Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Šteinbors izcils - gandrīz 300 minūtes bez ielaistiem vārtiem

Šteinbors izcils - gandrīz 300 minūtes bez ielaistiem vārtiem
Pāvels Šteinbors
Foto: gornikzabrze.pl

Ziņojam par Latvijas futbola leģionāru gaitām vakar un šodien. Īpaši jāizceļ Pāvela Šteinbora sniegums Polijas Ekstraklasē - mūsu vārtsargs nav ielaidis vārtus jau trīs spēlēs pēc kārtas, un viņa komanda Zabžes "Gornik", šodien tiekot pie kārtējās uzvaras, atrodas 1.vietā.

Polijas Ekstraklasē šodien trešo reizi (sešās kārtās) pamatsastāvā šajā sezonā izgājis Deniss Rakels, tomēr viņa "Cracovia" atkal zaudēja - mājās 1:3 pret "Podbeskidzie". Rakels laukumu pameta 55.minūtē pie 0:1. "Cracovia" sešās spēlēs 1-1-4 un vieta tabulas beigu daļā.

Toties izcili Polijā klājas Pāvelam Šteinboram, kura Zabžes "Gornik" mājās ar 2:0 apspēlēja Lenčnas "Gornik". Šteinboram sešās kārtās jau ceturtā sausā spēle, turklāt šobrīd viņam jau trīs sausas spēles pēc kārtas! Šteinbors Ekstraklasē nav pārspēts pēdējās 295 minūtes. Pēdējo reizi viņš kapitulēja pret Eiropas futbolā daudz aprunāto Polijas čempioni Varšavas "Legia" 2.augustā. Protams, ņemot vērā Šteinbora statistiku, arī "Gornik" klājas lieliski - bilance 4-2-0 un ar 14 punktiem 1.vieta 16 komandu konkurencē. Pirms izlašu pauzes Šteinboram vēl viena spēle - 30.augustā Vroclavā pret "Slask". Runājot sīkāk par šīs dienas spēli, Šteinboram darba netrūka - vairākas reizes viņš teicami darbojies pēc pretinieku centrējumiem (arī no stūra sitieniem), bet 89.minūtē atvairījis ļoti spēcīgu sitienu no 17 metriem.

Anglijas Čempionātā atkal komandas pieteikumā nav ticis Vitālijs Maksimenko, kura "Brighton" ar 2:1 uzvarēja "Bolton", tiekot pie otrās uzvaras četrās spēlēs. Pēc trim uzvarām turnīra startā divi zaudējumi pēc kārtas Aleksandra Cauņas pārstāvētajai Krievijas čempionei Maskavas CSKA - Kazaņā 1:2 pret "Rubin". Cauņa otro maču pēc kārtas bija CSKA pieteikumā, taču laukumā netika. Kā pastāstījis Latvijas izlases treneris Marians Pahars, tad Cauņa, kaut arī trenējas, nedara to uz pilnu jaudu un nav optimālā formā. Latvijas izlasē gan Cauņa ļoti vēlas spēlēt un uz pārbaudes spēli pret Armēniju un kvalifikācijas cikla maču Kazahstānā tiks izsaukts. Pilns Latvijas izlases sastāvs tiks paziņots pirmdien.

Andreja Kovaļova "Dacia" izbraukumā ar 2:0 uzvarēja "Zaria". Iepriecinoši, ka mūsu futbolists pirmo reizi sezonā tika sākumsastāvā un nospēlēja līdz 81.minūtei, kad rezultāts jau bija 2:0. Līdzšinējās četrās spēlēs Kovaļovs nāca uz maiņu. "Dacia" ar 4-1-0 ir turnīra līdere.

Portugāles pēc spēka 2.līgā Igora Labuta "Atletico CP" viesos nospēlēja 1:1 ar "Tondela". Trīs spēlēs Labutam un komandai divi neizšķirti un zaudējums.

Vārti otrajā spēlē pēc kārtas Igaunijas čempionātā Andrejam Siņicinam. Pagājušajā kārtā viņš palīdzēja savai komandai Narvas "Trans" spēles izskaņā izraut 2:2 pret "Lokomotiv", bet šodien Siņicins kaldināja 4:1 uzvaru pret Tallinas "Kalev", 85.minūtē uzstādot galarezultātu. "Trans" gan joprojām ieņem tikai 8.vietu starp 10 komandām.

