-1-3) un ar 47 punktiem 25 mačos ieņem trešo pozīciju.

Čehijā trešo spēli pēc kārtas ārpus pamatsastāva palika Valērijs Šabala, kurš uzvarā pret Prāgas "Slavia" (2:1) gāja uz maiņu 89. minūtē. "Jablonec" ar 53 punktiem 25 spēlēs ieņem trešo vietu, šobrīd par attiecīgi septiņiem un vienu punktu atpaliekot no Plzeņas "Viktoria" un Prāgas "Sparta", kurām ir pa spēlei rezervē.

Ungārijas čempionātā pilnu spēli aizvadīja Deniss Ivanovs. Viņa pārstāvētais "Spartacus" cīnījās neizšķirti ar Budapeštas MTK (1:1) un ar 27 punktiem 25 spēlēs ieņem 11. vietu. Savukārt Vadims Žuļevs palīdzēja "Lombard Papa" gūt neizšķirtu 2:2 pret "Haladas". Viņa komanda guva divus vārtus jau pirmajās septiņās minūtēs, taču vēlāk pārsvaru izlaida. Žuļevs tika nomainīts 76. minūtē, kad rezultāts jau bija 2:2.

Igaunijā pēc mēneša pārtraukuma laukumā atgriezās Vladislavs Kozlovs, kurš aizvadīja otro puslaiku zaudējumā pret līderi "Nomme Kalju" (0:1). Tallinas "Infonet" ar 12 punktiem astoņos mačos ieņem piekto pozīciju, bet Vitālijs Ziļs bija laukumā visas 90 minūtes "Narva Trans" uzvarā 1:0 pār "Kalev". Baltkrievijas čempionātā uzvaru 2:0 guva čempione BATE, taču Kaspars Dubra palika rezervē. Komandai šī bija trešā uzvara pirmajās trīs jaunās sezonas spēlēs.

     [+] [-]

, 2015-04-26 11:54, pirms 9 gadiem
Lukjanovs malacis, gaidu viņu izlasē!