Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

1/4|| Kā latviešiem gājis ārpus Latvijas 2014/15

1/4|| Kā latviešiem gājis ārpus Latvijas 2014/15
Sezonas labākais Latvijas vārtsargs - leģionārs, apbrīnojams sniegums Šveicē

Sezona iet uz beigām, vēlos apskatīt kā latviešiem citās līgās, mazākās un lielākās, ir tad īsti gājis, vai došanās uz to valsti ir atmaksājusies tiem, kas to ir izdarījuši tieši pirms sezonas, vai sezonas laikā.Takā apskats par visiem leģionāriem ir pārāk garš, ielikšu informāciju 4 rakstos, vārtsargi, aizsargi, pussargi un uzbrucēji.
Ļoti ceru, ka nebūšu aizmirsi kādu svarīgu

Šajā sezonā bijuši vairāki Latvijas vārtsargi - leģionāri, gājis viņiem ir gan labi, gan slikti, bet kopumā par vārtsargu veikumu ārpus Latvijas jābūt apmierinātam, īpaši izcelt vēlos Andri Vaņinu -

Andris Vaņins šo sezonu ir aizvadījis Šveices ''Sion'', kas spēlē augstākajā Šveices līgā ''Superlīgā'', tā ir bijusi 5 sezona un noteikti starp pašām veiksmīgākajām Vaņina karjerā. Jau, vēl 2 spēlēm nepabeigtām, ir spējis nosargāt vārtus necauršautus 12 reizes. Domājams, ka normāla sezona Vaņinam, ir bijušas labākas, bet kā būtu ar faktu, ka Vaņins ir izlaidis 13(!) spēles dēļ traumas? ''Sion'' bez Vaņina gājis ļoti vāji līgā un tajās 13 spēlēs nopelnīja vien 7 punktus, kas ir izkrišanas forma, kamēr kopā sezonā ar lielu Vaņina palīdzību nopelnījusi 42 punktus, atrodoties 7. vietā, 2 punktus no 6. vietas un 4 punktus no 5. vietas, un ‘’Sion’’ noteikti paliek līgā arī nakošsezon (kas līdz Vaņina apbrīnojamajai atgriešanās vārtos bija nedrošs uzskats).
Šveices kausā arī gājis ļoti labi, bez Vaņina ''Sion'' uzvarēja trīs salīdzinoši vājākas komandas, kamēr Vaņins nostājās lielajās 1/4fināla un 1/2fināla spēlēs un ievedis komandu finālā, 1/2finālā pat stāvot sausā minimalā uzvarā pār pērnā kausa ieguvējiem Cīrihes (Zurich) futbola milzi.
Interesanti, ka Vaņins šajā brīdī ir trešais vērtīgākais latvietis, vienu millionu vērts, priekš 35 gadus veca vārtsarga tas ir apbrīnojami.

Aleksandram Koļinko, atzīts par Latvijas pērnā gada labāko spēlētāju. Šo sezonu aizvadījis Kaļiņingradas ‘’Baltika’’ komandā, kas spēlē Krievijas pēc spēka otrajā līgā. Šosezon vārtos stājies tikai 11 reizes no 32 spēlēm, kas noteikti nav statistika labākajam valsts spēlētājam, bet ir normāls daudzums 39 gadus vecam vārtsargam. Vietu dalījis ar gruzīnu jauno vārtsargu Giorgi Šelia (ja esi zinošāks, tad lūdzu pasaki kā tulkot šo vārdu), kas laukumā ticis gandrīz divreiz vairāk.
Savās 11 spēlēs Koļinko četras reizes spēlēja sausā un tikai trīs reizes ielaida vairāk par 2 vārtiem. Kopā komanda ar Koļinko vārtos guva 3 uzvaras un 4 neizšķirtus, kas nozīmē, ka guvuši 13 punktus.
Šī sezona noteikti ir bijusi salīdzinoši laba Koļinko, kad ir stāvējis vārtos, tad arī to darījis labi, bez Koļinko tikai 6 reizes no 21 spēlēm bijušas sausas un nopelnīti vien 20 punkti, kas nozīmē, ka ar latvieti vārtos gājis veiksmīgāk, bet protams, tā ir tikai statistika, varbūt otram vārtsargam nākuši spēcīgāki pretinieki.
Jāpiemin, ka kausā gāja vārtos pirmajā spēlē un arī atstāja vārtus sausus.

