Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

"Cambuur" ar Cigaņiku ielaiž divus vārtus un noslēdz cīņu par Nīderlandes augstāko līgu

Ints Megnis
Ints Megnis

"Cambuur" ar Cigaņiku ielaiž divus vārtus un noslēdz cīņu par Nīderlandes augstāko līgu
Andrejs Cigaņiks. Foto: SC Cambuur

Latvijas futbola izlases spēlētāja Andreja Cigaņika pārstāvētā "Cambuur" komanda trešdien zaudēja otrās kārtas atbildes spēlē pārspēlēs par iekļūšanu Nīderlandes čempionāta augstākajā līgā, noslēdzot sezonu. "Cambuur" ar 0:2 viesos piekāpās šosezon augstākajā līgā spēlējušajai "Graafschap", divu spēļu summā ciešot neveiksmi ar 1:3.

"Cambuur" abus vārtus ielaida pirmajā puslaikā, divreiz izceļoties Kirasao futbolistam Čelisonam Bešopam, bet pēc puslaika pārtraukuma Cigaņiks tika nomainīts. Neesot Latvijas futbolistam laukumā, "Cambuur" nespēja izglābties.

Līdz ar to šī Cigaņikam bija pēdējā spēle "Cambuur" rindās, jo jau marta beigās tika paziņots, ka līgums ar viņu netiks pagarināts. Simboliski, ka nākamajā sezonā par "Cambuur" galvenā trenera amatā atgriezīsies Henks de Jongs, kurš pašlaik vada tieši "Graafschap". Līdz ar to nākamais "Cambuur" treneris šodien nodrošināja, ka viņam nākamsezon būs jāstrādā valsts otrajā līgā.

Cīņa par divām ceļazīmēm uz Nīderlandes čempionāta augstāko līgu notiek trijās kārtās. "Cambuur" kā pēdējā kvalificējās pirmajai kārtai, kurā divu spēļu summā ar 4:3 uzveica "Almere City". Otrajā kārtā tai pretim stājās "Graafschap", kas šosezon Nīderlandes augstākajā līgā ieņēma priekšpēdējo, 17. vietu.

Šveices čempionātā trešdien notika priekšpēdējās kārtas spēles. Visas 90 minūtes laukumā pavadīja Mārcis Ošs, bet viņa pārstāvētā "Xamax" komanda mājās spēlēja 1:1 ar "Lugano", kamēr rezervē palika Roberts Uldriķis, bet "Sion" viesos ar 3:0 sagrāva Cīrihes "Grasshoppers", visus vārtus iesitot brazīlietim Itaičingam.

Šveices turnīrā pirms pēdējās kārtas ir dramatiska situācija, trešo no astotās vietas šķirot vien trim punktiem. Starp šīm komandām ir arī "Sion", kas ar 43 punktiem atrodas septītajā pozīcijā. Tikmēr "Xamax" ar 37 punktiem atrodas priekšpēdējā, devītajā, pozīcijā, tāpēc to sagaidīs pārspēles ar otrās līgas otro labāko vienību, kas būs "Aarau" vai "Lausanne".

Tikmēr Latvijas futbola izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko trešdien kārtējo reizi nospēlēja visas 90 minūtes Slovēnijas čempionātā, palīdzot Ļubļanas "Olimpija" priekšpēdējās kārtas spēlē ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēt "Mura" komandu. Vienīgos vārtus 59. minūtē guva turks Endri Čekiči. Jau ilgāku laiku zināms, ka "Olimpija" sezonu noslēgs kopvērtējuma otrajā vietā.

Maksimenko visu šo sezonu ir regulārs Ļubļanas komandas sākumsastāva spēlētājs un vien izņēmuma gadījumos laukumā nepavada visas 90 minūtes.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-05-23 09:15, pirms 5 gadiem
Jau ilgāku laiku zināms, ka "Olimpija" sezonu noslēgs kopvērtējuma vietā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja