Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Kovaļonoks debijā iesit Polijas kausā, debijas spēlē sāpīgs zaudējums arī Gutkovskim

Agris Suveizda

Kovaļonoks debijā iesit Polijas kausā, debijas spēlē sāpīgs zaudējums arī Gutkovskim
Vladislavs Gutkovskis. Foto: Sanita Ieva Sparāne, LFF

Polijas futbola turnīros pamatsastāvā šovakar izgāja uzbrucēji Vladislavs Gutkovskis un Ņikita Kovaļonoks un vārtsargs Vjačeslavs Kudrjavcevs, bet Kiprā sezonu ar iešanu uz maiņu uzsāka Deniss Rakels.

Divas sezonas pavadījis Polijas 1. līgā, Ekstraklasē beidzot atgriezās 25 gadus vecais Vladislavs Gutkovskis, kurš par pāreju uz Čenstohovas "Rakow" vienojās jau ziemā jeb pusgadu līdz līguma beigām ar "Termalica", un šovakar viņš devās pamatsastāvā pret Polijas bagātāko un stiprāko klubu Varšavas "Legia". "Rakow" pirmais puslaiks nepadevās – 18. minūtē ielaisti vārti pēc centrējuma un palikšana mazākumā puslaika izskaņā -, toties otrā puslaika sākumā arī desmit spēlētāju sastāvā izdevās panākt izlīdzinājumu, kad ar VAR palīdzību tika ieskaitīti Patrika Kuna vārti (1:1). 77. minūtē Gutkovskis tika nomainīts, bet 84. minūtē "Legia" vairākumā tomēr izrāva uzvaru – no vārtsarga laukuma savus otros vārtus spēlē guva čehu uzbrucējs Tomāšs Pekharts (2:1), kurš agrāk spēlējis Bundeslīgas klubā "Nurnberg".

Sāpīgu zaudējumu Polijas kausa 1/32 finālā piedzīvoja divu latviešu pārstāvētā Olštinas "Stomil", kas 1. līgas komandu duelī piekāpās "Jastrzebie". Mājinieku sākumsastāvā izgāja gan 22 gadus vecais vārtsargs Vjačeslavs Kudrjavcevs, kurš tikai iepriekšējās sezonas pēdējā spēlē debitēja vienībā, gan 25 gadus vecais uzbrucējs Ņikita Kovaļonoks, kuru iepriekšējai sezonai neizdevās pieteikt un kurš debiju piedzīvoja šovakar. Un jau savā debijā Kovaļonoks 15. minūtē panāca izlīdzinājumu 1:1 un 70. minūtē, veicot trīskāršu maiņu, tika nomainīts pie vadības 2:1. Tomēr "Jastrzebie" ne tikai izglābās, bet kompensācijas laikā arī izrāva uzvaru – 3:2. Kudrjavcevs iepriekš spēlēja "Ventspilī", bet Kovaļonoks – 1.līgas apakšgala komandā Rīgas "Dinamo". 1. līgas sezona sāksies pēc nedēļas.

Kipras čempionāta jauno sezonu ar neizšķirtu un vienu aizvadītu minūti sācis Deniss Rakels. Viņa pārstāvētā "Pafos", pateicoties "Riga" savulaik pieteiktā, taču tā arī nedebitējušā Kevina Berigo pendelei, jau 14. minūtē izvirzījās vadībā, taču otrā puslaika vidū vadību pārņēma "Omonia", kas gan uzvaru izlaida 79. minūtē (2:2). "Pafos" sākumsastāvā devās bijušie "Riga" futbolisti Brajans Angulo un Jorgoss Valerjanoss, bet rezervē bija tikai trīs laukuma spēlētāji.

Japānas 2. līgā trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Saitamas "Omiya Ardija, kas bez Vitālija Maksimenko izšķirošos vārtus ielaida otrā puslaika kompensācijas laika astotajā minūtē un piekāpās "Ehime" (1:2). Neuzvarējusi piecos mačos pēc kārtas, "Omiya Ardija" 20 punktiem 13 spēlēs ir noslīdējusi uz septīto pozīciju. Ukrainas Premjerlīgas sezonu ar neveiksmi sākusi Viktora Skripņika vadītā Luhanskas "Zorya", kas otrajā puslaikā nenoturēja vadību, ielaida trīs vārtus un kapitulēja "Desna" (1:3). Andrejs Cigaņiks palika rezervē.

Sava jaunā kluba pirmās komandas pieteikumā debitējis Igors Tarasovs, kurš no rezervistu soliņa vēroja Somijas čempiones "KuPS" uzvaru pār "Mariehamn" (2:1). Pirms nedēļas Tarasovs aizvadīja pirmo puslaiku dublieru rindās Somijas trešajā līgā, bet Čempionu līgā pret "Molde" (0:5) pieteikumā vēl netika. Īrijas augstākajā līgā rezervē palika Latvijas U21 izlases malējais aizsargs Deivids Titovs, kurš bija sācis četrās spēlēs pēc kārtas, bet šoreiz palika ārpus "St.Patrick's" pamatsastāva pret vicelīderi "Bohemians" (0:2). "St.Patrick's" ar 11 punktiem deviņās spēlēs ieņem piekto vietu desmit komandu konkurencē.

     [+] [-]

, 2020-08-22 23:56, pirms 4 gadiem
Debitēja pieteikumā. WOW!