Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šteinbors atsit pendeli un paliek sausā, Šabala sezonu sāk ar gūtiem vārtiem

Agris Suveizda

Šteinbors atsit pendeli un paliek sausā, Šabala sezonu sāk ar gūtiem vārtiem
Pāvels Steinbors ar Polijas Superkausu
Foto: arka.gdynia.pl

Virkne Latvijas futbolistu aizvadījuši sezonas pirmo spēli ārzemju čempionātos. Pirmā kārta sākusies gan Polijas Ekstraklasē, gan arī 1. līgā.

Polijas Ekstraklases jauno sezonu ar neizšķirtu sāka Gdiņas "Arka", kas pirms nedēļas ar 3:2 pārsteidzoši pārspēja Varšavas "Legia", iegūstot Superkausu, bet šovakar viesos cīnījās 0:0 pret Krakovas "Wisla". Pāvels Šteinbors otrā puslaika vidū atvairīja 11 metru soda sitienu, savukārt Rafals Boguskis bija divkāršs neveiksminieks, atlēkušo bumbu triecot pāri vārtiem.

Tikmēr uzvarēja Vroclavas "Slask", kas mājās pirmajā puslaikā izlaida vadību, taču otrajā puslaikā guva divus vārtus un ar 3:1 pārspēja "Cracovia". Igors Tarasovs, kurš Vroclavā aizvada otro sezonu, laukumā bija visu spēli. Latvijas izlases futbolists aktīvi piedalījās gan ielaistajos, gan arī uzvaras vārtos. Vispirms 30. minūtē viņš ātrumā netika līdz bumbai un soda laukumā zaudēja divcīņā katalānim Žerāram Olivam, kurš trāpīja tālajā apakšējā stūrī. Savukārt 57. minūtē uzvaras vārtu kombinācija sākās ar auta metienu gaisa divcīņā Tarasovam.

Polijas 1. līgas sezonu ar uzvaru sāka "Podbeskidzie", kas viesos ar 1:0 apspēlēja Katovices GKS. Vienīgos vārtus 25. minūtē ar galvu guva Valērijs Šabala, kurš piedalījās vēl vairākos bīstamos uzbrukumos un pirmā puslaika beigās vienatnē pret vārtsargu izveda komandas biedru. Šabala, kurš laukumā pavadīja visu maču, iepriekšējā sezonā 28 spēlēs guva deviņus vārtus, taču īpaši labi sāka spēlēt novembra beigās, 16 mačos izceļoties septiņas reizes. Ne tik labi sezonu sāka no Ekstraklases izkritusī "Nieciecza", kas mājās ar 1:2 piekāpās "Bytovia". Vladislavam Gutkovskim pilna spēle un dzeltenā kartīte pēdējās minūtēs.

Pirmo zaudējumu "Akzhayik" rindās piedzīvojis Artūrs Karašausks, kura jaunais klubs ar 0:2 viesos piekāpās Kazahstānas Premjerlīgas pēdējās vietas īpašniecei "Atyrau". Gluži kā uzvarās pār Karagandas "Shakhter" (2:1) un "Kyzyl-Zhar" (2:0), arī šoreiz Karašausks izgāja sākumsastāvā. "Akzhayik" šosezon izbraukumā desmit spēlēs izcīnījusi tikai vienu uzvaru un piedzīvojusi septiņas neveiksmes. Turnīra tabulā "Akzhayik" ar 23 punktiem 20 mačos pašlaik ieņem sesto vietu.

Slovēnijas čempione Ļubļanas "Olimpija" sezonu sāks izbraukumā pret "Gorica". Latvijas izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko, kurš nedēļas sākumā parakstīja trīs gadu līgumu, spēles pieteikumā vēl nav.

Izmantotie resursi:
https://tspodbeskidzie.pl/relacja/1...
Mecz Bruk-Bet Termalica Nieciecza KS - Bytovia...

  -1 [+] [-]

, 2018-07-21 21:30, pirms 6 gadiem
Šabala gūst vārtus. Bija labs spēlētājs FC Riga. Šteinboru var tikai apsveikt ar uzvaru superkausā.

  +3 [+] [-]

, 2018-07-21 21:37, pirms 6 gadiem
"Polijas Ekstraklases jauno sezonu ar neizšķirtu sāka uzvaru sāka Gdiņas "Arka", kas pirms nedēļas ar 3:2 pārsteidzoši pārspēja Varšavas "Legia", iegūstot Superkausu, bet šovakar viesos cīnījās 0:0 pret Krakovas "Wisla"."

KO!?
2x sāka, vienreiz neizšķirti, otrreiz uzvarēja!?

  +5 [+] [-]

, 2018-07-21 21:45, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: "Polijas Ekstraklases jauno sezonu ar neizšķirtu sāka uzvaru sāka Gdiņas "Arka", kas pirms nedēļas ar 3:2 pārsteidzoši pārspēja Varšavas "Legia", iegūstot Superkausu, bet šovakar viesos cīnījās 0:0 pret Krakovas "Wisla"."

KO!?
2x sāka, vienreiz neizšķirti, otrreiz uzvarēja!?
Arī acis iesāpējās!
Bet Agris izlabos atšķirībā no Eliņa kurš safabricē un melo katrā otrajā rakstā (šķiet ka ar nodomu)

     [+] [-]

, 2018-07-21 22:11, pirms 6 gadiem
Šteinboram ļoti labs panākums.

     [+] [-]

, 2018-07-22 00:11, pirms 6 gadiem
Kara turpina bombardēt. Gandrīz kā Liepājā.