Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

E.Višņakovs: "Lodzā par mani vēlējās iegūt lielu naudu"

E.Višņakovs: "Lodzā par mani vēlējās iegūt lielu naudu"
Eduards Višņakovs
Foto: ruchchorzow.com.pl

Eduards Višņakovs aizvadījis pirmo treniņu Polijas Ekstraklases klubā Hožuvas "Ruch" un vietējiem medijiem atzinis, ka uzskata transfēru par jau praktiski nokārtotu un cer piedalīties sev principiālajā sestdienas mačā pret Poznaņas "Lech", kā arī skaidro, kādēļ neizdevās pāreja uz klubu ārpus Polijas.

"Treniņš bija labs, tāds mierīgs un viegls, skaidrs, ka komandai rīt spēle Eiropas līgā," portālam "Niebescy.pl" apgalvo Eduards Višņakovs. "No manas puses viss jau ir skaidrs, vienošanās panākta, tagad tikai atlicis ar "Widzew" pēc iespējas ātrāk nokārtot pārejas formalitātes. Domāju, ka viss varētu būt oficiāli jau rīt (šodien -aut.p.)."

"Es ļoti vēlētos jau uzspēlēt jau svētdien pret Poznaņas "Lech", man tas būtu principiāls mačs," cer Višņakovs. Jāatgādina, ka vasaras sākumā tieši Poznaņas "Lech" bija viens no reālākajiem variantiem Polijā, taču tad Latvijas futbolists vēl cerēja uz vietu kādas spēcīgākas līgas komandā. Tika runāts par Vācijas "St. Pauli" un Maskavas "Torpedo", taču pārejas tomēr neizdevās.

"Bija vairākas lietas, kas visu izgāza" skaidro Višņakovs. "Pirmkārt, par mani vēlējās iegūt lielu naudu, otrkārt, ("Widzew") menedžeris tur kaut ne tā (izdarīja), bet vāciešiem tādas lietas nepatīk. Nākotnē zināšu labāk, bet tobrīd situācija bija nepatīkama. Taču šobrīd vēlos spēlēt šeit, jo ar "Lech" variantu nekas nebija skaidrs. Ko vēlētos panākt? Vēlos palīdzēt "Widzew", ui, tas ir "Ruch"," par savu pārteikšanos smejas uzbrucējs, "ceru, ka līdzjutējiem patiks mūsu spēle, un, protams, vēlos gūt vārtus. Gribu pirmos vārtus gūt pēc iespējas ātrāk, taču redzēsim kā sanāks."

Višņakovs ar 12 gūtiem pagājušajā sezonā Ekstraklases pastarītes Lodzas "Widzew" sastāvā kļuva par līgas pārsteigumu un populāru personāžu, no viņa uzvārda tika atvasināta iesauka "Wisnia" (poļu valodā - ķirsis), turklāt vietējos līdzjutējus noteikti iepriecināja arī viņa vietējās valodas zināšanas. Intervijā vienai no Polijas ietekmīgākajām avīzēm "Wyborcza" Višņakovs gan norāda, ka viņa statuss Lodzā šīs sezonas sākumā bija mainījies.

"Sākums "Widzew" komandā bija lielisks - situ golus un līdzjutēji skandēja manu vārdu. Tas patiešām bija kas neierasts. Pēc tam gan kļuva arvien sliktāk, saprotu, ka pēdējā laikā vairs nebiju "Widzew" līdzjutēju favorīts. Tiešām spēlēju vāji, viss bija izvērties slikti, negaidīti tika bloķēta mana pāreja uz Vāciju. Tas viss bija man galvā, jutos slikti un nezināju, kas būs tālāk. Bija arī citas problēmas, taču par tām nevēlos runāt. "Widzew" līdzjutējiem saku "paldies" par visu, zinu, ka viņi ir draugos ar "Ruch" sekotājiem."

