Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Lavs un Dumbija atgriežas, Cauņa trāpa pa pārliktni

Lavs un Dumbija atgriežas, Cauņa trāpa pa pārliktni
Zorans Tošičs un Aleksandrs Cauņa dominēja laukuma vidusdaļā
Foto: championat.ru

Šodien pirmo pārbaudes spēli treniņnometnē Spānijā aizvadīja Aleksandra Cauņas pārstāvētais Maskavas CSKA, kas viegli ar 2:0 pārspēja Tronheimas "Rosenborg". Cauņa laukumā pavadīja 45 minūtes, aizvadot ļoti labu maču.

CSKA futbolisti praktiski labākajā sastāvā jau teju desmit dienas trenējas Spānijā, kur šodien aizvadīja pirmo spēli "Copa del Sol" turnīrā. Šī turnīra reglaments ir ļoti savdabīgs - 12 komandas sadalītas divās grupās pa sešām, katrai no vienībām aizvadot pa trīs spēlēm. Armijnieki grupu turnīru iesāka ar spēli pret "Rosenborg", bet par saldo ēdienu kļūs 31. janvāra mačs ar Doņeckas "Shakhtar".

CSKA galvenais treneris Leonīds Sluckis šajā spēlē pamatīgi eksperimentēja, katrā no puslaikiem sūtot citu sastāvu. Spēles pirmajā puslaikā laukumā devās abi komandas uzbrukuma līderi Vāgners Lavs un Sejdū Dumbija, tādējādi nācās atteikties no šajā sezonā piekoptās spēles ar vienu uzbrucēju, tā vietā izmantojot divus (epizodiski šim duetam aktīvi asistēja Alans Dzagojevs). Centra pussargu pāri veidoja zviedri Rasmuss Elms ar Pontusu Vernblūmu. Maskavieši sev ierastā stilā daudz kontrolēja bumbu, bet sitienu pa vārtiem nebija daudz. Vienīgos vārtus 19. minūtē pēc rupjas pretinieku kļūdas guva Pāvels Mamajevs. Asistēja viņam Dumbija, kurš beidzot atguvies no savainojuma. Vairākas spilgtas epizodes bija arī Lavam, tomēr labu vārtu gūšanas iespēju viņam nebija.

Otrajā puslaikā laukumā devās komandas gados jaunie futbolisti, kā arī vairāki pieredzējušie buki - centra aizsardzībā darbojās spēlējošais treneris Elvirs Rahimičs (vēl pirms desmit gadiem kopā ar Juriju Laizānu cementēja komandas centru), Zorans Tošičs, Sekū Olisē un mūsu Aleksandrs Cauņa. Cauņa balsta pussarga pozīcijā spēlēja ar Ruslanu Ņeftuļinu. Cauņa un Tošičs uz gados jauno partneru fona ievērojami izcēlās praktiski visos komponentos. Ja pirmajās minūtēs 15 Aleksandrs reti devās uzbrukumā, tad pēdējās desmit minūtēs viņš spēlēja krietni augstāk.

70. minūtē CSKA panāca 2:0 un viens no panākuma kaldinātājiem bija Cauņa. Saša laukuma centrā pārtvēra bumbu, piespēlēja to uz pārbaudi atbraukušajam Kirilam Pančenko, kurš ar papēdi to vēl tālāk pāradresēja Zoranam Tošičam. Serbs izrāvās tuvāk vārtiem un savu iespēju garām nepalaida. 72. minūtē Cauņa no asa leņķa izdarīja spēcīgu piespēli gar vārtiem, tomēr neviens no partneriem nespēja to pārvērst vārtu guvumā. Vēlreiz uzmanības centrā daugavpilietis nokļuva pēc divām minūtēm, kad ar ļoti spēcīgu sitienu no 23 metriem trāpīja pa pārliktni (nekādu variantu vārtsargam). 86. minūtē Cauņam pēc tālas partnera piespēles pavisam nedaudz pietrūka, lai tiktu viens pret vienu ar vārtsargu, bet 88. minūtē pussargs pie viesu soda laukuma atņēma bumbu pretiniekam, kas turpmākās saspēles rezultātā deva gados jaunajam Jefremovam perfektu iespēju panākt 3:0, tomēr noslēdzošais sitiens neizdevās. Kopumā jāsaka, ka CSKA otrajā puslaikā dominēja vēl vairāk nekā pirmais sastāvs, tomēr, jāatzīst, ka arī norvēģi cīņā sūtīja virkni padsmitnieku.

Aleksandrs Cauņa spēlēja 45 minūtes, vienreiz trāpīja pa pārliktni, iesaistījās vienā no vārtu guvumiem, kā arī kopā ar Tošiču bija izteikts komandas motors. Spēles komentētājam ne reizi vien nācās uzslavēt Aleksandru par nobriedušo un pārliecinošo sniegumu.

28. janvārī CSKA tiksies ar citu Norvēģijas komandu "Stromsgodset".

CSKA 1. puslaikā: Akinfejevs - Nababkins, A.Berezuckis, V.Berezuckis, Fernandess - Mamajevs, Elms, Vernblūms, Dzagojevs - Lavs, Dumbija (Pančenko)
CSKA 2. puslaikā: Čepčugovs - Ščeņņikovs, Vasins, Rahimičs, Tens - Jefremovs, Cauņa, Ņeftuļins, Olisē - Pančenko, Tošičs (regulāri mainīja pozīciju laukumā).


, 2013-01-25 23:13, pirms 11 gadiem
Cauņa tik tiešām nepieviļ. Ticis lieliskā līmenī un lieliski spēlē. Kaut šādus pašus vārdus varētu teikt vēl par vairākiem citiem leģionāriem.
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov
1

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.