Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Uldriķa boss: "Spēlētāji par nekā nedarīšanu saņem vismaz tikpat, cik divas medmāsas"

Uldriķa boss: "Spēlētāji par nekā nedarīšanu saņem vismaz tikpat, cik divas medmāsas"
Kristiāns Konstantēns. Foto: AP/Scanpix

Latvijas izlases uzbrucēja Roberta Uldriķa pārstāvētais futbola klubs "Sion" šonedēļ satricināja Šveices Superlīgu, atlaižot deviņus spēlētājus par atteikumu krīzes laikā samazināt algu. Kluba īpašnieks Kristians Konstantēns savu lēmumu gan uzskata par pareizu.

"Daži spēlētāji pieredzējušo komandas biedru vadībā centās sarīkot dumpi. Tā kā ne visi mani spēlētāji ir muļķi, daži nedevās vecāko puišu pavadā," sarunā ar RTS sacīja Konstantēns, kurš visiem futbolistiem esot piedāvājis par 20% samazināt atalgojumu, taču vienlaikus nepārsniedzot pagaidu bezdarba pabalsta griestus 12,5 tūkstošu Šveices franku jeb aptuveni 11,5 tūkstošu eiro apmērā.

Skandalozais Konstantēns nesaprot, kādēļ atlaistais devītnieks nepieņēma piedāvājumu: "Ja es jums teiktu, ka viņu minimālā alga, neko nedarot, ir praktiski tikpat liela, cik saņem divas medmāsas, kuras šodien smagi strādājušas, glābjot dzīvības, tad varbūt vajag nedaudz veselā saprāta." Klubs piektdien savā mājaslapā paziņoja, ka ar deviņiem spēlētājiem ir izbeigts līgums, un Konstantēns vēlreiz apstiprināja, ka ar šiem futbolistiem vairs nerēķinās pat sezonas atsākšanās gadījumā. "Nav jēgas paturēt spēlētājus, kuri nav gatavi neko ziedot. Īpaši šajā brīdī, kad visiem citiem nākas to darīt."

Starp deviņiem atlaistajiem spēlētājiem ir arī trīs rezultatīvākie futbolisti Pajtims Kasami, Ermirs Lenjani un Sedū Dumbijā, kuri kopā guvuši 18 no 28 komandas vārtiem. Tāpat atlaisti arī bijušie Londonas "Arsenal" futbolisti Aleksandrs Songs, kurš spēlējis arī "Barcelona", un Johans Džurū, kurš "Sion" pievienojās tikai janvārī. Darbu zaudējuši arī Gzavjē Kuasī, Mikaels Fakineti, Kristians Zoks un Biramā Ndojs. Septiņiem no deviņiem spēlētājiem vasarā gan līgums būtu beidzies tik un tā. Atlaistais devītnieks solīja vērsties tiesā, taču "Sion" par labu var runāt Superlīgas piektdienas paziņojums, atbalstot klubu lēmumu krīzes periodā samazināt atalgojumu.

Izmantotie resursi:
https://sport.ch/fc-sion/527166/con...


