Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Uldriķis un Ošs palīdz komandām spēlēt neizšķirti Šveices čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Uldriķis un Ošs palīdz komandām spēlēt neizšķirti Šveices čempionātā
Roberts Uldriķis. Foto: FC Sion

Latvijas futbolisti Roberts Uldriķis un Mārcis Ošs svētdien gāja laukumā Šveices čempionātā, palīdzot savām komandām cīnīties neizšķirti.

Uz maiņu svētdien laukumā gāja uzbrucējs Artūrs Karašausks, tomēr viņa pārstāvētā Oralas "Akzhayik" viesos ar 1:2 (1:1) piekāpās "Atyrau" futbolistiem. Karašausks laukumā devās 71. minūtē, kad visi trīs vārti jau bija gūti. Ar 30 punktiem 30 spēlēs "Akzhayik" ieņem 10. vietu kopvērtējumā starp 12 komandām. Ja šajā pozīcijā vienība arī paliks, tai pēc sezonas būs jāpiedalās pārspēlēs par vietas saglabāšanu.

Ārpus pieteikuma Itālijas B sērijas spēlē palika bijušais „Babītes” spēlētājs Aleksejs Saveļjevs, bet viņa pārstāvētā „Hellas Verona” izbraukumā nospēlēja 1:1 (1:0) ar "Venezia". Augustā kausa spēlē U21 izlases pussargs pirmoreiz tika B Sērijas kluba pieteikumā oficiālā spēlē, bet kopš tā laika viņš allaž palicis ārpus sastāva.

Šveices čempionātā neizšķirti cīnījās Roberta Uldriķa un Mārča Oša pārstāvētās komandas. Ošs laukumā bija visas 90 minūtes, palīdzot "Xamax" komandai viesos nospēlēt 1:1 (0:1) ar Šveices grandu "Basel", kas nacionālajā čempionātā triumfējusi 20 reizes. Savukārt Uldriķis uz zālāja devās 73. minūtē, palīdzot "Sion" savā laukumā nospēlēt 0:0 (0:0) ar Cīrihes "Grasshoppers". Uldriķis sev atvēlētajā laikā izveidoja vairākas labas iespējas, komandai uzlabojot savu sniegumu, bet vārti duelī tā arī netika gūti. Uldriķis svētdien Šveices čempionātā laukumā izgāja pēc mēneša pārtraukuma.

Čempionāta kopvērtējumā "Sion" ar 11 punktiem 11 spēlēs ieņem astoto vietu, kamēr "Xamax" ar desmit punktiem ir noslēdzošajā, desmitajā, pozīcijā. Abām vienībām pa vidu ar 11 punktiem ir "Grasshoppers".

Slovēnijas čempionātā svētdien rezervē palika Vitālijs Maksimenko, bet viņa pārstāvētā Ļubļanas "Olimpija" ar 2:0 (1:0) uzvarēja "Triglav". Savukārt Itālijas C līgā tāds pats liktenis kārtējo reizi piemeklēja vārtsargu Kristapu Zommeru, kura pārstāvētā "Imolese" ar 3:1 (1:0) pārspēja "Rimini".