Pāvelam Šteinboram šī ir sevišķi normāla sezona Zabžes ‘’Gornik’’, kas spēlē Polijas augstākajā līgā, ''Ekstraklasā'', ir bijusi labāka kā pirmā sezona, vismaz pēc manām domām, spējis tikt komandā daudz biežāk (līdz pēdējām divām spēlēm neizlaida nevienu spēli).
Sākums izskatījās pat ļoti labs, 6 spēlēs tika ielaisti vien 2 vārti un pat spēja vairākkārt iekļūt labākajā nedēļas komandā, bet tad vairs negāja viss tik spoži, tikai 1 sausā spēle no nākošajām 13 (kopā 31 spēlē ielaidis 47 vārti un 7 reizes spēlējis sausā). Šī statistika nav pati augstākā klase, bet Šteinbors ir sargājis godam šosezon, tāpēc arī spējis atrast savu vārdu sākumsastāvā visu regulāro sezonu.
''Gronik'' vēl ir palikusi cīņā par titulu, vai vismaz par Eirokausiem, bet izskatās, ka tikai uz papīra. Šteinbors izgāja pirmajā čempionu grupas (Ekstraklasa pēc 30 spēlēm sadalās 2 grupās, čempionu grupā, kurā ir labākās 8 komandas un izkrišanas grupā, kurā savukārt ir 8 sliktākās) spēlē, latvietim negāja īpaši veiksmīgi un ielaida 4 vārtus pret Krakovas ‘’Wisla’’, atkārtots otrais sliktākais skaits šosezon viņam, un acīmredzot treneris nav bijis apmierināts, tāpēc nosēdināja Šteinboru un nu jau divas spēles nav spēlējis. ''Gornik'' šajā brīdī ir sliktākā aizsardzība čempionu grupā un atrodas 7 vietā. Būs jācer, ka Šteinbors nav galvenais vaininieks un pēc neveiksmīgās spēles vēl tiks laukumā.
Kausā spēlējis vienu spēli, ielaidis arī vienus vārtus un palīdzēja komandai tikt tālāk, kur gan vārtos stājās cits, kam gāja sliktāk, ielaižot 4 vārtus.

Germans Māliņš, bēdīgs stāsts Barisavas BATE, pērn aizvadija neveiksmīgu spēli pašā līgas sākumā un tā arī vairs čempionus nav pārstāvējis augstākajā Baltkrievijas līgā. Savā mazajā karjerā BATE vienībā spēlēja 4 spēles, bet neviena neietilpst šosezon, žēl, janvārī arī klubu pameta.

Pāvels Doroševs aizvadījis savu otro sezonu Azerbaidžānā, galvespilsētas Baku komandā ''Neftci'', kas šajā sezonā atrodas 4 vietā Azerbaidžānas augstākajā līgā. Grūti kaut ko rakstīt par Doroševu, izskatās, ka karjera jau iet uz beigām kā futbolistam, vārtos latvietis stājās tikai vienu reizi, kad galvenais vārtsargs nopelnīja sarkano kartīti 43 minūtē. Savās vienīgajās sezonas 47 minūtēs neielaida vārtus un pat nopelnīja dzelteno kartīti. Pēc šīs spēles Doroševs laukumā vairs nav redzēts un pat tikai 3 reizes ticis pieteikumā.

Kā jau minēju sākumā, vārtsargu sniegums nav bijis slikts kopumā un Vaņins ir bijis neapšaubāmi labākais sezonas vārtsargs - leģionārs.

file:///C:/Users/Public/Documents/Sports%20Interactive/Football%20Manager%202017%20Demo/Reinis%20For%20The%20Win/OSM%20Gangz%20League.html

  +1 [+] [-]

, 2015-05-22 12:04, pirms 9 gadiem
Doroševs skaitījās vārtsargu treneris.

     [+] [-]

, 2015-05-22 12:33, pirms 9 gadiem
anjo rakstīja: Doroševs skaitījās vārtsargu treneris.
Jaa, bija taada informaacija, bet nebiju dross, taapeec arii pierakstiiju, ka karjera kaa futbolistam iet uz beigam, takaa maajiens par treneru

  -1 [+] [-]

, 2015-05-22 19:13, pirms 9 gadiem
Giorgi Šelia = Georgijs Saakašvili

     [+] [-]

, 2015-05-22 21:00, pirms 9 gadiem
Interesanti, ka par Vaņinu Sion fani forumos raksta, ka vecums tomēr liek par sevi manīt - acīmredzot ir šādas tādas kļūdas, kas nemaksā vārtus, tomēr liek šaubīties par stabilitāti. Tajā pašā laikā arī tika uzsvērts, ka Andra atgriešanās ļoti palīdzējusi komandai, ko arī parāda statistika. Sanācis skatīties maz spēļu, taču var noprast, ka Vaņinam šosezon nav tik milzīgi daudz darba - visa komanda aizsargājas itin meistarīgi.