Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Gabovs: "Situācijā, kad komandu veido no nulles, esmu pirmo reizi"

Gabovs: "Situācijā, kad komandu veido no nulles, esmu pirmo reizi"
Vladislavs Gabovs un Bogdans Vaščuks
Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Latvijas aizsargs Vladislavs Gabovs tāpat kā Antonijs Černomordijs parakstījis līgumu ar Kipras augstākās līgas klubu ''Paphos'' FC. Intervijā Vladislavs stāsta, ka ļoti svarīgi viņam šobrīd būs iegūt lielu spēļu praksi, lai varētu atgriezties Latvijas valstsvienībā.

Kā nokļuvi Kipras klubā ''Paphos'' FC?
Nokļuvu ''Paphos'' pateicoties tam, ka viņiem ir sadarbība ar ''Riga''. Saņēmu zvanu un man izteica šādu piedāvājumu. Viss izdevās. Esmu ļoti priecīgs, ka šobrīd varu būt šajā klubā.

Vai kādreiz esi bijis tādā situācijā, kad komandu principā veido no nulles?
Tādā situācijā, kad praktiski pilnībā no nulles, laikam pirmo reizi. No iepriekšējās sezonas palikuši tikai daži futbolisti. Tas, protams, rada zināmas problēmas gan organizatoriskajā, gan futbola ziņā. Īsā laikā ir jāveido kaut kādas saikne, sadarbības starp futbolistiem. No otras puses, tas ir ļoti interesants process, kurā man ir patīkami piedalīties. No savas puses izdarīšu visu iespējamo, lai ''Paphos'' kļūst par vienu no vadošajām komandām Kiprā.

Tādā situācijā noteikti nav grūti iekļauties komandā, jo visi esat vienādās pozīcijās...
Jā, visi ir vienā pozīcijā. Viss, ko tu parādi, tiek vērtēts no baltas lapas. Kā jau teicu, svarīgākais ir izveidot īstu komandu no savāktajiem futbolistiem.

Kādā pats šobrīd esi formā?
Polijā čempionāts man beidzās jūnija sākumā, precīzāk, 6. datumā bija pēdējā spēle. Pēc tam man bija neliels atvaļinājums, pēc kura darbojos individuālā režīmā.

Ko vari pastāstīt par slovēņu treneri?
Jau no pirmajiem treniņiem kļuva skaidrs, ka treneris ir augstu kvalificēts. Viņam ir savas ambīcijas, redzējums, idejas treniņiem, un man tās ļoti patīk.

Kādā pozīcijā viņš redz tevi laukumā?
Jau parunāju ar treneri, un mani priecē tas, ka viņš mani redz labā aizsarga pozīcijā. Centīšos pierādīt viņam, ka nav kļūdījies, un sniegt maksimālu palīdzību komandai.

Ko šobrīd var teikt par tiem futbolistiem, kas jau ir jūsu komandā?
Komanda ir internacionāla, bet tas ir labi, jo dažādu stilu futbolisti padara komandu tikai spēcīgāku, interesantāku un dažādāku. Var redzēt, ka futbolisti ir kvalificēti. Katru dienu parādās jauni futbolisti. Ceru, ka demonstrēsim interesantu, skaistu futbolu un spēsim iepriecināt līdzjutējus ar labiem rezultātiem.

Kā aizritēja treniņprocess Rīgā?
Treniņi bija visai grūti, intensīvi. Trenējāmies divas reizes dienā, plus nospēlējām divas spēles. Tajās bija jūtams, ka komanda vēl nav saspēlējusies. Vēl ne visas pozīcijas ir nosegtas. Otrajā spēlē jau parādījās kaut kāds spēles zīmējums, tāpēc ar pozitīvismu skatāmies nākotnē.

Ko zini par Kipru un šīs valsts čempionātu?
Kiprā esmu bijis divas reizes ar citām komandām treniņnometnēs. Runājot par čempionātu, zinu, ka tur ir līdzīga sistēma kā Polijas čempionātā. Komandas pēc diviem apļiem dalās divās grupās. Mūsu komanda, protams, grib iekļūt pirmajā grupā un cīnīties par augstākajām vietām.

Polijā jau esi spēlējis vairāku tūkstošu klātbūtnē, tāpēc tas tev nebūs nekas jauns
Jo vairāk cilvēku atnāk uz spēli, jo interesantāk ir spēlēt. Tad arī komanda demonstrēs skatāmāku futbolu. Ļoti ceru, ka mūsu spēles apmeklēs daudz cilvēku.

Cik svarīgi tev ir spēlēt daudz un atgriezties Latvijas izlasē?
Man ļoti svarīga būs spēļu prakse, lai būtu iespēja atkal uzvilkt Latvijas valstsvienības kreklu. Bet jāsaka, ka šobrīd visas manas domas ir tikai par klubu. Ir jānostiprinās pamatsastāvā un jāpalīdz komandai sasniegt uzstādītos mērķus.

Kā tavs organisms reaģēs pie lielā karstuma?
Domāju, ka tā nebūs problēma. Organisms pierod pie jebkādiem apstākļiem. Nav tā, ka tu aizbrauc tur un nospēlē vienu spēli plus 35 grādos. Kad tur atrodies katru dienu, tad organisms pierod un pielāgojas. Visam jābūt kārtībā.

Ko vari apsolīt karstasinīgajiem Kipras faniem?
Man patīk tādi fani, viņi ir patiesi. Ja tu spēlē labi, tad arī tevi kārtīgi atbalsta. Ja redz, ka komanda spēlē ne tā, kā varētu, tad viņi to arī neslēps. Viņu dēļ ir vērts cīnīties par kluba krāsām, jo pārstāv arī pilsētu un zinu, ka šajā pilsētā fani ir ļoti labi.

Kipras čempionāts sāksies 19. augustā, kad ''Paphos'' savā laukumā spēlēs pret pagājušās sezonas trešās vietas ieguvēju ''Apollon''.


, 2017-07-21 20:26, pirms 7 gadiem
FC Riga čempions!
, 2017-07-21 20:37, pirms 7 gadiem
= Kā nokļuvi Kipras klubā ''Paphos'' FC?
Nokļuvu ''Paphos'' pateicoties tam, ka viņiem ir sadarbība ar ''Riga''. Saņēmu zvanu un man izteica šādu piedāvājumu. Viss izdevās. Esmu ļoti priecīgs, ka šobrīd varu būt šajā klubā un tuvāko gadu sēdēt uz soliņa saņemot milzu naudu!!!
Es ir LAIMīGS!!!=
, 2017-07-21 20:47, pirms 7 gadiem
Tikai jānovēl Gabovam čempiontituls Kiprā!
, 2017-07-21 21:09, pirms 7 gadiem
Karogspliivo rakstīja: Tikai jānovēl Gabovam čempiontituls Kiprā!
Tā arī nesapratu, kurā Kipras klubā spēlēs - Turcijas Kipras vai Kipras Kiprā?
, 2017-07-22 12:11, pirms 7 gadiem
Kipra nebija viena no acīmredzamākajām toto līgām eiropā?
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.
Andrejs Cigaņiks. Foto: RTS Widzew Łódź
1

Latviešu duelis Polijas Ekstraklasē izpaliek – Cigaņikam muskuļa savainojums

Polijas futbola Ekstraklases 28. kārtā Alvja Jaunzema pārstāvētā Melecas "Stal" savā laukumā cīnījās 0:0 pret tiešo sāncensi Lodzas "Widzew", kuras pieteikumā savainojuma dēļ netika iekļauts Andrejs Cigaņiks.