Poļu mediji apgalvo, ka līgums ar "Ruch" tiks noslēgts uz divām sezonām. Pats futbolists gan neslēpj, ka šis joprojām ir tikai starpposms viņa karjerā: "Laba komanda ar labu treneri, taču neslēpšu, ka tas nav mans sapņu klubs, jo mans mērķis joprojām ir spēlēt Vācijā. Ar "Ruch' gan to būs vieglāk sasniegt, kā nekā spēle Ekstraklasē un iespēja iekļūt Eiropas līgā. Tāpēc arī vēlējos aiziet no "Widzew", Polijas pirmā līga ir solis atpakaļ, taču es vēlos iet uz priekšu."

Līdzīgs viedoklis ir arī bijušajam "Widzew" trenerim Radoslavam Mročkovskim, kurš tika atlaists pagājušās sezonas sākumā, taču pirms tam pierunāja kluba vadību uzaicināt Višņakovu: "Eduards izdarīja labi, pievienojoties "Ruch". Varbūt pat labāk, ka vēl nedaudz uzspēlēs Ekstraklasē. Būs interesanti redzēt, kā viņam klāsies klasi spēcīgākā komandā. Daži nelabvēļi saka, ka Višņakovs ir "kokains" spēlētājs, taču domāju, ka viņš komandai var dot ļoti daudz. Ja saņems labas piespēles, tad būs arī vārti."

"Widzew" pagājušajā sezonā bija vāja komanda, un pretinieku aizsargi ātri aptvēra, kuram uzbrucējam jāpievērš galvenā uzmanība - Višņakovs guva trešdaļu komandas vvārtu (12 no 36), un klubs cerēja par viņu nopelnīt pat pusotru miljonu eiro, taču neoficiālā infomācija liecina, ka palikuši ar samērā garu degunu. Līgumā paredzētās izpirkšanas summas viena miljona vērtībā, kuru it kā gatava bijusi maksāt Maskavas "Torpedo", "Widzew" nu saņemšot divreiz mazāk - apmēram pusmiljonu eiro, tiesa, darījumā iekļauts punkts, kas paredz krietnu daļu no Višņakova nākamā transfēra summas nonākšanu "Widzew" kasē.

"Ruch" šovakar aizvadīs Eiropas līgas spēli pret Ukrainas "Metallist" un šajā duelī noteikti nav favorīte. Višņakovs Eiropas līgā varētu startēt tikai, ja klubs iekļūs grupu turnīrā, savukārt par iespējamo debiju varētu kļūt minētais mačs pret "Lech", kurā Hožuva centīsies rāpties ārā no sezonas sākuma bedres - pagaidām tikai 13. vieta līgā un četri vārti piecos mačos. Savukārt Latvijas izlasē Eduardam tuvākie mačie iespējami trešā septembra pārbaudes spēlē pret Armēniju un pēc tam "Euro 2016" atlases ciklā atklāšanā pret Kazahstānu. Oficiālais kandidātu saraksts gan vēl nav paziņots.

Video intervija ar E. Višņakovu (poļu valodā)

Izmantotie resursi:
Eduards Visnakovs: 'Kibicom Widzewa dziźkujź....
:: Niebiescy.pl - najwiźkszy serwis internetowy...
Aktualności - oficjalny serwis Ruchu Chorzów

Video: https://www.youtube.com/channel/UCm...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-08-21 14:47, pirms 10 gadiem
Jāaizmirst visas transfēru epopejas un jākoncentrējas uz darbu Ruch. Paveicās savā ziņā, ka pēc tik neveiksmīga sezonas sākuma Ruch neatmeta ar roku un nolēma iegūt Višņakovu, kaut arī "tikai" par pusmiljonu eiro. Tā jau ir klasi augstāka komanda, pērn viena no Ekstraklases līderēm, tā ka nemaz tik viegli Višņakovam tur neies. Jāizkaro vieta pamatsastāvā un vēlreiz jāapliecina, ka Ekstraklases līmenī viņš ir viens no labākajiem. Ja tas izdosies, Bundeslīga agri vai vēlu, bet nekur neizpaliks.
, 2014-08-21 16:49, pirms 10 gadiem
Novēlu mazāk bla, bla, bla........
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.