Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Karašausks iesit pret "Astana", Šabalam piektie vārti sezonā Polijā

Karašausks iesit pret "Astana", Šabalam piektie vārti sezonā Polijā
Valērijs Šabala. Foto: tspodbeskidzie.pl

Polijas 1. līgā piektos vārtus 11 spēlēs guvis Latvijas izlases futbolists Valērijs Šabala, kura pārstāvētā Bjelsko Bjalas "Podbeskiedzie" gan nenosargāja uzvaru pār Novi Sončas "Sandecja" (1:1). Savukārt Kazahstānas augstākajā līgā ar savu otro vārtu guvumu izcēlās Artūrs Karašausks, kura komanda "Akzhayik" ar 1:2 piekāpās "Astana", Eiropas līgas grupu turnīra dalībniecei.

Artūra Karaušauska pārstāvētā Kazahstānas komanda „Ahzhayik” šodien uzņēma spēcīgo „Astana”, kas šonedēļ uzsāka UEFA Eiropas līgas grupu turnīru. „Astana” ātri apliecināja savu favorītes statusu, līdz 26. minūtei panākot 2:0, taču pirmā puslaika izskaņā, 37. minūtē, „Astana” haotiski nospēlēja pie sava soda laukuma, bumbu rokās nenoturēja arī vārtsargs, un pretinieku soda laukumā vismanīgāk nospēlēja Karašausks, kurš savāca bumbu, kas bija atsitusies pret vārtu pārliktni. Karašausks pasita bumbu uz sāniem, nostāk no vārtsarga un aizsarga, un no tuvas distances raidīja to vārtos.

Atspēlēties „Akzhayik” gan neizdevās, un Karašausks tika nomainīts 71. minūtē. „Astana” līdz ar to palielinājusi savu pārsvaru čempionāta kopvērtējumā līdz septiņu punktu atstatumam pret tuvāko konkurenti „Almaty”, kamēr Karašausks komanda ieņem astoto vietu 12 komandu konkurencē.

Karaušauskam šie ir otrie vārti desmit spēlēs Kazahstānas čempionātā.

Valērijs Šabala šosezon visās spēlēs devies sākumsastāvā un laukumā pavadīja 84 minūtes. 64. minūtē viņš izvirzīja komandu vadībā, iesitot pēc centrējuma (1:0), taču trīs minūtes pēc latviešu uzbrucēja nomainīšanas Macejs Kožims izrāva viesiem neizšķirtu (1:1).

Nepilnus 24 gadus vecais Šabala ar pieciem vārtiem dala pirmo vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Tikpat vārtu no spēles guvuši arī slovāks Martins Adamecs un polis Juliušs Letņovskis, bet Macejs Malkovskis no pieciem vārtiem divus guvis no 11 metru atzīmes. Citam Latvijas izlases uzbrucējam Vladislavam Gutkovskim ir četri precīzi sitieni – arī visi no spēles.

"Podbeskidzie" neuzvarēja piektajā spēlē pēc kārtas (0-3-2, vārti 6:10) un ar 13 punktiem 11 mačos ieņem vien 13. vietu. Šodienas pretiniece "Sandecja", kas iepriekšējā sezonā izkrita no Ekstraklases, ar 20 punktiem ir trešajā pozīcijā, bet Gutkovska "Termalica", kas arī zaudēja vietu augstākajā līgā, ar astoņiem punktiem ir pēdējā.

Slovēnijas čempionāta spēlē Vitālijs Maksimenko devās Ļubļanas „Olimpija” sākumsastāvā, palīdzot komandai ar 3:1 apspēlēt „Aluminij”. Maksimenko komandai tā bija ceturtā uzvara pēc kārtas.

Polijas Ekstraklasē Igors Tarasovs palika rezervē „Slask” sastāvā. Viņa komanda ar 4:1 pārspēja „Piast”, paceļoties uz 11. vietu kopvērtējumā 16 komandu konkurencē. Šveices čempionātā rezervē palika Andris Vaņins, kura „Zurich” ar 1:0 pārspēja „Luzern”, pakāpjoties uz ceturto vietu kopvērtējumā.

Karaušauska vārtu guvums

Izmantotie resursi:
https://tspodbeskidzie.pl/newsy/pod...


, 2018-09-23 17:13, pirms 6 gadiem
Astana tomēr Astana. Vārti skaist.
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.
Lodzas "Widzew" komanda un līdzjutēji Sliēzijas stadionā Hožuvā. Foto: Marcin Bryja/Widzew Łódź
1

Cigaņiks atgriežas laukumā Ekstraklasē, "Widzew" uzvar 50 tūkstošu klātbūtnē

Polijas futbola Ekstraklasē pēc vienas kārtas izlaišanas spēlēja Latvijas valstsvienības malējais aizsargs Andrejs Cigaņiks, kurš Lodzas "Widzew" komandai nedaudz vairāk nekā 50 tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē palīdzēja Silēzijas stadionā pieveikt Hožuvas "Ruch".