, 2020-03-23 05:58, pirms 4 gadiem
Šeit es par 100% piekrītu Konstantēnam. Nav viņiem tās mazākās algas, lai nevarētu nedaudz pievilkt jostas.
, 2020-03-23 07:02, pirms 4 gadiem
Traki,kad vairs nesanāk koksam un kaviāram
, 2020-03-23 08:51, pirms 4 gadiem
Vispār ļoti daudzi sporta veidi tiek pārmaksāti.
, 2020-03-23 08:55, pirms 4 gadiem
Uldriķim vairāk iespēju sevi pierādīt! Ja sezona sāksies...
, 2020-03-23 11:04, pirms 4 gadiem
Viņu tiesības. Es arī tiesātos ar to stulbo šefu!!!
, 2020-03-23 11:12, pirms 4 gadiem
Skan jau smuki un ir dikti pareizi tikai vai iegūtos līdzekļus onkulis grasās nodot medmāsām? Kaut kas saka priekšā, ka savā kabatā vien iestūķēs. Turklāt drīz katru atlaišanu no darba un algas samazinājumu aizbļaus - Kā jums nav kauna, skatieties cik maz saņem medicīnas darbinieki!
, 2020-03-23 11:23, pirms 4 gadiem
Daudzi šobrīd tiek atlaisti jo nav darba. Nezinu kapēc prof sports būtu citādāks. Ja spēles nespēle tad par ko maksāt algu
, 2020-03-23 12:15, pirms 4 gadiem
sandis_stankus_10218240443295631 rakstīja: Skan jau smuki un ir dikti pareizi tikai vai iegūtos līdzekļus onkulis grasās nodot medmāsām? Kaut kas saka priekšā, ka savā kabatā vien iestūķēs. Turklāt drīz katru atlaišanu no darba un algas samazinājumu aizbļaus - Kā jums nav kauna, skatieties cik maz saņem medicīnas darbinieki!
Esi tik laipns, nekomentē lietas kuras nezini, nepārzini, jo padari sevi par par muļķi. Ja nespēj saprast elementāras lietas, kā tiek pelnīta nauda, kādu iespaidu coronavirus ir atstājis uz pasaules ekonomiku un uzņēmējiem... Ieslēdz smadzenes un loģiku.
, 2020-03-23 12:16, pirms 4 gadiem
sandis_stankus_10218240443295631 rakstīja: Skan jau smuki un ir dikti pareizi tikai vai iegūtos līdzekļus onkulis grasās nodot medmāsām? Kaut kas saka priekšā, ka savā kabatā vien iestūķēs. Turklāt drīz katru atlaišanu no darba un algas samazinājumu aizbļaus - Kā jums nav kauna, skatieties cik maz saņem medicīnas darbinieki!
Kādā savā kabatā iebāst? Tak visiem klubiem ir traki zaudējumi. Sponsoriem nav naudas ko iedot, spēļu kur pelnīt ar biļetēm nav, un domā kāds tagad atribūtiku pērk? Ir normāli samazināt nedaudz algu, laikā kad tev bija jāstrādā, bet dēļ kataklizmas sēdi mājās un urbini degunu, bet gribi saņemt pilnu algu.
, 2020-03-23 12:18, pirms 4 gadiem
AlanRich rakstīja: Daudzi šobrīd tiek atlaisti jo nav darba. Nezinu kapēc prof sports būtu citādāks. Ja spēles nespēle tad par ko maksāt algu
Tāpēc, ka lielākā daļa sportistu ir kā izlutināti tīņī, viņi savu mūžu nav pa īstam strādājušī. Galvenais uzdevums visu dzīvi ir palikt labākam kādā sporta veidā, ko vnk dikti mīli. Tāpēc arī daudzi bankrotē pēc karjeras.
, 2020-03-23 13:38, pirms 4 gadiem
Šito Marksisma-Ļeņinisma, sociālistu bībeles bučotāju filozofiju par skatīšanos citu cilvēku maciņā un vēlmi apcirpt algas visiem turīgākajiem, neņemot vērā vispār ne to, kapēc cilvēks ir tur, kur ir, ko darījis lai būtu tur, kur ir...
Šito filozofiju vajadzētu atmest.

Bet nu labi... es saprotu...
Vieglāk ir visus salikt savās kurpēs, pēc sava ģīmja un līdzības, aprēķināt, ka...
Lai samaksātu par manu dzīvokli un nopirktu doktordesu, nevajag... 3 kEUR... tādēļ visus, kam alga sakot no 3 kEUR... pie sienas, nošaut, algu atņemt un izdalīt trīcīgajiem.
Budzis sasodītais!!! 😁
, 2020-03-23 14:08, pirms 4 gadiem
Nu te laikam nebūs gluži viens vai otrs grāvis.
Tam pašam futbolistam, neko nedarot tāpat ir jāmaksā apar ēdienu, dzīvokli, citiem pakalpojumiem... Plus vēl droši vien daudziem arī terapeits un AA Jo viņi nav diez ko raduši atrasties bezdarbībā, ģimenēs uz pilnu slodzi utt.
Tai pat laikā, klubam arī ienākumi nenāk, tad nu, abām pusēm jāvienojas, ne jātiesājas Nez vai punkts par notikumu iesaldēšanu pasaules līmenī ir kādā sportista līgumā, tad nu, neko darīt.
, 2020-03-23 14:14, pirms 4 gadiem
Forsmažoru parasti liek līgumos
, 2020-03-23 17:48, pirms 4 gadiem
Interesanti, cik samaksāja līgumsodu atlaišanas dēļ.
, 2020-03-23 19:37, pirms 4 gadiem
nepiekrītu kostjam tikai vienā punktā. algas vajadzēja samazināt par 50 % nevis 20. Uldriķis malacis.izskatās, ka no viņa varetu kautkas sanākt, jo ir cīnītāja raksturs, nevis aitu instinkts kā lielākajai daļai no LV futbolistiem. tapēc jau viņu neiemīlēja slaviša
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.
Lodzas "Widzew" komanda un līdzjutēji Sliēzijas stadionā Hožuvā. Foto: Marcin Bryja/Widzew Łódź
1

Cigaņiks atgriežas laukumā Ekstraklasē, "Widzew" uzvar 50 tūkstošu klātbūtnē

Polijas futbola Ekstraklasē pēc vienas kārtas izlaišanas spēlēja Latvijas valstsvienības malējais aizsargs Andrejs Cigaņiks, kurš Lodzas "Widzew" komandai nedaudz vairāk nekā 50 tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē palīdzēja Silēzijas stadionā pieveikt Hožuvas "Ruch".