Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Cauņas vārti glābj CSKA no kauna pret 1. līgas klubu

Andrejs Siliņš

Cauņas vārti glābj CSKA no kauna pret 1. līgas klubu
Aleksandrs Cauņa
Foto: Reuters/Scanpix

Trešdien Krievijas kausa izcīņas piektās kārtas spēlē Latvijas futbolists Aleksandrs Cauņa pēc trīs gadu pārtraukuma guva vārtus, palīdzot Maskavas CSKA izglābties no zaudējuma pēc spēka otrās līgas pastarītei "Baykal". Cauņam bija lieliskas iespējas izraut uzvaru, bet pagarinājumā to paveica uzbrucējs Kirils Pančenko - 2:1.

CSKA cīņā pret pēc spēka otrās līgas tabulas apakšgala komandu "Baykal" bija izteikta favorīte, tomēr spēle izvērtās negaidīti sīva. 31. minūtē pussargs Maksims Mašnevs izvirzīja vadībā mājiniekus un šādu rezultātu pastarītei izdevās noturēt lielāko atlikušā mača daļu. Ja vien Aleksandrs Cauņa 78. minūtē neizlīdzinātu rezultātu, ar spēcīgu sitienu no aptuveni 15 metriem raidot bumbu pašā vārtu stūrī.

Vēlāk Sašam bija vēl vairākas lieliskas iespējas izraut panākumu. Piecas minūtes pēc vārtu guvuma saņemta laba piespēle caur aizsargiem un Aleksandrs sita no tuvas distances, taču vārtsargs glāba mājiniekus no zaudējuma. 89. minūtē vārtsargs atsita bumbu sev priekšā, Cauņa griežoties izdarīja sitienu no aptuveni pieciem metriem, tomēr viens no priekšā esošajiem diviem aizsargiem bloķēja sitienu.

Kompensācijas laika izskaņā Cauņa saņēma bumbu soda laukumā, izdarīja sitienu ar kreiso kāju, taču "Baykal" atkal glāba 21 gadu vecais vārtsargs Mihails Borodko. Spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 1:1, un uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams pagarinājums. Arī tajā Latvijas pussargs bija pamanāms - 107. minūtē soda laukumā apspēlēja aizsargu, tomēr no aptuveni 14 metriem sita pāri vārtiem.

Brīdi pēc tam CSKA izdevās izraut uzvaru - 109. minūtē Kirils Pančenko ar spēcīgu sitienu no aptuveni 20 metriem trāpīja bumbu zem vārtu pārliktņa. Atlikušajās minūtēs rezultāts nemainījās, un CSKA svinēja uzvaru ar 2:1, iekļūstot astotdaļfinālā, kur nāksies mērot spēkus ar "Ural" un Krasnojarskas "Yenisey" dueļa uzvarētāju.

27 gadus vecais Cauņa pirmo reizi sezonā devās laukumā pamata sastāvā un nospēlēja visu maču. Iepriekš Aleksandrs bija pieteikts desmit premjerlīgas mačos, no kuriem trijos devās laukumā uz maiņu.

Šie bija pirmie Aleksandra vārti CSKA sastāvā pēc gandrīz trīs gadu pārtraukuma - 2012. gada novembrī Cauņa pārspēja "Amkar" vārtsargu, palīdzot komandai izcīnīt uzvaru ar 3:0.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-09-23 16:05, pirms 9 gadiem
Babahnul
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2015-09-23 16:36, pirms 9 gadiem
Nu ko, te 120 min novālēja, tagad izlasē tikai pamatā un bez maiņām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-23 19:48, pirms 9 gadiem
Justifiable rakstīja: Babahnul
Baikanahnul
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja