Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vaņins: "Domāju, ka oktobrī jau būšu gatavs spēlēt"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Vaņins: "Domāju, ka oktobrī jau būšu gatavs spēlēt"
Andris Vaņins
Foto: 20min.ch

Latvijas futbola izlases pamatvārtsargs Andris Vaņins sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka ceļgala problēmas moka jau mēnesi, taču pēc pirmdien gaidāmās operācijas ir cerības atgriezties laukumā jau oktobrī. Tādējādi Vaņinam nāktos izlaist vienīgi Eiropas čempionāta atlases cikla pirmo maču pret Kazahstānu.

"Treniņa beigās otrdien taisījām strečingu [stiepšanās vingrinājumus – aut.]. Laikam neveiksmīgi pastiepos, un celis bloķējās. Divas dienas staigāju ar kruķiem, pirmajā dienā nevarēju kāju iztaisnot – [ceļgala locītava] palika 90 grādu leņķī. Katru dienu kļuva arvien labāk – šodien komandas fizioterapeits pilnībā atbloķēja, varu staigāt brīvi, sāpju nav. Tagad celī ir sakrājies šķidrums, taču tas ir normāli," sarunā ar Sportacentrs.com stāsta Latvijas izlases un Šveices superlīgas kluba "Sion" vārtsargs Andris Vaņins. Viņam pirmdien Ženēvā tiks veikta labās kājas ceļgala operācija, kas gan nekas vairāk par ceļgala tīrīšanu, pēc vārtsarga vārdiem, nebūšot. "Esmu runājis ar daudziem ārstiem un fizioterapeitiem. Viņi teica, ka tur nav nekā nopietna. Divreiz taisīju magnētisko rezonansi – viss ar saitēm, skrimšļiem un menisku bija kārtībā," tā Vaņins.

Vārtsargs atzina, ka ceļgala problēmas likušas par sevi manīt ne pirmo reizi: "Visu mēnesi celis nebija simtprocentīgi vesels, taču tas man netraucēja spēlēt. Trīs reizes jau noticis kas līdzīgs, taču tik nopietni kā pēdējoreiz celis nebija sabloķējies. Ceturto reizi gaidīt nav jēgas, tāpēc tagad operācija ir obligāta." Lai gan "Sion" prezidents Kristians Konstantēns presē izteicies, ka Andrim varētu nākties pauzēt līdz Ziemassvētkiem, pats vārtsargs ir krietni pozitīvāk noskaņots par atlabšanas perioda ilgumu: "Domāju, ka pēc mēneša – pusotra būšu atpakaļ [laukumā]. Izlaidīšu tikai cikla pirmo spēli pret Kazahstānu un oktobrī jau būšu gatavs!" Ja tā patiešām notiks, Vaņins būtu spēļu gatavībā līdz 10. oktobrim, kad Latvijai gaidāma cīņa Rīgā pret Islandi, bet vēl pēc trim dienām – pret Turciju.

Lai arī valstsvienībai nav daudz citu futbolistu, kuri ārzemēs regulāri tiek pie spēles laika cienījamās līgās, Ilūkstē dzimušais Vaņins cerības labi aizvadīt gaidāmo atlases ciklu nenoraksta: "Arī pirms Baltijas kausa cilvēki neticēja, ka varam uzvarēt, taču vinnējām – ar tiem pašiem spēlētājiem, kas būs tagad. Nebūs tikai manis un Gaurača. Jācīnās! Tad var kaut ko gūt. Cīnījāmies divas spēles līdz pēdējām sekundēm kā viena komanda un izcīnījām kausu. Domāju, pret kazahiem varam ņemt punktus. Galvenais, labi iesākt ciklu, tad aizies vieglāk."

Latvijas izlasei 3. septembrī Rīgā pret Armēniju gaidāma pēdējā pārbaude spēle pirms 2016. gada Eiropas čempionāta atlases cikla. Tajā mūsējiem pirmais mačs būs 9. septembrī izbraukumā pret Kazahstānu.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-22 20:04, pirms 10 gadiem
Nu lūk, Andris pats nodzēš žurnālistu radīto ugunsgrēku par nespēlēšanu lidz Ziemassvētkiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-08-22 22:06, pirms 10 gadiem
andrim ir galvanais tagad kartigi sadziedet traumu un tad atgriezties nevis pa atru sakt spelet un iedzivvoties vel lielaka trauma

  +1 [+] [-]

, 2014-08-22 23:55, pirms 10 gadiem
Pēc nesenā šoka šī jau ir ļoti laba ziņa! Galvenais - nesastrēbt karstu, izdarīt visu ko vajag, un tad viss būs OK!