Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Doroševs iegūst Azerbaidžānas kausu, Višņakovi izkrīt no Ekstraklases

Rolands Eliņš

Doroševs iegūst Azerbaidžānas kausu, Višņakovi izkrīt no Ekstraklases
Aleksejs Višņakovs
Foto: widzew.pl

Vakar notikušajā Azerbaidžānas kausa finālspēlē Latvijas spēlētāja Pāvela Doroševa "Neftci" pēcspēles sitienos pieveica "Qabala" vienību un kļuva par šī kausa īpašnieci.

33 gadus vecais Latvijas vārtsargs Pāvels Doroševs šajā izšķirošajā mačā palika rezervē, taču pirms tam bija piedalījies četrās kausa spēlē, sekmējot "Neftci" nokļūšanu līdz finālam. Finālmačā pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 1:1, taču Doroševa komanda izrādījās prasmīgaka pendelēs un uzvarēja 3:2.

Šī uzvara ļauj "Neftci" iegūt Azerbaidžānas kausu sesto reizi savā vēsturē un nodrošināt dalību UEFA Eiropas līgas otrajā kvalifikācijas kārtā. Doroševs šajā klubā spēlē kopš 2013. gada vasaras, taču agrāk bija spēlējis arī otrā kausa finālistē - no 2009. gada līdz 2013. gadam viņš bija "Qabala" komandas rindās.

Tikmēr daudz nepatīkamāks vakars izvērties Eduardam un Aleksejam Višņakoviem, kuru pārstāvētais Lodzas "Widzew" vakar ar 0:3 piekāpies Bjalskobjalas "Podbeskidzie", tādējādi zaudējot pēdējās teorētiskās iespējas saglabāt vietu Polijas Ekstraklasē. Eduards Višņakovs maču sāka pamatsastāvā, savukārt Aleksejs devās uz maiņu 72. minūtē, kad rezultāts jau bija 0:2.

"Widzew" komandai vēl palikušas divas spēles (27. un 31. maijā), taču tajās vairs nav iespējams apsteigt Denisa Rakela pārstāvēto "Cracovia", kurai par septiņiem punktiem vairāk. Tiesa, tā kā no Ekstraklases izkrītis divas komandas, arī Rakels vēl nevar būt drošs par vietas saglabāšanu - nepieciešama viena uzvara trijās pēdējās spēlēs. Jāpiezīmē, ka tuvu ceļazīmei uz Ekstralīgu ir pirmās līgas komandas "Gornik" ar Nikolaju Kozačuku ierindā un Daniila Turkova "GKS Belchatow", kurai gan nedaudz grūtāka situācija.

Zaudējumu ar 0:3 cieta arī Roberta Savaļnieka "Jagiellonia", tiesa, latviešu futbolists laukumā neizgāja. "Jagiellonia" piekāpās Vroclavas "Slask", taču saglabāja otro vietu izkrišanas grupas astoņu komandu konkurencē, proti, desmito vietu Ekstraklasē.

Savukārt cits Latvijas pārstāvis Ekstraklasē, Zabžes "Gornik" vārtsargs Pāvels Šteinbors izpelnījies savu pirmo izsaukumu uz Latvijas izlasi gaidāmajai Baltijas kausa izcīņai. "Gornik" mājaslapā Šteinbors paudis cerību, ka viņam tiks dota iespēja debitēt izlasē.

"Mani sazvanīja izlases treneru vārtsargs (Andrejs Piedels- aut.p), kurš paziņoja par iekļaušanu sastāvā un arī pateica, ko no manis sagaida. Pirmais numurs izlasē? Tas noteikti ir Andris Vaņins, kurs spēlē Šveicē. Viņš ir ļoti labs vārtsargs, taču ceru, ka treneri dos man iespēju debitēt. Baltijas kauss mums ir ļoti svarīga un prestiža balva," sacījis Šteinbors.

"Uz Latviju izbraukšu pēc mača Krakovā (sestdien pret "Wisla" - aut.p.). Runāju ar treneri par šo lietu, un viņš teica, ka izlase tomēr ir izlase. Arī klubam ir prestiži, ka tā spēlētājs saņem izsaukumu, un man bija liels prieks dzirdēt šādus vārdus. Braukšu uz šo turnīru, taču Baltijas kausa laikā mana sirds būs kopā ar "Gornik"."

Zabžes komanda bez Šteinbora būs spiesta aizvadīt divas pēdējās spēles Ekstraklasē, proti, 28. maijā un 1. jūnijā. Šobrīd "Gornik" turnīra tabulā ieņem septīto vietu, taču no ceturtās atpaliek tikai par trim punktiem.

Izmantotie resursi:
azerisport.com
Ekstraklasa, piłka nożna, relacje live, wyniki...
Zabrze.com.pl - portal miejski - podbijamy miasto!

  -3 [+] [-]

, 2014-05-23 11:32, pirms 10 gadiem
Aleksejam laiks braukt mājās pie Moroza un Pavlova.
Gaidam Rīgā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-05-23 11:59, pirms 10 gadiem
Apsveicu Doroševu ar izcīnīto trofeju! Eduards, manuprāt, visai viegli atradīs citu klubu Polijas Ekstraklasē, pateicoties sezonas sākumā rādītajam sniegumam. Ja par Alekseju, tad viņš jau arī Polijā savu vērtību ir pierādījis, spēlēdams gan Cracovia, gan Widzew rindās. Varbūt izdosies palikt turpat, bet, ja ne, tad kā izlases dalībniekam ar kluba atrašanu arī lielām problēmām būt nevajadzētu.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-23 16:19, pirms 10 gadiem
Eduardu puse ekstraklases klubu gribēs dabūt, gan jau Alekseju arī līdzi savāks