Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

"Xamax" ar Ošu sākumsastāvā pārspēj Šveices čempioni un pietuvojas Vaņina "Zurich"

Rolands Eliņš

"Xamax" ar Ošu sākumsastāvā pārspēj Šveices čempioni un pietuvojas Vaņina "Zurich"
Mārcis Ošs . Foto: Jean-Luc Auboeuf

Mārča Oša pārstāvētā komanda Šveices futbola līgā guva svarīgu uzvaru pār "Young Boys", pavisam tuvu kopvērtējumā pietuvojoties Andra Vaņina pārstāvētajai komandai.

Mārcis Ošs pēc vienas spēles izlaišanas brīdinājumu limita dēļ šodien atgriezās „Xamax” sākumsastāvā un palīdzēja savas komandas aizsardzībai izturēt visus Šveices Superlīgas līdervienības „Young Boys” uzbrukumus. „Xamax” izdevās tikt pie trim svarīgiem punktiem, 73. minūtē gūstot uzvaras vārtus, kas noveda pie panākuma 1:0.

„Xamax” šī bija otrā uzvara pēc kārtas, taču ar 32 punktiem 30 spēlēs komanda joprojām ir priekšpēdējā vietā līgā, kas apdraud vietas nosargāšanu tajā. Andra Vaņina pārstāvētā „Zurich” ir divus punktus priekšā, bet pavisam netālu ir pat ceturtā vieta – Oša komandu no Eirokausu zonas šķir nieka pieci punkti sešas kārtas pirms turnīra beigām. Tikmēr „Young Boys” par šodienas zaudējumu var nepārdzīvot, jo čempiones titulu jau garantējusi.

Polijā šodien sākusies Ekstraklases otrā kārta otrajam astotniekam, kurā Pāvela Šteinbora un Igora Tarasova pārstāvētās komandas cīnās par 9.-16. vietu. Šteinbors, kā ierasts, sargāja „Arka” vārtus un izbraukuma spēlē pret „Gornik” (savu bijušo komandu) tika pārspēts tikai vienreiz – 53. minūtē stūra sitiena laikā „Arka” aizsardzība nepiedodami brīvi ļāva pretinieku spēlētāju ieskriet soda laukuma tālajā galā, un Šteinboram nekādu variantu atvairīt viņa sitienu uzreiz no gaisa nebija. „Arka” zaudēja 0:1 un saglabā vietu izkrišanas zonā.

Zaudējumu šodien cieta arī Tarasovs un „Slask”, kas nozīmē, ka pārsvars pār Šteinbora komandu saglabājās tikai divu punktu apjomā. Tarasovs devās „Slask” sākumsastāvā mačā pret „Korona”, 71. minūtē saņēma brīdinājumu, bet viņa komanda zaudēja ar 0:2. Tarasovs bija tiešā veidā iesaistīts pirmo vārtu zaudējumā, kad nesapratās ar savu partneri uz soda laukuma līnijas - lēni lidojošo bumbu nepaņēma ne Tarasovs, ne viņa partneris, un pretinieks to izmantoja, atklājot rezultātu 14. minūtē.

Bet Nīderlandes pirmajā līgā „Cambuur” ar Andreju Cigaņiku sākumsastāvā ar 2:0 pārspēja „Den Bosch”. Abas komandas šajā mačā nerealizēja 11 metru soda sitienu, bet Cigaņiks nospēlēja pilnu maču, palīdzot komandai pacelties uz astoto vietu kopvērtējumā.