Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Dāvis Ikaunieks rezultatīvi piespēlē un piedzīvo sagrāvi, Rudņevs rezervē

Reinis Alksnājs
Reinis Alksnājs

Dāvis Ikaunieks rezultatīvi piespēlē un piedzīvo sagrāvi, Rudņevs rezervē
Dāvis Ikaunieks
Foto: Zuzana Javůrková/Fcvysocina.cz

Kamēr Kaspars Dubra vēl nav atguvies no traumas un nepalīdzēja Baltkrievijas čempionei BATE, Dāvis Ikaunieks gāja ''Jihlava'' pamatsastāvā un jau piektajā minūtē veica teicamu rezultatīvu piespēli, radot spēles pirmos vārtus. Tas gan komandai nepalīdzēja izglābties no 1:4 zaudējuma pret ''Dukla''.

Dāvja Ikaunieka komanda ''Jihlava'', turpinot cīņu par palikšanu Čehijas augstākajā divīzijā, ieradās Prāgā, lai spēlētu ar vietējo ''Dukla'', kas atrodas tabulas vidusdaļā. Pagājušajā spēlē latvieša klubs pārtrauca sešu bez uzvaru sēriju, minimāli uzveicot citu Prāgas klubu ''Sparta''. Tās spēles vienīgos vārtus guva Ikaunieks.

Jau pašā mača sākumā ''Jihlava'' spēlētājs izdarīja tālu piespēli garām diviem mājinieku futbolistiem pretinieku soda laukumā, kur to uzņēma Ikaunieks, kurš daudz nedomāja un strauji centrēja vārtu priekšā esošajam Petram Hronekam. Čehu pussargs bija precīzs un guva savus trešos vārtus šosezon – 0:1. Latvietim tika ieskatīta otrā sezonas rezultatīva piespēle.

Prieki gan nebija ilgi, jo jau pēc desmit minūtēm pēc lieliskas saspēles uzbrukumā ''Dukla'' rezultātu izlīdzināja (1:1), Ondrejam Kušniram precīzi sitot mērķī, kamēr blakus viņam bija divi viesu aizsargi. Ar to viss nebeidzās, jo jau divas minūtes vēlāk ar galvu Branislavs Miloševičs izvirzīja mājiniekus vadībā – 2:1. Tieši pirms pirmās pusstundas beigām no sarežģīta leņķa Jans Holenda sita starp ''Jihlava'' vārtsarga kājām un guva veiksmīgus vārtus – 3:1. Neilgi pēc tam Ikaunieks izdarīja lielisku piespēli pa gaisu Antoninam Rosa, kurš norībināja vārtu konstrukciju. Latvietis tikai piecas minūtes vēlreiz piespēlēja soda laukumā, bet arī šoreiz vārti netika gūti, Pāvela Dvoraka sitienam tiekot atvairītam.

Otrā puslaika pašā sākumā Ikaunieks spēcīgi sita tieši no soda laukuma robežas, bet viņa sitienu ar grūtībām atvairīja vārtsargs. Drīz pēc tam jau otrā laukuma pusē Miloševičš meistarīgi sita pāri vārtsargam un palielināja ''Dukla'' pārsvaru – 4:1. Mājinieki turpināja kontrolēt spēli, bet rezultātu nepalielināja. Jāpiemin, ka ''Jihlava'' otrajā puslaikā izdarīja tikai vienu sitienu pa vārtiem, kamēr bumbas kontrole tai ievērojami nokritās, salīdzinot ar pirmo puslaiku (no 50% uz 35%). Ikaunieks šajā spēlē laukumā atradās visas 90 minūtes.

''Jihlava'' neizmantoja iespēju apsteigt ''Hradec Kralove'', kurai par vienu punktu vairāk, kamēr par vienu maču mazāk. Piecas kārtas pirms beigām ''Jihlava'' atrodas pirmspēdējā vietā, kamēr ''Pribram'' uzvara pret ''Jablonec'' latvieša komandu nobīdīs uz pašām beigām.

Kopvērtējuma beigu gals

VKomandaSUNZP
11.Liberec24681026
12.Brno24414626
13.Bohemians 190524671125
14.Hradec Kralove24631521
15.Jihlava25481320
16.Pribram24531618

Vācijas Bundeslīgā rezervē palika Artjoms Rudņevs, bet viņa pārstāvētā "Köln" savā laukumā kompensācijas laika trešajā minūtē izlaida trīs punktus pret "Hoffenheim" (1:1), neuzvarot trešo maču pēc kārtas. "Köln" ar 41 punktu 30 spēlēs pakāpās uz pagaidu sesto vietu, savukārt trešajā vietā esošā "Hoffenheim" zaudēto punktu ziņā attālinājās no otrajā vietā esošās "Leipzig". Tikmēr savainotais Kaspars Dubra joprojām nespēlē. Pēdējoreiz laukumā aizsargu redzējām tikai pagājušā gada augustā.

Leģionāru šīs sezonas statistika

SpēlētājsKomandaSVRPSSMin
Dāvis Ikaunieks''Jihlava''2762-56
Kaspars DubraBATE200190
Artjoms RudņevsKöln1943-48*

SS - sausās spēles (tikai aizsargiem un vārtsargiem)
RP - rezultatīvās piespēles
Min - minūtes vidēji spēlē
16 līgas spēlēs vidēji spēlējis tikai 39 minūtes*

Dāvja Ikaunieka rezultatīvā piespēle

     [+] [-]

, 2017-04-22 00:16, pirms 7 gadiem
Dāvis labā fitā.

     [+] [-]

, 2017-04-22 01:40, pirms 7 gadiem
'Jihlava'' neizmantoja iespēju apsteigt ''Hradec Kralove'', kurai par vienu punktu vairāk, kamēr par vienu maču mazāk. Piecas kārtas pirms beigām ''Jihlava'' atrodas pirmspēdējā vietā, kamēr šokējoša ''Pribram'' uzvara pret Prāgas ''Sparta'' latvieša komandu nobīdīs uz beigām.----------------------------------- Kas tie par neloģismiem. Kāda Pribramas uzvara pret Spartu, un kapēc tabulā ir kaut kāda Probrem

     [+] [-]

, 2017-04-22 01:52, pirms 7 gadiem
Cik zinu tad Sparta šajā kārtā speēlēs ar Pilzeni, bet Pržibrama ar Jabloneci Jā nākamaja kārtā Pržibrama spēlēsar Spartu, bet trūkst loģikas vienalga.

     [+] [-]

, 2017-04-22 09:08, pirms 7 gadiem
Horni Mecholupy rakstīja: Cik zinu tad Sparta šajā kārtā speēlēs ar Pilzeni, bet Pržibrama ar Jabloneci Jā nākamaja kārtā Pržibrama spēlēsar Spartu, bet trūkst loģikas vienalga.
Paldies, būšu pārskatījies