Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Cauņam 25 minūtes, Jagodinskim negaidīts neizšķirts, Koliņko sausa spēle

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Cauņam 25 minūtes, Jagodinskim negaidīts neizšķirts, Koliņko sausa spēle
Aleksandrs Cauņa (pa labi) šīs dienas spēlē
Foto: CSKA "Twitter" konts

Ziņojam par Latvijas futbola leģionāru gaitām sestdien.

Aleksandrs Cauņa pēc vairāk nekā gada pārtraukuma beidzot atkal izgāja laukumā Krievijas Premjerlīgas spēlē (pēdējā mēneša laikā viņš pa reizei izgāja uz maiņu Čempionu līgā, Krievijas kausa izcīņā un Latvijas izlases rindās). Izbraukuma mačā pret "Krasnodar" Cauņa iznāca uz maiņu 65.minūtē pie nelabvēlīgā 1:2, un ar šādu pašu rezultātu spēle arī noslēdzās. "Krasnodar" pēc šīs uzvaras pacēlusies uz 2.vietu, kamēr CSKA nokritusi uz 3.pozīciju, turklāt atpalicība no līderes "Zenit" pēc 14 no 30 kārtām nu jau sasniegusi 10 punktus.

Krievijas Nacionālajā līgā 0:0 nospēlēja divas "mūsējo" komandas - Kaļiņingradas "Baltika" un Astrahaņas "Volgar". Mājinieku rindās pilna spēle gan Aleksandram Koliņko (sausa spēle), gan Artūram Zjuzinam, bet viesu sastāvā Ivans Lukjanovs iznāca uz maiņu 61.minūtē. Aizvadītajā 21 kārtā Koliņko tā bija tikai sestā spēle, kamēr Zjuzinam 17.spēle (visas pamatsastāvā), un Artūrs būtībā izlaidis tikai tos mačus, kas pārklājušies ar izsaukumiem uz Latvijas izlasi. Lukjanovam arī 17 spēles, pamatsastāvā 11. Citā spēlē Oļega Laizāna "Enisey" izbraukumā nocīnījās 0:0 ar "Sibir". Laizānam pilna spēle. Pēc 21 (no 34) kārtas "Volgar" ieņem 8., "Enisey" 10., bet "Baltika" 15.vietu, atrodoties tieši virs izkrišanas zonas.

Ukrainas Premjerlīgā šodien atkal pilna spēle 22 gadus vecajam centra aizsargam Vitālijam Jagodinskim - viņa "Hoverla" ļoti negaidīti izbraukumā prata atņemt punktus turnīra vicelīderei "Dnipro". Spēle noslēdzās 1:1, abi vārti gūti 2.puslaika vidū, vispirms vadībā tiekot "Dnipro". Jāpiemin, ka pie 0:0, "Dnipro" spēlētājam sitot pa vārtiem, bumba skāra mūsu aizsargu un pēc tam arī vārtu stabu. Jagodinskim Ukrainas Premjerlīgā tagad jau sakrātas 10 spēles, bet komanda ar bilanci 1-6-5 ieņem 11.vietu 14 komandu konkurencē.

Šveices čempionātā "Sion" bez savainotā Andra Vaņina mājās ar 1:3 zaudēja "Zurich", kas tādējādi vismaz līdz rītdienai, kad spēlēs čempione "Basel", izvirzījusies turnīra vadībā. Sionai 8.vieta 10 komandu konkurencē un visai tuvu arī izkrišanas zona.

Ungārijas čempionātā Vadima Žuļeva "Lombard Papa", 1.puslaikā pie 0:0 paliekot mazākumā, 90.minūtē ar realizētu pendeli izrāva 1:1 pret "Honved". Žuļevam pilna spēle, bet komandai 12.vieta 16 komandu konkurencē.

Baltkrievijā joprojām nespēlē Germans Māliņš, un šodien BATE deva iespēju vārtus sargāt otrajam vārtsargam Soroko. BATE ar 4:0 sagrāva "Gomel", bet, kā esam ziņojuši, kārtējais Baltkrievijas čempionu tituls nodrošināts jau iepriekš.

