Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Labuta diskvalifikācija: iespēja ielaist no soda sitiena – 2%

Labuta diskvalifikācija: iespēja ielaist no soda sitiena – 2%
Igors Labuts
Foto: Acsportsimages

Latvijas futbola vārtsargam Igoram Labutam Īrijā piespriesta viena gada diskvalifikācija par spēļu rezultātu ietekmēšanu. Eksperti norāda, ka viņa darības pirmajos un trešajos ielaistajos vārtos bijušas ļoti aizdomīgas.

Disciplinārajā sēdē tika lemts par vārtsarga Igora Labuta un rumāņu pussarga Dragosa Sfirjana apsūdzībām sakarā ar 29. aprīlī notikušo maču Īrijas pirmajā divīzijā. Trīs dienas pēc viņu komandas zaudējuma ar 1:3 tika saņemtas ziņas no UEFA, ka sistēma pamanījusi neparastas likmes.

"Sportradar", kompānijas, kas sadarbojas ar UEFA un kuras vārds labi zināms arī Latvijā, pārstāvis norādīja, ka vidēji uz vienu maču tiek izdarītas likmes 650 tūkstošu eiro apmērā, tomēr šoreiz summas bijušas vairākas reizes lielākas. Tāpat saņemta informācija no 550 bukmeikeriem visā pasaulē, un dati skaidri parāda, ka mača rezultātu kāds centies ietekmēt.

Likmju izdarītāji zinājuši, ka "Athlone" zaudēs ar vismaz divu vārtu deficītu, ka pirmajā puslaikā būs vismaz divi vārti un ka kopā tiks sasisti vismaz četri vārti. Vēl 89. minūtē rezultāts bija 2:1. Tad rumānis kļūdījās aizsardzībā, bet Labuts izskrēja no soda laukuma un nospēlēja neveiksmīgi, uzbrucējam pārmetot bumbu viņam pāri.

Hanss Leiterts, vārtsargu treneris no Austrijas, kurš analizējis vairāk nekā tūkstoš mačus pēdējo 20 gadu laikā, izpētīja arī Labuta sniegumu zaudējumā. Pirmos vārtus pretinieki guva no soda sitiena. Izveidotais mūris esot bijis pilnīgi neprecīzs, Labuts lēcienu veicis vēl pirms sitiena un nodemonstrējis ļoti lēnu reakciju. Kā norādīja Leiterts, iespēja iesist no šāda soda sitiena parasti ir 2%. Savukārt trešajos ielaistajos vārtos Labuts, paliekot vārtos, būtu atvairījis 93% šādu sitienu, kamēr iziešana no vārtiem viņa iespējas samazināja līdz nullei.

Balstoties uz statistikas datiem un ekspertu viedokļiem, tika pieņemts lēmums abus futbolistus diskvalificēt uz vienu gadu, tomēr Īrijas Profesionālo futbolistu asociācija ir apņēmības pilna vērsties Sporta arbitrāžas tiesā, lai lēmumu pārsūdzētu.

Izmantotie resursi:
https://www.thetimes.co.uk/article/...


, 2017-09-24 22:16, pirms 7 gadiem
Apkaunojums
, 2017-09-24 22:19, pirms 7 gadiem
Ak, šie naudas vergi. Kad par Labuta iespējamu dalību toto, spēlējot Portugālē, bija ziņas, viņš intervijā zvērēja, ka nekad neko tādu nav darījis. Ilūkstē šķita, ka viņš ir viens no retajiem, kas nopietni spēlē un glāba komandu vairākās reizēs, kad pārējie acīmredzami imitēja futbolu.

Bet laikam jau ir iemesls, kāpēc tieši Ilūkste, DD un Gulbene ir tās komandas kurās Labuts ir pabijis. Toto ziņas nāca no Portugāles, tagad Īrijas. Žēl, jo ārpus futbola laukuma zinu, ka viņš piedalījās jauno vārtsargu trenēšanā un prasmju attīstīšanā.