Vēl šodien maču aizvadīja Vadims Žuļevs un viņa "Lombard Papa". Mūsu pussargs tika iekļauts pamatsastāvā pret "Gyori ETO" un laukumā pavadīja gandrīz visu spēli (tika nomainīts kompensācijas laikā), kas noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu (0:0). Ar astoņiem punktiem piecās spēlēs "Lombard Papa" ieņem 6.vietu 16 komandu konkurencē.

Vakar Polijas 1.līgā sāpīga neveiksme Sergejam Kožanam un viņa Tihu GKS, kas kompensācijas laika pēdējā 5.minūtē ielaida vārtus pret Lodzas "Widzew" (šo komandu jau pametis Eduards Višņakovs) un nospēlēja neizšķirti 1:1. 3500 skatītāju klātbūtnē Kožans iznāca sākumsastāvā un nospēlēja līdz 65.minūtei, pametot laukumu pie 1:0. Kožana komanda (tāpat kā, starp citu, daudzkārtējā Polijas čempione "Widzew") joprojām bez uzvarām - trīs neizšķirti un viens zaudējums.

Vakar Lietuvas čempionātā slikti nospēlējusi Antona Jemeļina "Atlantas" - izbraukumā 0:3 pret vicelīderi "Trakai". Mūsu aizsargam pilna spēle, komanda atrodas 5.vietā.


, 2014-08-23 21:10, pirms 10 gadiem
Šeit arī ir atbilde, kam jāsargā izlases vārti ! Nekads Kolinko...
, 2014-08-23 21:29, pirms 10 gadiem
Saja sezonaa patiikami ir paarsteidzis tikai Steinbors
ceru buus veel kaads..
, 2014-08-23 22:34, pirms 10 gadiem
T.G.H. rakstīja: Šeit arī ir atbilde, kam jāsargā izlases vārti ! Nekads Kolinko...
Jā, bet Paharam Koļinko ir čomiņš. Baidos, ka tas būs spēcīgāks arguments.
, 2014-08-23 22:39, pirms 10 gadiem
T.G.H. rakstīja: Šeit arī ir atbilde, kam jāsargā izlases vārti ! Nekads Kolinko...
Kolinko ir iespeeleets izlasee un punkts
Peedeejo reizi izlasee vaartos Vanins vai Kolinko nav bijis 2013. gada paarbaudes speelee pret Turciju (Dorosevs).

Bet peec logikas, Steinboram vajadzeetu buut tagad.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-08-24 00:24, pirms 10 gadiem
Koļinko ir 39 gadi. Viņu var turēt kā otro vārtsargu, kurš glābs, ja gadās spēles laikā kāda trauma, bet nu labāk tomēr ir domāt par nākotni un dot iespēju kādiem jaunākiem vārtsargiem. Ja Šteinbors pašlaik lieliski stāv, kāpēc nedot šādu iespēju? Vaņins ilgi sēdēja aiz Koļinko, bet kad tika pie iespējas, tad sevi parādīja lieliski.
, 2014-08-24 07:31, pirms 10 gadiem
Atletico CP iesita savos vārtos
Tondela 1-1 Atlético (Segunda Liga 2014-2015) -...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-08-24 11:16, pirms 10 gadiem
Sermulītis rakstīja: Jādod stāvēt vārtos Šteinboram , Labuts arī būtu pelnījis izsaukumu uz izlasi.
aha , lai Dzelmi līdzi paķer.
, 2014-08-24 11:22, pirms 10 gadiem
Šteinboram tagad tieši ideālais vecums priekš vārtusarga ir sācies. Tāpat kā Vaņins 28 gadu vecumā kļuva par pirmo vārtuvīru.
Izlasē noteikti vajadzēja dot iespēju Pāvelam, it sevišķi tagad tik lieliskā formā.

Koļinko visu cieņu, bet nu 39 gadi....
, 2014-08-24 17:06, pirms 10 gadiem
Koļinko ir labāks par Vaņinu vairākos spēles elementos. Spēle izgājienos un spēles ievadīšana Aleksandram vēl joprōjām ir EURO 2004 līmenī. Varbūt ir nedaudz zudis ātrums, bet pat šajā vecumā noteikti ir top3 LV vārtsargs.
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov
1

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.