Kipras čempionātā šodien rezervē palika Valērijs Šabala, kura "Anorthosis" viesos ar 4:0 sagrāva tabulas lejasdaļas komandu "Doxa". Lai gan šodien "Anorthosis" nebija pieejams galvenais uzbrucējs ukrainis Jakovenko un vietējos medijos paredzēja Šabalas spēlēšanu, "Anorthosis" treneris izvēlējās spēlēt bez tīrajiem uzbrucējiem, un mūsu uzbrucējs pie teikšanas netika. "Anorthosis" pacēlusies uz 4.vietu 12 komandu konkurencē.

Polijas 1.līgā murgu šodien piedzīvoja Sergeja Kožana Tihu GKS, kas savā laukumā ar 2:7 zaudēja "Sandecja". Kožans palika rezervē. Tikmēr Maksims Rafaļskis turpina spēlēt regulāri, un šodien viņa Suvalku "Wigry" viesos vairāk nekā divu tūkstošu skatītāju klātbūtnē nospēlēja 2:2 ar Olštinas "Stomil". Rafaļska "Wigry" ieņem 11., bet Kožana GKS 17.vietu 18 komandu konkurencē.

Portugāles kausa izcīņā Igora Labuta "Atletico CP" šodien ar 0:2 piekāpās augstākās līgas klubam "Maritimo". Ja čempionātā (2.līgā) pamatā vārtus sargā Labuts, tad šodien kausa izcīņā iespēja tika dota vietējam portugāļu vārtsargam.

Sergeja Vorobjova "Albinoleffe" izbraukumā ar 1:4 zaudēja "Novara" un turpina atrasties pirmspēdējā vietā 20 komandu konkurencē. Vorobjovs nāca uz maiņu 56.minūtē, kad rezultāts bija 1:3.

Lietuvas čempionātā šodien tika izspēlētas pāris pirmspēdējās kārtas spēles. Antona Jemeļina "Atlantas" izbraukumā ar 3:0 pārspēja "Ekranas", cīņā par 3.vietu iegūstot divu punktu pārsvaru pār "Traku", kurai šodien neizšķirts. Lai noturētos trijniekā un iegūtu Eiropas līgas ceļazīmi, "Atlantas" vajadzēs vismaz neizšķirtu mājās pret vicečempioni "Kruoja" (konkurentei "Traku", kurai vārtu starpība daudz sliktāka, mačs ar pastarīti). Jemeļins šodien palika rezervē.

  +5 [+] [-]

, 2014-11-23 01:21, pirms 9 gadiem
Anorthosis izkastrēt! Šabala zaudē iespējas spēlēt, un kur - ?! Kāda velna pēc Brugge izīrēja viņu tādam klubam, kur viņš nav vajadzīgs?!

  +3 [+] [-]

, 2014-11-23 01:40, pirms 9 gadiem
Nav šaubu, ka pa ziemu jauns klubs jāmeklē Māliņam un arī Šabalam vismaz šobrīd izskatās īre nāk nevis par labu, bet tieši otrādi. Tad jau labāk vēlreiz būtu uz Skonto izīrēt, kur viņš tiek pie spēļu prakses un sit golus.

Liels prieks par Jagodinski, kuram šobrīd spēļu prakse augstā līmenī un arī par Cauņas atgriešanos RPL ar lielāku spēles laiku nekā iepriekšējās spēlēs citos turnīros. Sionai bez Vaņina iet smagi, jācenšas pēc iespējas ātrāk tikt uz kājām.

Izlases kontkestā, manuprāt, Paharam vajadzētu vairāk pasekot līdzi Lukjanovam un Žuļevam. Šos divus vīrus nudien varu iedomāties labi darbojamies izlases rindās.

     [+] [-]

, 2014-11-23 08:28, pirms 9 gadiem
Šabala nespēlējis jo nokavējis komandas lanču. Tā internetā raksta

  +1 [+] [-]

, 2014-11-23 11:57, pirms 9 gadiem
Vai tad Šabalas līgumā nevarēja ierakstīt punktu par minimālo spēļu skaitu? Tas jau ir smieklīgi - komanda spēlēs bez uzbrucējiem, bet Šabalam iespēju nedos...