Šis nav tas labākais piemērs, ko rādīt bērniem - topošajiem futbolistiem.
, 2017-09-24 22:56, pirms 7 gadiem
Man jautājums kā vienmēr šajos gadījumos - vai draud arī kaut kas no tā, kas draudētu jebkura cita veida krāpšanā - policijas iesaistīšanās, naudas, cietumsodi un tādā garā?
Citādi vienmēr tik tā diskvalifikācija, tjipa neļaušana kādu laiciņu to darīt atkal. Jebkuras citas sfēras krāpnieki var tikai sapņot par tādu "sodu".
, 2017-09-24 23:00, pirms 7 gadiem
reikons rakstīja: Ak, šie naudas vergi. Kad par Labuta iespējamu dalību toto, spēlējot Portugālē, bija ziņas, viņš intervijā zvērēja, ka nekad neko tādu nav darījis. Ilūkstē šķita, ka viņš ir viens no retajiem, kas nopietni spēlē un glāba komandu vairākās reizēs, kad pārējie acīmredzami imitēja futbolu.

Bet laikam jau ir iemesls, kāpēc tieši Ilūkste, DD un Gulbene ir tās komandas kurās Labuts ir pabijis. Toto ziņas nāca no Portugāles, tagad Īrijas. Žēl, jo ārpus futbola laukuma zinu, ka viņš piedalījās jauno vārtsargu trenēšanā un prasmju attīstīšanā.

Šis nav tas labākais piemērs, ko rādīt bērniem - topošajiem futbolistiem.
katrs pelna ka mak,
un zel ka toto kantori sadarbojas tikai tapec, ka viniem tadas soeles nes lielus zaudejumus!!!!
, 2017-09-25 00:00, pirms 7 gadiem
Swordsman rakstīja: Man jautājums kā vienmēr šajos gadījumos - vai draud arī kaut kas no tā, kas draudētu jebkura cita veida krāpšanā - policijas iesaistīšanās, naudas, cietumsodi un tādā garā?
Citādi vienmēr tik tā diskvalifikācija, tjipa neļaušana kādu laiciņu to darīt atkal. Jebkuras citas sfēras krāpnieki var tikai sapņot par tādu "sodu".
tikai gadījumā, ja paņemtu "pie rokas" - teiksim, būtu ierakstītas sarunas vai iegūtas sarakstes, kur iesaistītie cilvēki reāli pārrunā, ka to darīs. pašlaik ir tikai statistikas, analīzes un aizdomas, bez reāliem pierādījumiem
, 2017-09-25 00:30, pirms 7 gadiem
Sliktākais ir tas ka pēc tādiem spēļmaņiem,neviens klubs negribēs aicināt kādu no Latvijas.Viss tak bija skaidrs pašā sākumā Athlon komandā,vietējie vēl piemin Grigorjevu no Latvijas,kas laicīgi esot savācis piķi un aizlaidies sauļoties uz Itāliju.Abi divi spēļmaņi bija Jūrmalas komandā arī kopā un taisīja lietas.Cerams ka neviens normāls klubs šos futbola pārpratumus vairs neņems komandā.
, 2017-09-25 07:09, pirms 7 gadiem
maikls19 rakstīja: Sliktākais ir tas ka pēc tādiem spēļmaņiem,neviens klubs negribēs aicināt kādu no Latvijas.Viss tak bija skaidrs pašā sākumā Athlon komandā,vietējie vēl piemin Grigorjevu no Latvijas,kas laicīgi esot savācis piķi un aizlaidies sauļoties uz Itāliju.Abi divi spēļmaņi bija Jūrmalas komandā arī kopā un taisīja lietas.Cerams ka neviens normāls klubs šos futbola pārpratumus vairs neņems komandā.
Sāksim ar to, ka normāli klubi jau arī šādus spēlētājus neņem. Taču ne visi klubi ir normāli.
Mūsdienās informācija izplatās ātri, visi visu zina un pieņem darbā tādus futbolistus, kādi pašiem vajadzīgi.
, 2017-09-25 09:41, pirms 7 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Sāksim ar to, ka normāli klubi jau arī šādus spēlētājus neņem. Taču ne visi klubi ir normāli.
Mūsdienās informācija izplatās ātri, visi visu zina un pieņem darbā tādus futbolistus, kādi pašiem vajadzīgi.
Šeit jau ir runa ka klubam parādījās investori mistiskie,tie paši kas bija Jūrmalas komandā.Viņi nāk ar savu treneri un spēlētājiem,kas taisa rezultātu,kluba vadība kļuva par upuriem uzsticoties šiem investoriem.
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov
1

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.