Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Rakels nopelna 11m, Šteinbors sauss, Laizānam trauma, Bulvītis, Kovaļovs nespēlē

Rakels nopelna 11m, Šteinbors sauss, Laizānam trauma, Bulvītis, Kovaļovs nespēlē
Deniss Rakels
Foto: Cracovia.pl

Par Artjoma Rudņeva HSV neizšķirtu ar Minhenes "Bayern" jau rakstījām, šobrīd piedāvājam informāciju par pārējo Latvijas futbola leģionāru sekmēm.

Divu zaudējumu sēriju pārtrauca Zabžes "Gornik", kas izbraukumā ar 3:0 apspēlēja "Podbeskidzie". Latvijas izlases vārtsargs Pāvels Šteinbors sargāja "Gornik" vārtus un vairākkārt demonstrēja savu meistarību, teicami glābjot komandu no vārtu zaudējuma. "Podbeskidzie" izdarīja 14 sitienus, no kuriem četri lidoja vārtu rāmī. "Gornik" ar 17 punktiem deviņās spēlēs ieņem pagaidu 2.vietu.

Tikmēr zaudējumu piedzīvoja "Cracovia", kas izbraukumā ar 2:4 piekāpās Gļivices "Piast". Deniss Rakels, iepriekšējā spēlē izrāvis komandai uzvaru, šoreiz devās pamatsastāvā un 2.puslaika sākumā nopelnīja 11 metru soda sitienu, ko partneris arī realizēja, tobrīd panākot 1:3. 68.minūtē pēc ielaistajiem vārtiem (1:4) Rakels tika nomainīts. Krakovas komanda ar astoņiem punktiem atrodas 13.vietā.

Puspasauli veica Aleksandrs Koliņko un Artūrs Zjuzins, no Kaļiņingradas aizceļojot līdz gandrīz 10 tūkstošus kilometrus tālajai Habarovskai, kur bija jācīnās ar vietējo "SKA-Energia". Abi mūsu futbolisti nospēlēja pilnu maču, tomēr "Baltika" zaudēja ar 0:2. Koliņko, kurš vārtus sargāja 4.reizi aizvadītajās 11 kārtās, nebija vainojams ielaistajos vārtos - pirmajā gadījumā pendele, bet otrajā neatvairāms sitiens no soda laukuma robežām.

Oļega Laizāna "Enisey" mājās nospēlēja 1:1 ar "Gazovik", nezaudējot jau septītajā spēlē pēc kārtas. Mūsu futbolista šoreiz nebija pieteikumā, jo ir guvis savainojumu. Komandas galvenais treneris: "Vakar treniņā viņš guva muskuļa traumu būtībā uz līdzenas vietas. Drīzumā notiks viņa apsekošana, bet domāju, ka viņš ir izkritis uz neilgu laiku".

Identiski kā "Enisey", arī Ivana Lukjanova "Volgar" šodien nezaudēja septīto spēli pēc kārtas un arī nospēlēja 1:1 - viesos pret turnīra vicelīderi "Krylya Sovetov". Lukjanovs izgāja sākumsastāvā un nospēlēja līdz 85.minūtei, laukumu pametot pie nelabvēlīgā 0:1. Neizšķirtu "Volgar" izrāva pieliktajā laikā. Mūsu spēlētāju pārstāvēto komandu vietas: "Volgar" 8., "Yenisey" 9., "Baltika" 11.

Šveices kausa izcīņā "Sion" bez savainotā Andra Vaņina viesos ar 1:0 uzvarēja pēc spēka 2.līgas pastarīti "Biel" un iekļuva 1/8 finālā. Savukārt Naura Bulvīša un Edgara Gaurača "Aarau" identiski viesos ar 1:0 tika galā ar citu Šveices 2.līgas komandu "Chiasso", vienīgos vārtus iesitot 90.minūtē. Bulvītis palika uz rezervistu soliņa.

Azerbaidžānas čempionātā Oskara Kļavas AZAL viesos ar 1:0 pārspēja "Sumqayıt". Kļavam pilna spēle un dzeltenā kartīte 82.minūtē par nesportisku uzvedību. AZAL 10 komandu konkurencē pacēlusies uz 6.vietu.

Moldovas čempionātā Alekseja Višņakova "Zimbru" cieta kārtējo neveiksmi, izbraukumā ar 0:1 zaudējot "Milsami". "Zimbru" ar bilanci 2-2-3 ieņem tikai 8.vietu 11 klubu konkurencē. Višņakovs nospēlēja 1.puslaiku, kurā komanda zaudēja vienīgos vārtus. Pirmo zaudējumu čempionātā cietusi līdere "Dacia", kurai līdz šodienai bija bilance 5-2-0. Andreja Kovaļova pārstāvētā komanda mājās ar 0:2 piekāpās "Veris". Tagad "Dacia" pārsvars pār tuvāko sekotāju "Saxan" samazinājies līdz vienam punktam. Kovaļovs zaudējumā nepiedalījās, paliekot rezervē, un tā bija pirmā viņa izlaistā spēle šosezon.

Polijas 1.līgā Sergeja Kožana Tihu GKS mājās ar 0:1 zaudēja "Plock", vienīgos vārtus ielaižot 78.minūtē no 11 metru soda sitiena atzīmes. Mūsu aizsargs pirmo reizi kopš ierašanās Polijā palika uz rezervistu soliņa, GKS nokritusi uz pirmspēdējo vietu.

Itālijas 3.līgā kārtējā neveiksme Sergeja Vorobjova "Albinoleffe", kas ar 0:2 zaudēja "Bassano". Mūsu futbolists šoreiz nespēlēja, bet "Albinoleffe" noslīdējusi uz pēdējo vietu 20 komandu konkurencē.

Lietuvas čempionātā Mihaila Ziziļeva "Granitas" ar 2:3 zaudēja vicelīderi "Trakai". Ziziļevs šoreiz palika rezervē un šobrīd ir piedalījies 20 no 28 spēlēm. Abus vārtus "Granitas" labā iesita Ernests Veļulis (pērn pārstāvēja Rīgas "Daugavu"), bet uzvarētāju rindās pa vārtiem iesita Tads Labuks (ex-"Skonto") un Jurijs Mamajevs (ex-"Daugava" D).

Igaunijas čempionātā Andreja Siņicina "Trans" izbraukumā ar 2:3 zaudēja Johvi "Lokomotiv". Siņicinam pilna spēle.

Rakela nopelnītā pendele (no 01:25 līdz 01:44)


Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.